Διαμεσολαβούντες

ΕΑΔΕ: Τα Θέματα – Προτεραιότητες για τον κλάδο των Διαμεσολαβούντων

Τα κυριότερα θέματα της ΕΑΔΕ -του μοναδικού φορέα που συνδυάζει την εκπροσώπηση των τριών βαθμίδων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης-, επικοινωνήθηκαν στους εκδότες και δημοσιογράφους του Κλάδου που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ, 6 Μαρτίου σε κεντρικό χώρο της Αθήνας.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, οι Πρόεδροι των θεσμικών φορέων – μελών της ΕΑΔΕ, κ.κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής (Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων – ΣΕΜΑ), Δήμητρα Λύχρου (Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος – ΕΕΑΕ), Μαρία Δημητριάδη (Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής – ΣΠΑΤΕ), Κωνσταντίνος Ρούσσης (Ένωση Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος – ΕΣΑΠΕ) και τα Μέλη των Διοικητικών τους Συμβουλίων, κατέδειξαν την επιτακτικότητα της υπεύθυνης και έγκαιρης τοποθέτησης των αρμοδίων αρχών για τη διόρθωση πρακτικών που πλήττουν τη φερεγγυότητα και βιωσιμότητα του Κλάδου και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων.

Ειδικότερα αναφέρθηκαν τα θέματα:

  • Κλιματική αλλαγή & ασφάλιση: Ενέργειες και θέσεις της ΕΑΔΕ για τις επιπτώσεις για τους ασφαλισμένους και τους διαμεσολαβούντες.
  • Ασφάλιση Περιουσίας & Αστικής Ευθύνης: Επικοινωνία με τις εταιρείες για την απρόσκοπτη διενέργεια των Πραγματογνωμοσυνών και την ορθή καταγραφή των ασφαλισμένων ακινήτων (ειδικότερα σε ό,τι σχετίζεται και με τον ΕΝΦΙΑ).
  • Ασφάλιση Υγείας: Υπερβολικές αυξήσεις σε ανανεώσεις Συμβολαίων από τους παρόχους.
  • Εποπτική Αρχή: Ανάληψη ρόλου και ευθυνών για την καταστολή αθέμιτων πρακτικών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΕΕΑ) ο Πρόεδρος, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ενώ, υπογραμμίζοντας τη συνοχή του Κλάδου στις ανωτέρω διεκδικήσεις, το «παρών» έδωσαν και οι Επίτιμοι Πρόεδροι των ΣΕΜΑ, κ. Γιώργος Καραβίας, και ΕΕΑΕ, κ. Κωνσταντίνος Σ. Μαυρόπουλος.

Η ΕΑΔΕ, με βούληση για την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα της αγοράς, δεσμεύεται για την ανάληψη μίας δέσμης ενεργειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων των αρμοδίων φορέων και αρχών, για μια υγιέστερη συνθήκη, με επίκεντρό της το όφελος για τους ασφαλισμένους του Κλάδου και τους Διαμεσολαβούντες.

Διαβάστε επίσης: Ευχάριστη και εποικοδομητική κλαδική συνάντηση


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας