Εταιρείες

Χρυσή ευκαιρία για την Εθνική Ασφαλιστική ο γάμος με το CVC

Συνεργάτες του Δικτύου Πωλήσεων, διοικητικά στελέχη, μέλη του συλλόγου των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και εκπροσώπους του κλαδικού τύπου φιλοξένησε στη βραδιά που διοργάνωσε, στον Πύργο Πετρέζα, στις 16 Μαΐου, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής. Παρόντες για την πρώτη επίσημη γνωριμία με τους ανθρώπους, την ψυχή της εταιρείας, ήταν οι κ.κ. Andrzej Piotr Klesyk, Σταύρος Κωνσταντάς, Αλέξανδρος Φωτακίδης, Τάσος Αναστασίου, Κωνσταντίνος Ρόκας, Χριστίνα Θεοφιλίδη, Σταύρος Καραγρηγορίου, Βασίλειος Μαστρόκαλος και Matthew George Alfred Bryant.

Μιλώντας εξ ονόματος του νέου Δ.Σ. της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Σταύρος Κωνσταντάς, αναφέρθηκε στο κοινό όραμα διοίκησης και μετόχου, αλλά αναγνώρισε και την επίπονη και μακρά διαδικασία πώλησης την οποία υφίσταται η εταιρεία τα τελευταία πολλά χρόνια –θα μας “επιτρέψει” ο κ. Κωνσταντάς, αλλά ήταν αρκετά περισσότερα των έξι που ο ίδιος ανέφερε.

Η διαδικασία αυτή, βέβαια, έλαβε και επισήμως τέλος, με την Εθνική Ασφαλιστική να αλλάζει σελίδα στην πορεία της, κάτι που ο κ. Κωνσταντάς χαρακτήρισε ως χρυσή ευκαιρία. Στον χαιρετισμό του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η εταιρεία βρίσκεται σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι. Όλοι μαζί καλούμαστε να διαχειριστούμε την αλλαγή που συμβαίνει γύρω μας, στη συγκέντρωση που βλέπετε στην αγορά. Η Εθνική Ασφαλιστική βρίσκεται σε αυτό το σταυροδρόμι ως πρώτη εταιρεία και με όραμα και διάθεση να παραμείνει πρώτη.

Μοιραζόμαστε με τον νέο μέτοχο, τον κοσμοπολίτη νέο μέτοχο, ιδέες και οράματα. Ο νέος μέτοχος έχει εμπειρία από τον ασφαλιστικό κλάδο, είναι ένας μεγάλος επενδυτής στο ελληνικό γίγνεσθαι και έχουμε την ίδια επιθυμία για ανάπτυξη της εταιρείας.

Πώς θα γίνει αυτό;

Όπως και στο νέο μας διοικητικό συμβούλιο, θα συνδυάσουμε το παρελθόν που σεβόμαστε, όλα αυτά που πετύχαμε τα τελευταία πέτρινα –είναι η αλήθεια– χρόνια, με τις νέες φρέσκες ιδέες.

Το δεύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σας ακούσουμε. Ήδη, έχουμε ξεκινήσει μια σειρά ενεργειών που αφορά στους ασφαλισμένους μας, στείλαμε ερωτηματολόγια σε όλους τους συνεργάτες. Εκπλαγήκαμε από την ανταπόκριση. Περισσότεροι από 600 συνεργάτες απάντησαν, λέγοντας αυτά που και εμείς σκεφτόμαστε.

Γιατί είμαστε περήφανοι για αυτή την εταιρεία;

Για το όνομα της, είναι η Εταιρεία των Ελλήνων και της Ελλάδας, αλλά και για τις οικονομικές επιδόσεις της. Την ίδια στιγμή, έχετε και πολλές απαιτήσεις· το σεβόμαστε αυτό. Τις γνωρίζουμε, και ο νέος μέτοχος και το Δ.Σ. και οι διοικητικοί υπάλληλοι: εξυπηρέτηση, ευελιξία, καλύτερη τιμολόγηση. Θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στο συνέδριό μας, σχετικά με αυτά.

Είμαι πραγματικά πάρα πολύ αισιόδοξος. Εδώ και 6 χρόνια είχαμε ένα σχεδόν διαρκές due diligence για την πώληση της εταιρείας. Τώρα απελευθερωθήκαμε από αυτό. Και τώρα θα κάνουμε τα πάντα για να πραγματοποιήσουμε το όραμα και του νέου μετόχου: να καταστήσουμε την Εθνική πρώτη εταιρεία για τους Ασφαλισμένους, πρώτη εταιρεία για τους συνεργάτες στην εξυπηρέτηση και πρώτη εταιρεία για το προσωπικό της, διοικητικό της Αθήνας, εργαζόμενους της επαρχίας, αλλά και τους εργαζόμενους του ενοικιαζόμενου προσωπικού ICAP και Action Line, που τόσα χρόνια είναι μαζί μας και μας βοηθούν.

Είναι μια χρυσή ευκαιρία η αλλαγή σελίδας για την Εθνική Ασφαλιστική».

Χρυσή ευκαιρία για την Εθνική Ασφαλιστική ο γάμος με το CVC

Ο νέος Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Andrzej Piotr Klesyk, απηύθυνε ακολούθως έναν πολύ σύντομο χαιρετισμό. Αξιέπαινη η προσπάθεια που κατέβαλε, έστω και στο λακωνικό καλωσόρισμά του, να απευθυνθεί στο κοινό του και στην ελληνική γλώσσα.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι, όπως και ο κ. Κωνσταντάς, ένας πολύ φιλόδοξος άνθρωπος. Έχουμε εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους για την εταιρεία. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, όπως είπε και ο φιλόσοφος, φτάνουμε στα αστέρια γιατί στηριζόμαστε στους ώμους των ισχυρών. Στην Εθνική είμαστε ακριβώς σε αυτή τη θέση, στηριζόμαστε στους ώμους ισχυρών. Αυτή η θέση φέρνει και υποχρεώσεις· να είμαστε οι καλύτεροι για τους ασφαλισμένους, τους υπαλλήλους μας και να τιμήσουμε την σχέση της εταιρείας με την Ελλάδα, ως μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία με ελληνικές ρίζες.

Έχουμε μια κοινή δέσμευση, μέτοχος και διοίκηση, ότι θα είμαστε με διαφορά πρώτοι σε όλους τους τομείς.

Σας ευχαριστώ όλους, τον καθένα ξεχωριστά, για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχετε στους πελάτες μας και ανυπομονώ να το βελτιώσουμε μαζί περαιτέρω».

Ο χρόνος για την Εθνική Ασφαλιστική έχει πράγματι, με ευθύνη πολλών διαφορετικών μερών και κυρίως της μητρικής της τράπεζας, τελειώσει: η εταιρεία είτε θα διεκδικήσει τον ηγετικό ρόλο που είχε κατοχυρώσει τις περασμένες δεκαετίες, σε ένα περιβάλλον που αλλάζει δομικά και ταχύτατα, είτε θα ξεπεραστεί από τις εξελίξεις. Εάν οι δεσμεύσεις θα γίνουν πράξη, ασφαλισμένοι και… Εθνικάριοι θα έχουν ξανά την ευκαιρία να νιώσουν περήφανοι για την εταιρεία τους και, επιτέλους, ασφαλείς.

Αμαλία Ρουχωτά

… Μαζί με τον κ. Κωνσταντά αναστενάξαμε και όλοι οι παριστάμενοι για τη λήξη μιας μακράς και όχι “ένδοξης” εκκρεμότητας.

Αναστενάξαμε ανακουφισμένοι και νιώσαμε αισιόδοξοι!

Ας ευχηθούμε όλοι ο νέος ιδιοκτήτης να επιβεβαιώσει και φιλοδοξίες και προσδοκίες!

Δ.Ρ.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας