Γιατί χωλαίνει επικοινωνιακά ο Θεσμός της Ιδιωτικής Ασφάλισης;

854
bad communication

Με αφορμή την πρόσληψη από μεγάλη και αναπτυσσόμενη ασφαλιστική εταιρεία ενός νέου στελέχους με καθήκοντα Head of Communications, διερωτώμεθα, για μια ακόμη φορά, για το εάν υπάρχει ανάγκη, πρόθεση ή παράλειψη –ο μη γένοιτο– μιας συλλογικής επικοινωνιακής τακτικής για τα δίκαια του Θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Ο Θεσμός της Ιδιωτικής Ασφάλισης επί δεκαετίες διεκδικεί να αποκτήσει στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας τη θέση που του αρμόζει. Τη θέση που άλλες κοινωνίες του έχουν αποδώσει και έχουν εισπράξει ασφαλώς τα ωφελήματά του.

Μας κάνει τρομερή εντύπωση η άκρα του τάφου σιωπή εκ μέρους των συλλογικών οργάνων της ιδιωτικής ασφάλισης, τη στιγμή που αυτή καθυβρίζεται, λοιδορείται και συκοφαντείται.

Μας κάνει τρομερή εντύπωση ο φόβος που επιδεικνύουν τα άτομα που διοικούν τις ασφαλιστικές εταιρείες, να κοντραριστούν, ακόμα και για λογαριασμό των δικών τους εταιρειών, με ψεύδη, σκοπιμότητες και υπερβολές.

Ψεύδη, σκοπιμότητες και υπερβολές, που στερούν την έξωθεν καλή μαρτυρία στο έργο τους, στη δουλειά τους και στην επαγγελματική τους ιδιότητα. Αυτός ο φόβος τους εκθέτει στα μάτια των ανθρώπων που τους εμπιστεύονται και εργάζονται γι’ αυτούς και τους στόχους τους. Επομένως, χρειάζονται έναν… Head of Communications!

Μια ενδεικτική αναφορά απορίας και αγανάκτησης, για όσα ανέχονται και εύκολα σιωπούν, προς συναδέλφους δημοσιογράφους του οικονομικού ρεπορτάζ, τους οποίους συχνά πυκνά εμείς του κλαδικού Τύπου τους συναντάμε σε ασφαλιστικά events: αυτοί, που έχουν μια ελάχιστη έως μεγάλη θα θέλαμε να πιστεύουμε γνώση του ασφαλιστικού αντικειμένου, γιατί δεν εκφράζουν άποψη στα τέρατα και σημεία που διατυπώνονται από διαφόρους, κατά καιρούς, εναντίον της ιδιωτικής ασφάλισης;

Τέλος, αναρωτιόμαστε: πόσο βαρύ είναι το τίμημα, για κάποιους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους για τη διάδοση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης (χωρίς να είναι ιδιοκτήτες ασφαλιστικής εταιρείας, χωρίς να είναι ιδιοκτήτες πρακτορειακής εταιρείας, χωρίς να είναι πραγματογνώμονες, μεσίτες, ασφαλιστικοί υπάλληλοι, αλλά απλοί κλαδικοί δημοσιογράφοι) και ποιος τους το αναγνωρίζει!

Στην Καθημερινή της 14ης Σεπτεμβρίου 2018, ο πολιτικός αρθρογράφος Πάσχος Μανδραβέλης ασχολήθηκε, με τον τίτλο: Τα κανόνια της Ασφάλισης, με τα όσα … «σοφά» υποστήριξε κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μανδραβέλης γράφει τα αυτονόητα. Αποδίδει με το άρθρο του σκοπιμότητα σε όλους εκείνους που κατηγορούν την ιδιωτική ασφάλιση.

«Στο κακό χούι να προπαγανδίζει ψέματα και μισές αλήθειες, να πείθει τους αδαείς… και η προπαγάνδα να δημιουργεί πολιτικό κλίμα» οφείλεται η δυσφήμιση της ιδιωτικής ασφάλισης, ισχυρίζεται ο Πάσχος Μανδραβέλης.

Συνυπογράφουμε την τοποθέτησή του και τη θέτουμε υπόψη εκείνων που, σε καθημερινή βάση, είναι υποχρεωμένοι να υπερασπίζονται τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα του Θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Δημήτρης Ρουχωτάς

Προηγούμενο άρθροΟι χαμένες ευκαιρίες της ασφαλιστικής αγοράς!
Επόμενο άρθροΕκπαιδευτική ημερίδα για την IDD πραγματοποιεί το ΕΙΑΣ