Εταιρείες

Εξαγορά της Cattolica από την Generali

Η επιτυχής προσφορά της Αssicurazioni Generali S.p.A. για το σύνολο των μετοχών της Società Cattolica di Assicurazione S.p.A. ευθυγραμμίζεται πλήρως με το στρατηγικό σχέδιο «Generali 2021» και επιβεβαιώνει την αυστηρή και πειθαρχημένη προσέγγιση του Ομίλου στην αναζήτηση και υλοποίηση επιτυχών συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Η συναλλαγή, όπως αναφέρεται σχετικά στο δελτίο Τύπου, θα επιτρέψει στην Generali να συνεχίσει να διαφοροποιεί τις δραστηριότητές της, ιδίως στον τομέα των γενικών ασφαλίσεων και επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Ομίλου για κερδοφόρο ανάπτυξη, δημιουργώντας παράλληλα αξία για τους πελάτες, σύμφωνα με τη φιλοδοξία της Generali να λειτουργεί ως ένας Lifetime Partner.

Σε συνέχεια της προσφοράς έχει θεσπιστεί ένα σαφώς καθορισμένο σχέδιο ενσωμάτωσης –με τον καθορισμό συγκεκριμένων βημάτων– ως συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας. Η Generali διαθέτει αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχημένων συγχωνεύσεων και αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές συνέργειες, μέσω της εξοικονόμησης λειτουργικού κόστους, αξιοποιώντας τις καλύτερες τεχνικές δυνατότητες του Ομίλου και την αύξηση των εσόδων.

Η Generali υποστηρίχθηκε από την BofA Securities, την Equita, τη Mediobanca – Banca di Credito Finanziario και την Rothschild & Co ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους, και τους Gianni & Origoni ως νομικούς συμβούλους.

Ο Group CEO της Generali, κ. Philippe Donnet, δήλωσε: «Η επιτυχία αυτής της συναλλαγής θα ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική θέση της Generali στην ιταλική ασφαλιστική αγορά και τη θέση της μεταξύ των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ασφαλιστικών ομίλων, σύμφωνα με τους στόχους του στρατηγικού σχεδίου «Generali 2021». Τα συντριπτικά θετικά σχόλια που έχουμε λάβει από την εξαγορά καταδεικνύουν την ελκυστικότητα της προσφοράς μας, η οποία έχει πλέον ολοκληρωθεί με επιτυχία σύμφωνα με τους όρους και το χρονοδιάγραμμά μας. Η συναλλαγή θα καταστήσει δυνατή την περαιτέρω ενσωμάτωση των επιχειρηματικών μοντέλων της Generali και της Cattolica, όπως έχει ήδη προκύψει από τη δημιουργία της εταιρικής σχέσης που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2020 και θα προσφέρει σημαντικό επιχειρηματικό όφελος σε όλους τους εμπλεκόμενους».

Ο CEO της Generali Italia & Global Business Lines, κ. Marco Sesana, σχολίασε: «Η συναλλαγή με την Cattolica θα παρέχει στήριξη στην πραγματική οικονομία, δημιουργώντας παράλληλα οφέλη για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, ιδίως για τους πελάτες και τους εργαζόμενους. Η συναλλαγή θα καταστήσει δυνατή την περαιτέρω ενίσχυση των διακριτικών δυνατοτήτων της Cattolica, μέσω της χρήσης της τεχνολογίας και της καινοτομίας της Generali Italia. Θέλω να καλωσορίσω θερμά όλους τους συναδέλφους και τους πράκτορες της Cattolica. Τους επόμενους μήνες θα είναι προτεραιότητα για εμάς να ενωθούμε και να μοιραστούμε τα οφέλη του να ανήκουμε σε έναν παγκόσμιο οργανισμό. Παραμένουμε, επίσης, πλήρως προσηλωμένοι στην εξυπηρέτηση των τοπικών κοινοτήτων και στην προώθηση της αριστείας, πέραν της προώθησης της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, με ιδιαίτερη έμφαση στα κριτήρια ESG».

Διαβάστε επίσης:

Ιστορική συμφωνία Generali – Cattolica αλλάζει το ασφαλιστικό τοπίο στην Ιταλία

Εγκρίθηκε η εξαγορά της Cattolica από την Generali


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας