Γρ. Σταματόπουλος: Η νέα ECG καταλύτης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας

944

Τη μεταρρύθμιση του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της νέας Ελληνικής Εταιρείας Εξαγωγικών Πιστώσεων, κ. Γρηγόρης Σταματόπουλος.

Τη νέα ταυτότητα του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων παρουσίασε, στις 5 Ιουλίου 2022, στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Εξαγωγικών Πιστώσεων, κ. Γρηγόρης Σταματόπουλος.

Παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Δένδια, του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Κώστα Φραγκογιάννη και του Γενικού Γραμματέα, κ. Γιάννη Σμυρλή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της νεοσύστατης Export Credit Greece Α.Ε. – ECG ανέδειξε τους στόχους, το όραμα, αλλά και τη νέα οπτική ταυτότητα της εταιρείας, που ήρθε να αντικαταστήσει τον ΟΑΕΠ, με το νέο λογότυπο, μάλιστα, να παρουσιάζεται στα ΜΜΕ και την αγορά για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο κ. Σταματόπουλος επισήμανε πως στόχος είναι η διαμόρφωση ενός οργανισμού σύγχρονου, αξιόπιστου και καινοτόμου, που προσφέρει την ασφάλεια που έχουν ανάγκη οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, ώστε να είναι ανταγωνιστικές σε διεθνές επίπεδο. «Στόχος μας είναι Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων Α.Ε. να αποτελέσει καταλύτη για την εκπλήρωση της πλήρους δυναμικότητας της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε πως η ECG μπορεί να καταστεί ψηφιακός και ο συμβουλευτικός συνεργάτης των Εξαγωγέων, μέσα από μια νέα σειρά προϊόντων, που μπορεί να προσφέρει.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σταματόπουλος υπογράμμισε πως τα βήματα για τον εκσυγχρονισμό των εξαγωγικών πιστώσεων στην Ελλάδα συνεχίζονται σε ένα χρονοδιάγραμμα 12-18 μηνών, με νέα προϊόντα στην αγορά για τους Έλληνες εξαγωγείς, με νέα πληροφοριακά συστήματα και με door-to-door πωλήσεις. «Η υποστήριξη των εξαγωγέων είναι προτεραιότητα για την οικονομία μας», τόνισε, καθώς σε βάθος 5ετίας μπορούν να δημιουργήσουν παραγόμενο προϊόν ύψους €2,6 δισ., με προστιθέμενη αξία στο ΑΕΠ ύψους €8,1 δισ. και 50.000 θέσεων εργασίας ετησίως.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «ερχόμαστε να καλύψουμε ένα σημαντικό κενό που δημιουργούσε δυσχέρειες στην εξαγωγική δραστηριότητα της πατρίδας μας. Πιστεύουμε στα ελληνικά προϊόντα, πιστεύουμε στο έμψυχο δυναμικό, στον Έλληνα βιομήχανο, στον Έλληνα βιοτέχνη, στον Έλληνα και στην Ελληνίδα επιχειρηματία. Πιστεύουμε στην ευρηματικότητα, στην επάρκεια, στον επαγγελματισμό τους», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ σημείωσε ότι «οι γέφυρες που δημιουργούνται με τις εξαγωγές δημιουργούν κατανοήσεις και προσεγγίσεις ανάμεσα στα κράτη και στις κοινωνίες, σταθεροποιούν και εμβαθύνουν τις συμμαχίες που ήδη το Υπουργείο και η Κυβέρνηση έχουν συνάψει και φέρνουν σε στενότερη επαφή τις κοινωνίες, για να απομακρύνουν τις τριβές και τις παρανοήσεις».

Στην εισήγησή του αντίστοιχα ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κώστας Φραγκογιάννης, επισήμανε ότι η Export Credit Greece θα λειτουργεί ως one stop shop για τη δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές, παρέχοντας επιπλέον συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις. «Πρόκειται για μία σύγχρονη, ευέλικτη, πελατοκεντρική Υπηρεσία, σχεδιασμένη δηλαδή και προσαρμοσμένη ακριβώς στις ανάγκες των Ελλήνων εξαγωγέων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκογιάννης.

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, κ. Γιάννης Σμυρλής, ανέφερε ότι σε 1-1,5 χρόνο η νέα εταιρεία θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη και πλέον ο Έλληνας εξαγωγέας μέσα από τη συνολική δομή της οικονομικής διπλωματίας και με αυτό το πολύ σημαντικό εργαλείο θα μπορεί να εξάγει με ασφάλεια, να έχει πληροφόρηση, να έχει τεχνογνωσία και τελικά να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, την ανάπτυξη, μέσα από τη διεύρυνση της βάσης των εξαγωγέων και τις ασφαλείς εξαγωγές για τους ήδη υπάρχοντες δυνατούς και καλούς εξαγωγείς μας.

Τέλος, από την πλευρά της επιχειρηματικής κοινότητας, μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΓΑ ΑΕ, κ. Κωνσταντίνος Βιτουλαδίτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων είχε αποτελέσει καινοτομία για την Ελλάδα και πως ο νέος θεσμός έχει μεγάλη σημασία για την αύξησή τους. «Θεωρούμε πως η βάση όλης της εξαγωγικής μας δραστηριότητας δημιουργήθηκε πάνω στη συνεργασία μας με τον ΟΑΕΠ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πρόεδρος & Γεν. Διευθυντής, του Αθηναϊκού / Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ), κ. Αιμίλιος Περδικάρης.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΕυθυγράμμιση των προστίμων του GDPR με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα ζητούν οι ασφαλιστές
Επόμενο άρθροAllianz Ελλάδος: Γιόρτασε την Ολυμπιακή Ημέρα με διακεκριμένους αθλητές