Εκπαίδευση

Ε.Ι.Α.Σ.: Εκπαιδευτική εβδομάδα ανάπτυξης ήπιων δεξιοτήτων

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων του, τριανταπέντε χρόνων συνεπούς και συνεχούς συμβολής στην πρόοδο του ανθρώπινου δυναμικού της αγοράς, διοικητικών στελεχών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, προσφέρει στο εκπαιδευτικό του κοινό σειρά αναπτυξιακών ημερίδων υψηλού ενδιαφέροντος, καθημερινά μεταξύ της Δευτέρας, 13 Δεκεμβρίου και της Παρασκευής, 17 Δεκεμβρίου.

Η εκπαιδευτική εβδομάδα ανάπτυξης ήπιων δεξιοτήτων, soft skills, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, θα έχει ως εξής:

  • Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, 16:00 – 17:30

Effective Communications Skills, Η Δύναμη της Επικοινωνίας ως «μοχλού» Ανάπτυξης Εργασιών στην Ψηφιακή Εποχή μας

Εισηγήτρια του θέματος είναι η κα Μελίνα Τσικογιαννοπούλου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών MBA του Πανεπιστημίου Kingston της Μεγάλης Βρετανίας, με πολυεπίπεδη ασφαλιστική εμπειρία σε θέσεις αυξημένης ευθύνης Ασφαλιστικών Εταιρειών και υψηλή εξειδίκευση στους Τομείς Ασφαλιστικής Τεχνικής, Επικοινωνίας, Εξυπηρέτησης Πελατών και Ανάπτυξης Πωλήσεων. Η κα Τσικογιαννοπούλου είναι Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού, Ηγεσίας και Επαγγελματικών Δεξιοτήτων στο ICBS Athens International College, University of Winchester της Μεγάλης Βρετανίας και Τακτική Εισηγήτρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών επί θεμάτων Ασφαλιστικών Θεσμών, Ασφαλιστικής Τεχνικής και Ανάπτυξης Ήπιων Δεξιοτήτων Ανθρωπίνων Πόρων (Soft Skills Development).   

  • Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου, 16:00 – 17:30

Customer Service Experience, Σύγχρονες Προσεγγίσεις Εξυπηρέτησης Πελατών στο Περιβάλλον των Ψηφιακών Σχέσεων

Εισηγήτρια του θέματος είναι η κα Ελένη Πουλημενέα, International Solutions Consultant της Εταιρείας Genesys Telecommunications, υπεύθυνη ανάπτυξης των projects Customer Experience Strategy της Εταιρείας στις αγορές της Ελλάδος, των Βαλκανίων και του Ισραήλ, με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στους τομείς Πληροφορικής, Οικονομικής και Επιχειρησιακής Στρατηγικής, καθώς και Customer Experience Strategy του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Μέλος του Women in Technology Group, η κα Πουλημενέα διδάσκει θέματα Στρατηγικής Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ψηφιακής Ηγεσίας και Αλλαγής, καθώς και επιδράσεων των εφαρμογών Customer Experience Strategy στο ευρύτερο οικονομικό και στο ειδικότερο επιχειρησιακό περιβάλλον. 

  • Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, 16:00 – 17:30

Ενσυναίσθηση και Συναισθηματική Νοημοσύνη ως Θεμελιώδεις Αξίες Team Building στα Σύγχρονα Εργασιακά Περιβάλλοντα

Εισηγήτρια του θέματος είναι η Δρ Σμαρούλα Παντελή, εμπειρότατη Ψυχολόγος, με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Surrey της Αγγλίας, κάτοχος Μ.Sc. και Ph.D. in Psychology. H Δρ Παντελή έχει αναπτύξει πολυετείς εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές συνεργασίες με σημαντικές Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις της Χώρας και έχει ηγηθεί εξειδικευμένων ενδοεπιχειρησιακών προγραμμάτων, με θεματικά αντικείμενά τους την Ψυχολογία, την Ηγεσία, τη Συναισθηματική Νοημοσύνη, την Ανάπτυξη Ομαδικότητας, την Εξωστρέφεια και την Επικοινωνία. Έχει διδάξει Ηγεσία και Συναισθηματική Νοημοσύνη στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ διετέλεσε Τακτικό Μέλος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Είναι συγγραφέας βιβλίων ψυχολογίας και παιδαγωγικών ιστοριών, αρθρογραφεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο και διατηρεί τακτική παρουσία σε εκπομπές της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου.

  • Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου, 16:00 – 17:30

NLP, Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός ως Παράγων Αντίληψης και Απόδοσης της Εργασίας

Εισηγήτρια του θέματος είναι η κα Αναστασία Τομαρά, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Leadership Expert & Coach. Στην επαγγελματική  καθημερινότητά της, η κα Τομαρά προσεγγίζει την ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση και τη συμβουλευτική, στο πλαίσιο σύγχρονων και εφαρμοσμένων τεχνικών Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP) και εφαρμοσμένου θεάτρου. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχει αναλάβει και φέρει σε πέρας τη στελέχωση θέσεων ευθύνης εταιρειών μεγάλου μεγέθους, ενδεικτικά της COSMOTE και της INTRALOT, στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως Performance Manager, Οn the Job Trainer and Coach. Oι σπουδές της αφορούν στα θεματικά αντικείμενα του Marketing, του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού και της Οργανωσιακής Συμπεριφοράς σε Πανεπιστήμια και Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς της Ελλάδος και του Εξωτερικού. Είναι τακτική Εισηγήτρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών επί θεμάτων Νευρογλωσσικού Προγραμματισμό και Εργασιακής Συμπεριφοράς.

  • Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, 16:00 – 17:30

Leadership Excellence, Η αριστεία της Ηγεσίας

Εισηγητής του θέματος είναι ο κ. Γιάννης Πολλάλης, Καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης και Ηγεσίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Επισκέπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Syracuse University της Νέας Υόρκης και του Πανεπιστημίου Νεάπολης Κύπρου. Ο κ. Πολλάλης είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Στρατηγικής Ηγεσίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου, διαθέτων πλούσιο συγγραφικό και επιστημονικό έργο, αλλά και σημαντικές και αξιοπρόσεκτες παραστάσεις διοίκησης, οργάνωσης και ανάπτυξης πολυεθνικών οργανισμών και ελληνικών επιχειρησιακών ομίλων, κυρίως των τομέων παροχής υπηρεσιών και retail business. Ο κ. Πολλάλης εστιάζει το ακαδημαϊκό ενδιαφέρον του στους θεματικούς τομείς της Στρατηγικής Διοίκησης, της Ηγεσίας, του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και των εφαρμογών τους στα συστήματα οργάνωσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων έντασης εργασίας, κεφαλαίου και τεχνολογίας, προς τον σκοπό αποδοτικής εναρμόνισης των εν λόγω συντελεστών παραγωγής και, δι΄ αυτής, της μεγιστοποίησης του επιχειρησιακού αποτελέσματος και της ποιότητάς του.  

Προθεσμία Εγγραφής και Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής στις ως άνω εκπαιδευτικές ημερίδες, είναι η Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, 16.00.

Οι εκπαιδευτικές ημερίδες εξελίσσονται σε περιβάλλον σύγχρονης ψηφιακής εκπαίδευσης, webinar. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν link εισόδου και ψηφιακής παρακολούθησής τους, κατά την ημέρα της διεξαγωγής τους, αμέσως πριν από την έναρξή τους.

Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων συναδέλφων στις προαναφερόμενες online εκπαιδευτικές ημερίδες είναι ελεύθερη, άνευ διδάκτρων και αποτελεί ευγενική προσφορά του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών στο στελεχιακό δυναμικό της αγοράς. 

Διαβάστε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή εδώ.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας