Διαμεσολαβούντες

ΕΕΑ: Όχι στη διάκριση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

«Όχι στη διάκριση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών – Να εξαιρεθούν ΟΛΟΙ από το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών», τονίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ζητεί από το Υπουργείο Οικονομικών να ανατοποθετηθεί ως προς την εξαίρεση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από το νέο ν/σ για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών και να συμπεριλάβει όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και όχι όπως ανακοίνωσε μόνον αυτούς που έχουν έως δύο συνεργασίες.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΕΑ απέστειλε επιστολή προς τον υφυπουργό Οικονομικών αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι η παρέμβαση που ανακοινώθηκε στη Βουλή ήταν αιφνιδιαστική και επί της ουσίας μεροληπτική και προκαλεί αναστάτωση στον κλάδο, καθώς εξαιρούνται αδικαιολόγητα, και άδικα έναντι των υπολοίπων, μόνον οι συνεργαζόμενοι με έως δύο εταιρείες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

Ακόμη επισημαίνεται ότι η εξαίρεση αυτή:

  • Οδηγεί σε άνιση αντιμετώπιση των επαγγελματιών.
  • Δημιουργεί επαγγελματίες δύο κατηγοριών σε ένα κλάδο που όλα και όλοι λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο απέναντι στη φορολογική Αρχή.
  • Δεν έχει καμία ουσιαστική ή αντικειμενική στόχευση ούτε ως απόφαση ούτε ως αποτέλεσμα.

Τονίζεται, επίσης, -στην επιστολή- ότι μόνο εκ παραδρομής μπορεί να έγινε αυτή η άνιση παρέμβαση όπως και η χρήση του αδόκιμου όρου “ασφαλιστικοί σύμβουλοι” που ακούστηκε στη βουλή ο οποίος έχει καταργηθεί εδώ και 5 έτη.

Σε αυτό το περίγραμμα από το ΕΕΑ ζητείται να υλοποιηθεί η πρότασή του όπως είχε κατατεθεί στη δημόσια διαβούλευση και στηριζόταν σε στοιχεία της ΑΑΔΕ για το εισόδημα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, καθώς τα αντικειμενικά αυτά στοιχεία αιτιολογούν πλήρως το αίτημα για δίκαιη αντιμετώπιση του κλάδου και την εξαίρεση του από το σχέδιο Νόμου.


Διαβάστε επίσης:
ΠΟΑΔ: Διαμαρτυρία για τον διαχωρισμό του κλάδου στο φορολογικό νομοσχέδιο
ΕΕΑΕ: Διαμαρτυρία για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
Ο ΣΠΑΤΕ για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τις εξαιρέσεις για τους ασφαλιστές


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας