Εταιρείες

Interamerican: Στηρίζει το περιοδικό δρόμου «Σχεδία»

Η Interamerican, με τον εθελοντισμό να αποτελεί στοιχείο της εταιρικής της κουλτούρας, έχει αναπτύξει από το 2007 μια σταθερή, πολυετή σχέση με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Διογένης» και το περιοδικό δρόμου «Σχεδία», σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, η Interamerican παρέχει προστατευόμενο πόστο για διαπιστευμένους πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», φιλοξενώντας τους μια φορά τον μήνα στα κεντρικά γραφεία της. Με την πρωτοβουλία αυτή, γινεται ευρύτερα γνωστό το κοινωνικό έργο της «Σχεδίας» για τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ενώ ενισχύεται το εισόδημα των ανθρώπων της, που εργάζονται σε συνθήκες ασφάλειας -εκτός δρόμου- και αμέριστης κοινωνικής αποδοχής. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στην Interamerican, φορώντας το χαρακτηριστικό κόκκινο γιλέκο συμμετέχουν στην εθελοντική δράση «Πωλητής για μια ώρα» και προωθούν οι ιδιοι το περιοδικό.

Παράληλα, η εταιρεία, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες και τις δομές που έχει, προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης, περιουσίας, αυτοκινήτου και υπηρεσίας υγείας, καλύπτοντας συνολικά τις ασφαλιστικές ανάγκες του οργανισμού και των ωφελούμενών του.

O κ. Χρήστος Αλεφάντης, Ιδρυτής και Διευθυντής Σύνταξης της ΜΚΟ «Διογένης», ανέφερε σχετικά: «Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια. Τόσα είναι τα χρόνια που η Interamerican, οι άνθρωποι της τόσο σημαντικής αυτής εταιρίας με το πολυδιάστατο κοινωνικό έργο, είναι κοντά στο περιοδικό δρόμου «σχεδία», στην εθνική αστέγων και στο πρόγραμμα κοινωνικού ποδοσφαίρου «Γκολ στη Φτώχεια». Με την υποστήριξή τους η Ιωάννα, η Αγγελική, ο Θανάσης, ο Σάκης, και εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας ή ποδοσφαιρικού ταλέντου -μέσα από τη συμμετοχή τους σε αυτή την τόσο ξεχωριστή ομάδα- έχουν πια να διηγηθούν χαρούμενες ιστορίες. Έχουν καταφέρει νίκες όχι μόνο ποδοσφαιρικές, αλλά νίκες ζωής. Θα σας είμαστε πάντα ευγνώμονες. Όλοι μας».


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας