Άρθρα

Απόστολος Κόκκοβας: Με το MDRT ανοίγουμε νέους δρόμους και ορίζοντες

O κ. Απόστολος Κόκκοβας έγινε πρόσφατα μέλος του MDRT, αν και μετράει ήδη 31 χρόνια στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Στο κείμενο που ακολουθεί μας μιλάει για αυτή του την επιλογή και πώς τον επηρέασε επαγγελματικά η αλληλεπίδραση με κορυφαίους ασφαλιστές από όλον τον κόσμο.

Η πρώτη επαφή

Πότε ήταν η πρώτη φορά που άκουσα για το MDRT δεν θυμάμαι ακριβώς. Ξεκίνησα πριν από 31 χρόνια την καριέρα μου, στην πιο αξιοθαύμαστη ασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο, την Alico, η οποία εξειδικεύεται κυρίως σε Ασφάλειες Ζωής και επενδυτικά προγράμματα. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων άκουγα από συναδέλφους μου για το MDRT, όμως, η προσέγγιση που λειτούργησε καθοριστικά, για να γίνω μέλος, έγινε από τον επί πολλά έτη φίλο και συνάδελφο Κυριάκο Χατζηστεφάνου, από τη Θεσσαλονίκη, με τον οποίο είμαστε πολλά χρόνια μαζί επαγγελματικά, αν και σε διαφορετικά γραφεία και πόλεις.

Πώς με επηρέασε επαγγελματικά

Όταν μαθαίνεις ότι υπάρχει μια ομάδα επαγγελματιών ασφαλιστών με εξειδίκευση στις ασφάλειες ζωής, υγείας και συντάξεων καθώς και επενδυτικών υπηρεσιών, και αποφασίζεις ότι θέλεις και εσύ να συμμετέχεις σε αυτή την ομάδα, αυτό σημαίνει ότι από μόνος σου ανεβάζεις τον πήχη πολύ ψηλά, διότι θέλεις να είσαι με τους καλύτερους. Αυτόματα, αυτό σημαίνει ότι ξεφεύγεις από τα συνήθη στάνταρτ της αγοράς και ανεβαίνεις επίπεδο σε όλους τους τομείς. Χωρίς να το καταλάβεις, γίνεσαι κάθε μέρα και καλύτερος. Και δεν υπάρχει οροφή σε αυτό, διότι σε διεθνές επίπεδο πάντα υπάρχει κάποιος που είναι ακόμα καλύτερος από σένα, τουλάχιστον σε κάποιους τομείς. Παράλληλα, θέλεις να είσαι το παράδειγμα και για άλλους ασφαλιστές, οι οποίοι, μέσα από την πορεία σου, επηρεάζονται και αυτοί θετικά και έτσι, όλοι μαζί, βοηθάμε να γίνει η αγορά μας ακόμη καλύτερη.

Μια ιδέα που άλλαξε τη δουλειά και τη ζωή μου

Μέσω της αλληλεπίδρασης με τους καλύτερους του MDRT, μου γεννήθηκε η ιδέα να ασχοληθώ (ξανά) με τη δημιουργία μιας ομάδας επιλεγμένων ασφαλιστών, νέων κυρίως σε ηλικία συναδέλφων, οι οποίοι θα θελήσουν να γίνουν και αυτοί μέλη του MDRT, ακολουθώντας το παράδειγμά μου –αλλά από τα πρώτα τους βήματα και όχι μετά από 30 χρόνια, όπως δυστυχώς έκανα εγώ! Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που χρειάζονται, για να φτιάξουμε μια ασφαλέστερη κοινωνία, προσαρμόζοντας τις προτάσεις μας πάντα στις πραγματικές ανάγκες των πελατών μας.

Το παραπάνω σημαίνει ότι, συνδυάζοντας τη φρεσκάδα της νεότητας με την εμπειρία και τη γνώση που ήδη έχεις αποκτήσει, γίνεσαι το παράδειγμα, μπαίνεις μπροστά, στην πρώτη γραμμή, και ανοίγεις νέους δρόμους και ορίζοντες.

Πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο, στόχος μας είναι, με ενσυναίσθηση και πραγματική αγάπη, να είμαστε δίπλα στους πελάτες μας στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους και να τους δίνουμε ουσιαστικές λύσεις. Ταυτόχρονα, κοιτάμε πάντα την κορυφή και το Top Of The Table, που είναι στην ουσία και ο στόχος όλων μας…

Απόστολος Κόκκοβας: Με το MDRT ανοίγουμε νέους δρόμους και ορίζοντες
Απόστολος Κόκκοβας: Με το MDRT ανοίγουμε νέους δρόμους και ορίζοντες

Ο κ. Απόστολος Κόκκοβας ξεκίνησε την καριέρα του στην ALICO πριν 31 χρόνια και έχει λάβει μέρος σε πλήθος Συνεδρίων για τους Επίλεκτους Ασφαλιστικούς Συμβούλους του Agency της εταιρείας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει διακριθεί επί σειρά ετών ως πρώτος ασφαλιστής σε παραγωγή Αμοιβαίων Κεφαλαίων και 3ος παραγωγός της χώρας από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες το 1997.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1968 και είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών Κόκκοβας Insurance & Financial Services και InsuranceTrikala.Gr Ike. Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών στο Επιμελητήριο Τρικάλων, καθώς και του Συλλόγου Ασφαλιστών Τρικάλων και Γενικός Γραμματέας του Επιμορφωτικού Δικτύου Επιχειρηματιών Ελλάδος, μέλος του οποίου είναι από το 1994.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας