Ασφάλιση Πιστώσεων και από την Coface στην Ελλάδα

Την άδεια για την ίδρυση υποκαταστήματος στην Ελλάδα έλαβε η γαλλική εταιρεία ασφάλισης Πιστώσεων Coface.

 

«Οι εγχώριες επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από την τεχνογνωσία της Coface στην πρόληψη του πιστωτικού κινδύνου και στην προστασία των πληρωμών», τονίζεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Εταιρεία με αφορμή την είσοδό της στην ελληνική αγορά. Στο ίδιο δελτίο επισημαίνονται τα εξής:

Συμβαδίζοντας με την στρατηγική φιλοδοξία της για ανάπτυξη σε υποσχόμενες νέες αγορές, η Coface εισάγει την πρότασή της στην Ασφάλιση Πιστώσεων στην Ελλάδα, αφού έλαβε άδεια για την ίδρυση υποκαταστήματος από τις ελληνικές ρυθμιστικές αρχές προκειμένου να δραστηριοποιηθεί ως ασφαλιστής πιστώσεων.

Η Coface μπορεί πλέον να ενισχύσει την στήριξή της στις Ελληνικές επιχειρήσεις προσφέροντάς τους την αναγνωρισμένη τεχνογνωσία της στην παρακολούθηση της πιστοληπτικής ικανότητας εκατομμυρίων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο και στην προστασία των εμπορικών τους συναλλαγών .

Η Ελλάδα εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις οι οποίες άνοιξαν τον δρόμο για τη δημιουργία μίας πολλά υποσχόμενης ασφαλιστικής αγοράς πιστώσεων. Η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών και η ενίσχυση της δημοσιονομικής αξιοπιστίας επέτρεψε στη χώρα να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές και να άρει μέρος των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls). Οι ελληνικές επιχειρήσεις έγιναν περισσότερο ανταγωνιστικές, μείωσαν τα χρέη τους και είναι τώρα περισσότερο προσανατολισμένες στις εξαγωγές. Το γεγονός αυτό έχει ευνοήσει την ανάπτυξη νέων κλάδων οικονομίας και έχει επιτρέψει στον παραγωγικό ιστό να εξελιχθεί.

Η Ελλάδα μία υποσχόμενη αγορά για την Coface

Σχολιάζοντας το νέο ξεκίνημα, ο κος Xavier Durand, CEO της Coface είπε:

«Η ελληνική αδειοδότηση διευρύνει την ιστορικά δυνατή παρουσία μας στην περιοχή της Μεσογείου και Αφρικής, η οποία και αντιπροσωπεύει το 27% των εσόδων του Ομίλου για το 2018. Η Ελλάδα αποτελεί μία υποσχόμενη αγορά για την Coface, όπου η επιχειρηματική εμπιστοσύνη βελτιώνεται και η ανάπτυξη αναμένεται ικανοποιητική το 2019.Η πρότασή μας στην Ασφάλιση Πιστώσεων μέσω του ελληνικού υποκαταστήματος θα ενισχύσει την στήριξη της Coface στις επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα οι οποίες μέχρι τώρα υποστηρίζονταν από το διεθνές μας δίκτυο».

Ποια είναι η Coface

H Coface διαθέτει εμπειρία 70 χρόνων στην ασφάλιση πιστώσεων. Δραστηριοποιείται σε 66 χώρες, στηρίζοντας 50.000 πελάτες. Το 2018, απασχολούσε ~4,100 ανθρώπους και πραγματοποίησε κύκλο εργασιών €1.4 δις. Είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Euronext του Παρισιού – Compartment A.


Διαβάστε επίσης: Ασφάλιση Πιστώσεων: Εγκαταλείποντας την εσωστρέφεια

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας