Διαμεσολαβούντες

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για την ιδιωτική ασφάλιση»

«Να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για την ιδιωτική ασφάλιση» ζητά ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με πρόσφατη τοποθέτησή του. Ειδικότερα, αναφέρει:

«Χωρίς αποφάσεις που να συμπεριλαμβάνουν την ιδιωτική ασφάλιση εξελίσσεται το έως σήμερα κυβερνητικό έργο. Η διαπίστωση δημιουργεί ανησυχία. Ενώ υπάρχει δημοσίως δηλωμένη θετική προσέγγιση και κυβερνητικά στελέχη προβαίνουν σε ευνοϊκές δηλώσεις περί αξιοποίησης της ιδιωτικής ασφάλισης,  εντούτοις  στην πράξη δεν υπάρχει θετικό δείγμα.

Και η αγορά αδημονεί.

Τα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί  ή βρίσκονται σε δημόσια διαβούλευση δεν δείχνουν να συμπεριλαμβάνουν έστω και αθρόα  τον κλάδο. Οι φοροαπαλλαγές ασφαλίστρων, άλλα κίνητρα , ή πιο γενναίες αποφάσεις -τομές, εκλείπουν από το νομοθετικό έργο. Θα έπρεπε να έχουν ήδη συμπεριληφθεί.

Να αποδείξουν τη νέα αντίληψη, την εκσυγχρονιστική πρόθεση, την απαλλαγή από ιδεοληψίες του παρελθόντος. Η αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης, οι επαγγελματίες αυτής, οι πολίτες, αλλά και τα δημόσια συστήματα που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν του όγκου των απαιτήσεων, αναμένουν να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για την ιδιωτική ασφάλιση.

Όταν μάλιστα οι αποφάσεις όπως η φοροαπαλλαγή ασφαλίστρων, δεν έχει κόστος και επιβαρύνσεις για το κυβερνητικό έργο,  θα μπορούσε ακόμα και ως δείγμα καλής θέλησης να έχει υλοποιηθεί.

Συμπερασματικά: καταγράφεται αδικαιολόγητη καθυστέρηση».

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας