Τι νέο φέρνει στις ασφαλίσεις Ζωής η ERGO;

3606
Ο κ. Νίκος Αντιμησάρης, Διευθύνων Σύμβουλος της ERGO.

Η Ergo Ασφαλιστική στη νέα της εποχή με επικεφαλής τον κ. Νίκο Αντιμησάρη προχωρά δυναμικά στην υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου δραστηριοποίησής της στον κλάδο ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που για την εταιρεία ήταν σχεδόν μονόδρομος, όπως εξήγησε ο κ. Αντιμησάρης στη συνέντευξη Τύπου της 3ης Νοεμβρίου, καθώς η μακρά παράδοση στις ασφαλίσεις υγείας της μητρικής εταιρείας, οι προοπτικές που παρουσιάζει ο κλάδος στην ελληνική αγορά, αλλά και οι επιθυμίες των συνεργατών της ERGO συνέτειναν στο να προχωρήσει η Εταιρεία και πέρα από τις Γενικές Ασφαλίσεις, που την καθιέρωσαν στην αγορά ως έναν ισχυρό παίκτη τα προηγούμενα χρόνια.

Στη διάθεση, λοιπόν, των συνεργατών και κατ’ επέκταση των πελατών (υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο) της ERGO βρίσκεται πλέον μια πλήρης γκάμα προϊόντων ασφάλισης ζωής και υγείας και δύο επενδυτικά προϊόντα Unit Linked. Καθώς η συνεργασία της ασφαλιστικής με την Τράπεζα Πειραιώς αφορά αποκλειστικά τους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων, τα προϊόντα ζωής και υγείας διανέμονται μέσω του εταιρικού και του ανεξάρτητου δικτύου συνεργατών της ERGO.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τα προϊόντα ασφαλίσεως Υγείας, οι επιλογές που δίνει αφορούν σε πρωτοβάθμια αλλά και δευτεροβάθμια περίθαλψη. Mέσω της MedNet (εταιρείας του Ομίλου Munich Re) η ERGO συνεργάζεται για τις νοσοκομειακές παροχές με όλα τα μεγάλα νοσηλευτήρια και κλινικές της χώρας. Καθώς η εταιρεία έχει την ευκαιρία να ξεκινάει από την αρχή το χτίσιμο του χαρτοφυλακίου της στον κλάδο, η επιλογή της είναι να αναλάβει η ίδια εξολοκλήρου τον κίνδυνο, χωρίς τη βοήθεια της αντασφάλισης σε αυτό το στάδιο, ώστε να αποφύγει και οποιαδήποτε ανάμειξη του αντασφαλιστή στον σχεδιασμό και την τιμολόγηση των προϊόντων της.

Ως προς τα επενδυτικά προϊόντα που λανσάρισε το τελευταίο διάστημα, η ERGO φαίνεται ότι μελέτησε διεξοδικά τον ανταγωνισμό και έλαβε σοβαρά υπόψη της και τα λάθη του παρελθόντος. Καθώς η αξιοπιστία του κλάδου έχει πληγεί σημαντικά από την πώληση συγκεκριμένων επενδυτικών προϊόντων στο παρελθόν, η εταιρεία έδωσε και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαφάνεια και τη διεξοδική παρουσίαση των χαρακτηριστικών των Unit Linked προϊόντων της.

Τι νέο φέρνει στις ασφαλίσεις Ζωής η ERGO;
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου.

Για τα Ergo My Fund (Ergo My FundFlex Plan και Ergo My FundInvest Plan), τις δύο επιλογές με τις οποίες ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στον κλάδο επενδύσεων, η ERGO βασίστηκε φυσικά στην εμπειρία και την τεχνογνωσία της MEAG, της εξειδικευμένης εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων των ομίλων Munich Re και ERGO. Το δυνατό σημείο των προϊόντων της δεν είναι όμως μόνον αυτό, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, αλλά η δίκαιη κατανομή των επιβαρύνσεων μεταξύ εταιρείας, συνεργάτη και ασφαλισμένου-επενδυτή. Στον άμεσο σχεδιασμό της είναι να διαθέτει τα επενδυτικά της προϊόντα και σε ομαδικές ασφαλίσεις. Με πολλαπλές επιλογές ως προς το επενδυτικό πλάνο, τις καταβολές, τη σύνδεση ή όχι με ασφαλιστικό προϊόν και δυνατότητα εξαγοράς από το πρώτο έτος χωρίς ποινή, η ERGO προσπαθεί να δημιουργήσει προϊόντα που θα ακολουθούν τις μεταλλασσόμενες ανάγκες του πελάτη και –γιατί όχι– να κερδίσει το μερίδιό της σε έναν κλάδο που τα τελευταία χρόνια δείχνει ιδιαίτερη δυναμική ανάπτυξης στην ελληνική αγορά. Εκείνο που υπογραμμίζεται από την Εταιρεία είναι ότι τα συγκεκριμένα U/L είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά, και όχι μόνο λόγω των χαρακτηριστικών τους, αλλά και γιατί υποστηρίζονται από εξελιγμένα ψηφιακά συστήματα και εργαλεία.

Χωρίς αμφιβολία, στην προσπάθεια της ERGO να διεκδικήσει μερίδιο από την πίτα, σημαντικό ρόλο θα έχουν τόσο η εξέλιξη του οικονομικού περιβάλλοντος –ο πληθωρισμός είναι ένας κίνδυνος που απασχολεί τις ασφαλιστικές σε πολλαπλά επίπεδα–, όσο και η δυνατότητά της να κερδίσει το ενδιαφέρον των διαμεσολαβούντων, για να φέρουν τον πελάτη κοντά στα νέα της προϊόντα. Η ασφαλιστική εταιρεία γνωρίζει καλά από τη μακρά της παρουσία στον χώρο των Γενικών Ασφαλειών ότι η εμπιστοσύνη του πελάτη κλονίζεται εύκολα. Όροι που δεν έγιναν κατανοητοί σωστά, καθυστερήσεις και ανεπαρκή κεφάλαια στις αποζημιώσεις, επικοινωνία με μοναδικό σκοπό την είσπραξη ασφαλίστρων είναι κάποιοι από τους λόγους που ο Έλληνας καταναλωτής αντιστέκεται ακόμα σθεναρά στην ιδιωτική ασφάλιση.

Οι ασφαλίσεις υγείας και φυσικά τα επενδυτικά προϊόντα, όπως πολύ σωστά επισήμανε ο κ. Αντιμησάρης, μπορούν να συνεπάγονται μεγάλο βαθμό πιστότητας από πλευράς των ασφαλισμένων, όμως απαιτούν από την αγορά, τους διαμεσολαβούντες και τις εταιρείες αντίστοιχο βαθμό δέσμευσης στην τήρηση των υποσχέσεων και των υποχρεώσεών τους.

Καταληκτικά και με αφορμή όσα λέχθηκαν στη συνέντευξη Τύπου (ακολουθεί το σχετικό δ.τ. της εταιρείας) αξίζει να σημειώσουμε ότι αποτελεί ευτύχημα για τον κ. Νίκο Αντιμησάρη ότι στη φιλόδοξη προσπάθειά του τον συνδράμουν στελέχη όπως ο κ. Στάθης Τσαούσης και ο κ. Δημήτρης Σπανός, που γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενό τους και έχουν την ικανότητα να προφυλάξουν την εταιρεία από λάθη, αλλά και να προσελκύσουν αξιόλογους συνεργάτες ως αρωγούς για την επίτευξη των στόχων.

Αναμένουμε σύντομα νεότερα για τις παραγωγικές επιδόσεις της εταιρείας στους νέους κλάδους δραστηριότητάς της, αλλά και για πιθανές εξελίξεις στον διάλογο με την πολιτεία για τη μετεξέλιξη του ΕΛΓΑ –οι αγροτικές ασφαλίσεις δεν μπορεί να μη συμπεριλαμβάνουν την ERGO και μελλοντικά, καθότι ήδη διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στον κλάδο ως διάδοχος της Αγροτικής Ασφαλιστικής. Αναμένουμε, επίσης, τα ετήσια παραγωγικά αποτελέσματα της Εταιρείας, ο ρυθμός μεταβολής των οποίων θα είναι υψηλότερος του μέσου όρου της αγοράς, όπως μας προϊδέασε ο κ. Αντιμησάρης, επισημαίνοντας ότι η κερδοφόρα ανάπτυξη παραμένει ο κύριος άξονας της στρατηγικής της ERGO.

Αμαλία Ρουχωτά

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εταιρεία αναφέρει τα εξής:

Η ERGO στοχεύει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Το νέο όραμα της ERGO Ασφαλιστικής και τους βασικούς πυλώνες της νέας στρατηγικής, καθώς και τις δράσεις της εταιρείας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό ανέλυσαν, στις 3 Νοεμβρίου 2022, σε συνέντευξη Τύπου, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Νίκος Αντιμησάρης, και στελέχη της διοίκησης της εταιρείας. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκαν και στη δυναμική είσοδό της ERGO στον Κλάδο Ζωής & Υγείας με το νέο Unit Linked πρόγραμμα, ERGO My Fund.
Ο κ. Νίκος Αντιμησάρης σχεδόν δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του, ανέλυσε στους δημοσιογράφους τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της ERGO καθώς και τις ενέργειες που υλοποιούνται, προκειμένου η εταιρεία να καταστεί σημείο αναφοράς στην ασφαλιστική αγορά και πρότυπο πελατοκεντρικού χαρακτήρα και ποιότητας υπηρεσιών.
Πλέον, η ERGO Ασφαλιστική, όπως ανέφερε, παραμένει προσηλωμένη στη βιώσιμη κερδοφορία, έχοντας όμως ως κύριο στόχο τη δυναμική της επέκταση και στον κλάδο Ζωής & Υγείας, προσφέροντας πλήρη γκάμα προϊόντων, καλύπτοντας πλέον όλες τις ασφαλιστικές ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων. 
Σε δηλώσεις του ο κ. Ν. Αντιμησάρης σημείωσε ότι «στόχος όλων μας είναι η ERGO Ασφαλιστική να συνεχίσει σε αυτόν τον εξελικτικό ρυθμό, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της, η οποία στηρίζεται στην αξιοποίηση της τεχνολογίας, έχει καθοριστικό παράγοντα τον άνθρωπο και στόχο της να γίνει η πρώτη επιλογή για τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους εργαζομένους μας, που είναι και το όραμά μας».
Ο κ. Δημήτριος Σπανός, Διευθυντής του Τομέα Ασφαλιστικών Λειτουργιών Ασφαλίσεων Ζωής & Υγείας της ERGO, εστιάζοντας στα προϊόντα έκανε μια σύντομη αναφορά στα προγράμματα ασφαλίσεων υγείας, παρουσιάζοντας στη συνέχεια τα νέα Unit Linked, ERGO My Fund. Πρόκειται για προϊόντα που προσφέρουν εξατομικευμένες επενδυτικές και ασφαλιστικές λύσεις και αποτελούν στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης στη δραστηριότητα των ασφαλίσεων Ζωής για την ERGO.
Τα προγράμματα αυτά συνδυάζουν ιδανικά την επένδυση με την ασφάλιση και αξιοποιούν την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση των Ομίλων Munich Re και ERGO. Είναι σχεδιασμένα με βάση τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, καλύπτοντας ολοκληρωμένα τις επενδυτικές και ασφαλιστικές ανάγκες των καταναλωτών, με απόλυτη διαφάνεια, ευελιξία και πληρότητα όσον αφορά στην παρακολούθηση της επένδυσής τους. Η MEAG διαχειρίζεται σήμερα συνολικά κεφάλαια που υπερβαίνουν τα 340 δισ. ευρώ, γεγονός που την κατατάσσει ανάμεσα στις σημαντικότερες εταιρείες διαχείρισης θεσμικών και ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως.
Ο κ. Στάθης Τσαούσης Διευθυντής του Τομέα Πωλήσεων, πρόσθεσε πως «το μέλλον τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια, θα είναι πολυκαναλικό και βασική μας προτεραιότητα είναι η απρόσκοπτη συνύπαρξη όλων των δικτύων πωλήσεων και η έμπρακτη στήριξή μας για την ανάπτυξή τους. Θέλουμε τους διαμεσολαβητές δίπλα μας έτσι ώστε να μεγαλώσουμε μαζί δημιουργώντας μια ασφαλιστική εταιρεία που τοποθετεί τον πελάτη και τις ανάγκες του στο επίκεντρο».
Τέλος, ο κ. Αλέξανδρος Σερμπέτης, Διευθυντής Ψηφιακού Μετασχηματικού και Τομέα Πελατών, δήλωσε ότι «για την ERGO, ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι απλώς ένας εταιρικός στόχος. Είναι όρος επιβίωσης, όσο και ανάπτυξης, σε μία αγορά που συνεχώς αλλάζει, και για εμάς περιλαμβάνει τρεις πυλώνες δράσης, τον Πελάτη, το Συνεργάτη και την ίδια την Εταιρεία». Παράλληλα, στην ομιλία του παρουσίασε μία καινοτόμο και πρωτοποριακή επενδυτική ψηφιακή πλατφόρμα το Fundbox, βασικό εργαλείο για την προώθηση του ERGO My Fund, καθώς ο συνεργάτης μπορεί μέσω αυτού να προσδιορίζει αυτόματα το επενδυτικό προφίλ του πελάτη και την προτεινόμενη για αυτόν επενδυτική επιλογή.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροInteramerican: Στηρίζει το περιοδικό δρόμου «Σχεδία»
Επόμενο άρθροInterlife: Στα €61,5 εκατ. η παραγωγή ασφαλίστρων 9μήνου 2022