Διαμεσολαβούντες

Ο ΣΠΑΤΕ για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τις εξαιρέσεις για τους ασφαλιστές

Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Αττικής (ΣΠΑΤΕ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση – διαμαρτυρία σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο (ψηφίστηκε στις 7/12/2023) και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα περί εξαίρεσης από αυτό των Ασφαλιστικών «συμβούλων» που δουλεύουν με δυο εταιρείες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ «ΣΠΑΤΕ», μετά τη δημοσίευση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα περί εξαίρεσης από αυτό των Ασφαλιστικών «συμβούλων» που δουλεύουν με δυο εταιρείες, προχωρεί στην εξής ανακοίνωση – διαμαρτυρία:

Χωρίς να θέλουμε να θίξουμε κανέναν ελεύθερο επαγγελματία ως φοροφυγά και αντιλαμβανόμενοι πλήρως την ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής από την Πολιτεία, θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε, καθώς οι Επαγγελματίες Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές και, ειδικότερα, οι Ασφαλιστικοί Πράκτορες που εκπροσωπούμε ως Σωματείο στο μεγαλύτερο ποσοστό συνεργάζονται με άνω των δύο Ασφαλιστικών Εταιρειών, πλην των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών που διατηρούν αποκλειστική συνεργασία με μία εταιρεία (Agency) σε αντίθεση με τους υπόλοιπους επαγγελματίες έχουν ΕΣΟΔΑ που βεβαιώνονται στο σύστημα TAXIS από τις ασφαλιστικές εταιρείες και συνεπώς δεν είναι αμφισβητήσιμα.

Η εξαίρεση που πληροφορηθήκαμε σήμερα και αφορά ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ που συνεργάζονται με κάτω από (2) ασφαλιστικές εταιρείες, αφού ξεκαθαρίσουμε ότι βάσει του Ν.4583/2018 δεν υπάρχει πλέον ασφαλιστικός σύμβουλος [οι κατηγορίες είναι: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ, ΜΕΣΙΤΗΣ  ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ] είναι άνευ αντικειμένου, αφού ανεξάρτητα με το πλήθος των συνεργασιών που έχει ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ, τα έσοδα του δεν είναι ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ αλλά βεβαιωμένα από κάθε ασφαλιστική εταιρεία με την οποία διατηρεί σύμβαση συνεργασίας.

Παρακαλούμε όπως τα ανωτέρω ληφθούν υπ’ όψη από τις αρμόδιες αρχές σε διευκρινιστική εγκύκλιο ή τροποποίηση του νομοσχεδίου που συζητείται σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. του ΣΠΑΤΕ
Μαρία Δημητριάδη, Πρόεδρος
Τόνια Κουφοπούλου, Γενική Γραμματέας


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας