Διαμεσολαβούντες

ΠΟΑΔ: Διαμαρτυρία για τον διαχωρισμό του κλάδου στο φορολογικό νομοσχέδιο 

H ΠΟΑΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση – διαμαρτυρία σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπου χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» τον διαχωρισμό του κλάδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, μετά την ανακοίνωση των παρεκκλίσεων στο φορολογικό νομοσχέδιο για κάποιες επαγγελματικές ομάδες ελεύθερων επαγγελματιών, ανάμεσα τους και αυτή των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, δηλώνει την έντονη δυσαρέσκεια της στον διαχωρισμό του κλάδου, σε αυτούς που συμβάλλονται με μέχρι δύο ασφαλιστικές επιχειρήσεις και αυτούς που συνεργάζονται με πέραν των δύο ασφαλιστικών επιχειρήσεων. 

Ο περιορισμός των 2 εταιρειών, άλλωστε, δεν συνάδει με τη σύγχρονη ασφαλιστική διαμεσολάβηση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από σύγχρονες ανάγκες αλλά και τα κανονιστικά νομοθετήματα των τελευταίων ετών.

Η πλειοψηφία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αποτελείται από Ασφαλιστικούς Πράκτορες που, λόγω της φύσης του επαγγέλματος, διαχειρίζονται πάνω από δύο ασφαλιστικές συμβάσεις. 

Υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες που είναι αμιγώς εταιρείες κλάδου ζωής και υγείας, εταιρείες μικτές και εταιρείες αμιγώς γενικών κλάδων. Ένας επαγγελματίας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής δεν μπορεί να αποκλειστεί από καμιά νομοθεσία και κανένα φορολογικό νομοσχέδιο ώστε να μην παρέχει ολοκληρωμένα τις υπηρεσίες του στους Έλληνες πολίτες όπως αυτές ορίζονται τόσο από την Εθνική όσο και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. 

Θεωρούμε ότι η παρέκκλιση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που συνεργάζονται με μέχρι 2 ασφαλιστικές επιχειρήσεις αφορά ΜΟΝΟ τους συναδέλφους τύπου AGENCY συστήματος που στεγάζονται σε γραφεία ασφαλιστικών εταιρειών ή μεγάλων σχημάτων, οι οποίοι δεν βαρύνονται με λειτουργικά έξοδα, διευρύνει περαιτέρω τον αθέμιτο ανταγωνισμό και εξωθεί συνάδελφους να κλείσουν τα γραφεία τους και να ενταχτούν σε μεγάλα σχήματα με σχεδόν υπαλληλική σχέση.

Διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση του κλάδου μας υπερασπιζόμενοι το σύνολο των επαγγελματιών που ασκούν την δραστηριότητα του “ελεύθερου” ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας