Εταιρείες

Ευρωπαϊκή Πίστη: Καινοτόμος εκπαιδευτική δράση από “Super Heroes”

Η Ευρωπαϊκή Πίστη, ενισχύοντας τη διαδικασία επιμόρφωσης των εργαζομένων της και με στόχο τη διαφοροποίησή της από τα συνήθη εκπαιδευτικά δεδομένα, δημιούργησε 3 νέα animated videos, ενημερώνοντας τις Εσωτερικές της Υπηρεσίες για σημαντικά θέματα που αφορούν στις λειτουργίες των Compliance Officer, Data Protection Officer και Security Officer.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, στόχος της Εταιρείας, με τη δημιουργία των συγκεκριμένων φρέσκων και σύγχρονων videos, ήταν να εξηγήσει με απλό και κατανοητό τρόπο, τις σύνθετες λειτουργίες της Κανονιστικής Συμμόρφωσης, της Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Ασφάλειας Πληροφοριών, ενδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο την κουλτούρα του Οργανισμού στα τρία αυτά πεδία. Αυτό επιτεύχθηκε με το σχεδιασμό ειδικών χαρακτήρων “Super Heroes”, έναν για κάθε λειτουργία, που ενημερώνουν, αναλύουν και επεξηγούν στους εργαζόμενους τα ενίοτε πολύπλοκα και δυσνόητα θέματα λειτουργιών που πρέπει όλοι να γνωρίζουν και να κατανοούν, αντικαθιστώντας σε κάποιες περιπτώσεις τις εκτενείς παρουσιάσεις και τα πολλαπλά email.

Με τα διάρκειας περίπου 2 λεπτών videos, τα οποία έχουν δημιουργηθεί σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες εικαστικές τάσεις, ενισχύεται η εμπλοκή του προσωπικού της Εταιρείας στα επιμορφωτικά προγράμματα, αυξάνεται το ενδιαφέρον τους προς την εκπαίδευση και δημιουργείται ένας ευχάριστος τρόπος μετάδοσης πληροφοριών. Τα νέα animated videos παρουσιάστηκαν στους εργαζόμενους της Εταιρείας, αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις. Ειδικότερα, μέσα από τις 3 “Super Heroes” και τα animated γραφικά, απαντήθηκαν οι 5 συχνότερες ερωτήσεις για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων, παρουσιάστηκαν ιστορίες κυβερνοασφάλειας για με τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση του διαδικτύου και εξηγήθηκε η διαδικασία αναφοράς επιλήψιμων πράξεων (whistleblowing).   

Η εν λόγω ενέργεια, είναι μέρος της ψηφιακής στρατηγικής της Εταιρείας, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις και εκπαιδεύσεις για το σύνολο των στελεχών της Εταιρείας, καθώς και του Δικτύου Πωλήσεων.

Μπορείτε να δείτε τα videos στο κανάλι της Εταιρείας στο ΥouΤube.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας