Εταιρείες

Η AIG γιορτάζει 70 χρόνια εξαιρετικής ελληνικής παρουσίας

Πριν δυο χρόνια, η AIG γιόρτασε πανηγυρικά τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Φέτος, γιορτάζει τα 70 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα, με ένα Anniversary Virtual Event. Λίγο διαφορετικά από ό,τι είχαμε συνηθίσει, ωστόσο, με την ίδια αφοσίωση στους συνεργάτες της, που παραμένουν στις πρώτες γραμμές της παραγωγής, με το απαραίτητο ταξίδι στη λεωφόρο της μνήμης (70 χρόνια είναι αυτά!), με τη γνώριμη φωνή της ψυχής της εταιρείας, κ. Νίκου Αδαμαντιάδη, με την αναφορά στις δοκιμασίες και τις προκλήσεις των περασμένων χρόνων και με τη δέσμευση του καπετάνιου της AIG τα τελευταία 11 χρόνια, κ. Giuseppe Zorgno, για ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση στην κάλυψη των αναγκών των πελατών της ασφαλιστικής και στα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Giuseppe Zorgno, Country Manager της AIG, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα κάναμε μια στάση για να δούμε τι καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια. Για να θυμηθούμε τους σημαντικότερους σταθμούς της ιστορίας μας, να ευχαριστήσουμε τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας, αλλά και να οργανωθούμε για το μέλλον. Αισθάνομαι αληθινά υπερήφανος που εκπροσωπώ αυτή την τόσο σπουδαία εταιρεία, η οποία έχει γράψει τη δική της ιστορία στην Ελλάδα. Υπερήφανος για την ομάδα των συναδέλφων μου, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καταφέρει τις επιτυχίες μας, υπερήφανος για τις μακροχρόνιες συνεργασίες μας και για τις ασφαλιστικές υπηρεσίες που με συνέπεια και σοβαρότητα προσφέρουμε. Στην AIG η καινοτομία είναι αυτοσκοπός. Θα συνεχίσουμε να αναζητάμε νέους τρόπους εργασίας, ώστε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μας και να προετοιμαστούμε για τα επόμενα 70 χρόνια ιστορίας μας, σε ένα ταξίδι που σας θέλουμε όλους συνοδοιπόρους!».

Η AIG γιορτάζει 70 χρόνια εξαιρετικής ελληνικής παρουσίας
Thomas Lilellund

Από την επετειακή εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει ο κ. Thomas Lilellund, Διευθύνων Συμβουλος για τον βραχίονα της AIG στις χώρες Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Η τοποθέτησή του, εκτός από την απερίφραστη αναγνώριση του έργου και των αξιών που χαρακτηρίζουν την άξια ομάδα που διαχειρίζεται τη δραστηριότητα της AIG στην Ελλάδα, μας επέτρεψε και μια ματιά στο άμεσο μέλλον: «Χαρακτηριστικά να αναφέρω δύο από τα πιο σημαντικά έργα που δουλεύουμε αυτή την περίοδο: πρώτον, δουλεύουμε για τη δημιουργία μιας παγκοσμίου κλάσης ομάδας underwriters, η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε ξεκάθαρα τις προθέσεις μας ως προς την ανάληψη κινδύνων, αλλά και να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να παρέχουμε νέα προϊόντα και να βελτιώνουμε τα υπάρχοντα, για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των πελατών μας. Δεύτερον, και εξίσου σημαντικό, προχωράμε σε μεγάλες επενδύσεις, παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα, για να βελτιώσουμε τις λειτουργικές και τεχνολογικές υποδομές μας».

Και πράγματι, η AIG μέσα στο 2020 δεν “κράτησε τις μηχανές της”. Προχώρησε σε νέο σύστημα μηχανογράφησης, μια ριζική αλλαγή εν μέσω πανδημίας και απομακρυσμένης εργασίας, πετυχαίνοντας παράλληλα και τους παραγωγικούς και ποιοτικούς στόχους της. Η συνετή και δοκιμασμένη στρατηγική βοήθησε την εταιρεία να ανταποκριθεί σε όλες τις προκλήσεις και, ως προς την επίτευξη των στόχων, καθοριστική ήταν η συμβολή των περίπου 1.300 συνεργατών της.

Η AIG γιορτάζει 70 χρόνια εξαιρετικής ελληνικής παρουσίας
Σωτηρία Μαράκη

Όπως μας θύμισε η Εμπορική Δ/ντρια, κα Σωτηρία Μαράκη, στην τοποθέτησή της, για την εταιρεία η ασφάλεια ήταν πρωταρχικό ζητούμενο εν μέσω της κρίσης του τελευταίου χρόνου, ωστόσο, η εξυπηρέτηση και η επικοινωνία με τους συνεργάτες παραμένουν διαχρονικά το ζητούμενο για όλα τα στελέχη της AIG.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις λειτουργίες των αποζημιώσεων με εξ αποστάσεως επιθεωρήσεις και ηλεκτρονική παραλαβή δικαιολογητικών, οι οποίες το 2020 έφτασαν τα €42 εκατ. Άλλωστε, όπως μας υπενθυμίζουν τα στελέχη της AIG, η ασφαλιστική εταιρεία κρίνεται στη ζημιά, προκειμένου να κερδηθεί η πιστότητα των ασφαλισμένων. Παραγωγικά, η εταιρεία είχε μια καλή χρονιά, με ασφάλιστρα που ξεπέρασαν τα €100 εκατ., ενώ ενδεικτικά, ο κλάδος εμπορικών κινδύνων ξεπέρασε το στόχο κατά 4,5%.

Το πλάνο εκπαίδευσης συνεχίστηκε και, για πρώτη χρονιά το 2020, η AIG λάνσαρε την πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, ενώ το 2021 ξεκίνησε ο νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων με νέες καινοτόμες ενότητες, προσβάσιμες σε όλους τους συνεργάτες, ανεξαρτήτως έδρας και σε χρόνους που εξυπηρετούν τους ίδιους.

Αμαλία Ρουχωτά


Βραβευθέντες συνεργάτες της AIG

Ιδιαίτερα ευχάριστη στιγμή της εκδήλωσης ήταν η τιμητική διάκριση των συνεργατών της AIG. Τιμήθηκαν για τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών και οικονομικών στόχων της εταιρείας, αλλά και για τον επαγγελματισμό και τον ζήλο που επέδειξαν, παρά τις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Οι βραβεύσεις ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

Τιμητική διάκριση συνεργατών με μικτή παραγωγή (ConsumerCommercial) με έδρα στην Αθήνα: NN HELLENIC INSURANCE AGENCY SA, MEGA BROKERS SA, 3P INSURANCE, IONIOS NEW AGENCY, VESTER AE, F. I. LEADERS / SAFEFUTURE, HIVE, ΑΡΓΥΡΩ ΔΑΛΕΝΤΖΑ-ΔΟΓΑΝΗ, BRITISH PROVIDENCE, BROKERS UNION, SFAKIANAKIS INSURANCE S.A., Γ. ΚΥΡΛΑΚΗΣ ΑΕ, ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε., GLOBAL NET, STAR GROUP, BROKINS AE, COVER INSURANCE

Τιμητική διάκριση συνεργατών με corporate παραγωγή με έδρα στην Αθήνα: HOWDEN-MATRIX, CARPENTER TURNER, ALL RISK, DESIGNIA INSURANCE BROKERS, FLAGSHIP, ΑΜΥΝΑ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ, ΔΙΟΝ ΟΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ALPHAPLUS AGENTS, NAK KATSIBERIS INSURANCE BROKERS SA

Τιμητική διάκριση συνεργατών με corporate παραγωγή με έδρα στη Θεσσαλονίκη: ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΩΝ

Τιμητική διάκριση συνεργατών με μικτή παραγωγή (ConsumerCommercial) με έδρα στη Θεσσαλονίκη: I.G. INSURANCE GROUP 

Τιμητική διάκριση συνεργατών στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Μακεδονίας: CONTRACT A.E.

Τιμητική διάκριση συνεργατών στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης: DAIC

Τιμητική διάκριση συνεργατών στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλίας: PROMIST INSURANCE AND FINANCE A.E.

Τιμητική διάκριση συνεργατών στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων: ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΤΣΙΛΙΜΗ

Τιμητική διάκριση συνεργατών στην Περιφερειακή Ενότητα Πελοποννήσου: ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΑΛΑΜΑ, ΔΕΡΒΟΣ INSURANCE AGENT

Τιμητική διάκριση συνεργατών στην Περιφερειακή Ενότητα Κρήτης: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΒΛΑΧΑΚΗΣ Ο.Ε, Μ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. ΑΣΦΑΛ. ΣΥΜΒ., INSUREWAY

Τιμητική διάκριση συνεργατών στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκίδας: ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ Ε. & ΣΙΑ Ε.Ε.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας