Διεθνή

Η Hannover Re πουλά το μερίδιό της στην HDI

Ο αντασφαλιστικός Όμιλος Hannover Re ανακοίνωσε την πώληση του μεριδίου joint venture, ύψους 49,8%, που κατείχε στην HDI Global Specialty SE στον κύριο μέτοχο, HDI Global SE.

Η συμφωνία υπογραμμίζει την πρωταρχική φιλοδοξία της Hannover Re, να επανατοποθετηθεί ως καθαρά αντασφαλιστική εταιρεία. Ταυτόχρονα, η πώληση θεωρείται ως ένας τρόπος για την απελευθέρωση κεφαλαίων για μελλοντικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης και για βασικούς επιχειρηματικούς τομείς.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο Δ/νων Σύμβουλος της Hannover Re, κ. Jean-Jacques Henchoz, σημείωσε πως η αγορά αντασφάλισης συνεχίζει να βλέπει βελτιωμένες τιμές καθώς και συνθήκες. «Πουλώντας το μερίδιό μας απελευθερώνουμε κεφάλαια για κερδοφόρα ανάπτυξη στη βασική μας δραστηριότητα», επεσήμανε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, βάσει της συμφωνίας συνεργασίας της εταιρείας, η Hannover Re θα συνεχίσει να υποστηρίζει την HDI Global Specialty «ως μακροπρόθεσμο αντασφαλιστικό εταίρο, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι μπορούμε ακόμα να συμμετάσχουμε ουσιαστικά στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της μέσω της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα αντασφάλισης».

Για την HDI Global, αυτή η κίνηση αντιπροσωπεύει τόσο την επέκταση των εξειδικευμένων ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της, όσο και τη μείωση της πολυπλοκότητας μέρους της στρατηγικής της ανάπτυξης.

Ο διορισμός της κας Claire McDonald και του κ. Ralph Beutter στο Δ.Σ. της HDI Global SE θα τεθεί σε ισχύ από το νέο έτος. Από εκείνη την ημερομηνία, η κα Claire McDonald θα αναλάβει καθήκοντα Chief Underwriting Officer για τα χαρτοφυλάκια Property, Engineering & Marine και HDI Risk Consulting, ενώ ο κ. Ralph Beutter, ως Δ/νων Σύμβουλος της HDI Global Specialty SE, θα είναι υπεύθυνος για τη Specialty στο Δ.Σ. της HDI Global SE.

Ταυτόχρονα, κ. ο David Hullin, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα υπεύθυνος στο Δ.Σ. για τον κλάδο Περιουσίας, θα αναλάβει τη διαχείριση των διεθνών αγορών της εταιρείας μαζί με τον κ. Jens Wohlthat.

Ο Δρ Mukadder Erdönmez θα επιβλέπει τις δραστηριότητες του στόλου αυτοκινήτων, πλέον της αστικής ευθύνης έναντι τρίτων και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Ο κ. Yves Betz, ο οποίος είναι επί του παρόντος υπεύθυνος για την Ευρώπη (πλην της Γερμανίας), την Αμερική και το Παγκόσμιο Μάρκετινγκ, αποχωρεί από την εταιρεία για προσωπικούς λόγους, για να αναλάβει μια νέα επαγγελματική πρόκληση.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Yves Betz για την πολύ καλή δουλειά του τα τελευταία χρόνια. Συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση της κερδοφορίας των διεθνών δραστηριοτήτων. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον», δήλωσε ο κ. Torsten Leue, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Talanx AG και Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της HDI Global SE.

Πηγή: https://www.reinsurancene.ws/hannover-re-sheds-stake-in-hdi-as-firm-underlines-pure-reinsurer-focus/


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας