«Αγία Ζώνη ΙΙ»: Γραφείο Υποβολής Αιτημάτων για τους ζημιωθέντες

653
saronikos

 

Τα IOPC Funds ιδρύουν Γραφείο Υποβολής Αιτημάτων για την είσπραξη απαιτήσεων αποζημίωσης από όσους έχουν ζημιωθεί από τη ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ», στις 10 Σεπτεμβρίου 2017.

Το Γραφείο, το οποίο θα λειτουργεί από την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 στον Πειραιά, στελεχώνεται από μια ελληνική ομάδα και έχει συσταθεί για να εξασφαλίσει ότι όλες οι αξιώσεις αποζημίωσης θα διεκπεραιώνονται με αποτελεσματικό και έγκαιρο τρόπο. Τοπική ομάδα εμπειρογνωμόνων έχει ήδη προσληφθεί και όλα τα σχετικά έγγραφα θα παρέχονται τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι (άτομα, εταιρείες, ιδιωτικοί ή δημόσιοι φορείς) που επηρεάζονται από τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» πρέπει να υποβάλουν τις απαιτήσεις τους απευθείας στο Γραφείο Υποβολής Αιτήσεων και να προγραμματίσουν συναντήσεις για να συζητήσουν μεμονωμένες αξιώσεις, επικοινωνώντας με το γραφείο στην παρακάτω διεύθυνση:
Γραφείο Υποβολής Αιτημάτων «Αγία Ζώνη ΙΙ»
Σκουζέ 26
4ος όροφος
Πειραιάς
Αριθμός τηλεφώνου/φαξ: +30 210 4282334

Εισφορά ύψους £51 εκατ., θα επωμιστούν οι πετρελαϊκές εταιρείες διεθνώς εξαιτίας του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Σύμφωνα με το www.tradewindsnews.com πετρελαϊκές εταιρείες από όλο τον κόσμο θα επωμιστούν εισφορά ύψους £51 εκατ., για να πληρώσουν τη διαρροή από το μικρό πετρελαιοφόρο που μόλυνε σοβαρά 4 χλμ. ακτογραμμής του Σαρωνικού.

Σε συνάντηση των Ταμείων Διεθνών Αποζημιώσεων για τη Ρύπανση από Πετρέλαιο (IOPC Funds), που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Νοέμβριο, θα προταθεί σχέδιο για τη συγκέντρωση £26 εκατ. τον Μάρτιο και το υπόλοιπο των £25 εκατ. σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η αντιμετώπιση της διαρροής μπορεί να δέχτηκε έντονη κριτική, όμως η Lodestar Marine που ασφαλίζει για λογαριασμό του ασφαλιστικού ομίλου RSA, έχει επιβεβαιώσει ότι θα τηρήσει τις σχετικές υποχρεώσεις της και θα δημιουργήσει ταμείο παραγραφής για την κάλυψη της ευθύνης του πλοιοκτήτη.

Σύμφωνα με τις συμβάσεις αστικής ευθύνης του 1992, στις οποίες η Ελλάδα είναι συμβαλλόμενο μέρος, ο πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και οι ασφαλιστές του είναι υπεύθυνοι για την καταβολή της πρώτης αποζημίωσης ύψους 4,51 εκατ. ΕΤΔ ($6,35 εκατ.), με το συνολικό διαθέσιμο, συμπεριλαμβανομένης της συνεισφοράς των IOPCFunds, να ανέρχεται σε 203 εκατ. ΕΤΔ.
Οι εκτιμήσεις της αποζημίωσης που προκύπτει από τη διαρροή του «Αγία Ζώνη II» κυμαίνονται από $60 έως $70 εκατ. Σημειώνεται ότι τα IOPC Funds έχουν το νόμιμο δικαίωμα να επιβάλλουν μία συνεισφορά στους παραλήπτες πετρελαίου μέσω θαλάσσιας μεταφοράς.

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η πώληση της NN Life Luxembourg
Επόμενο άρθροΣε ανάκαμψη η κυπριακή ασφαλιστική αγορά