Έρευνα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση από το ΕΕΑ

1894

Μια σημαντική πρωτοβουλία του ΕΕΑ για τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης βρίσκεται σε εξέλιξη. Αφορά την εκπόνηση έρευνας, η οποία πραγματοποιείται με τη συμβολή της ICAP και «αναμένεται να αποτελέσει πολύτιμο “εργαλείο” για τα επόμενα βήματα του επαγγέλματος», όπως μας επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑ, κ. Δημήτρης Γαβαλάκης.

Τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία της έρευνας, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα δώσουν σημαντική εικόνα για τον κλάδο, θα βοηθήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων, και θα συντελέσουν στον καθορισμό κινήσεων που πρέπει να γίνουν. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει ο κ. Γαβαλάκης, η συμμετοχή του κάθε ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στην έρευνα είναι αναγκαία και καθοριστική:

«Για την ορθότερη και αντικειμενικότερη προσέγγιση του μεγέθους της εν λόγω αγοράς θεωρείται απαραίτητη και πολύτιμη η συνεργασία σας, με την παροχή ποιοτικών και ποσοτικών στοιχείων. Ζητείται η απάντηση με την επισήμανση ότι όπως σε κάθε έρευνα που διεξάγεται από αρμόδιο φορέα τηρείται απόλυτη εχεμύθεια και εμπιστευτικότητα στα παρεχόμενα στοιχεία.

»Η μελέτη θα εμπλουτιστεί και με στοιχεία που έχουν ζητηθεί και από άλλους δημόσιους (π.χ. ΚΕΕΕ) και ιδιωτικούς φορείς (ΕΑΕΕ) των οποίων η συνδρομή κρίνεται απαραίτητη για την πληρότητά της.

»Η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων από όσο περισσότερους είναι δυνατόν ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές είναι αναγκαία για την ολοκλήρωση μιας έρευνας που θα αποτελέσει σταθμό για το μέλλον του επαγγέλματος», επισημαίνει εν κατακλείδι ο κ. Γαβαλάκης.

Έχουν δημιουργηθεί δύο ήδη ερωτηματολογίων

Προηγούμενο άρθροΓ. Χατζηθεοδοσίου: «Να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για την ιδιωτική ασφάλιση»
Επόμενο άρθροPEPP (Pan-European Pension Product): Δυνατότητες & Προκλήσεις