Εκδηλώσεις

Τιμητική βράβευση για την κορυφαία Ελληνίδα χειρουργό Θάλεια Τσαχαλίνα

Η κα Θάλεια Τσαχαλίνα, μια διεθνής προσωπικότητα με πολλές αναγνωρίσεις στον τομέα της Χειρουργικής Γυναικολογίας – Ογκολογίας, τιμήθηκε πρόσφατα,  στο πλαίσιο των Healthcare Business Awards, για την προσφορά της στην επιστήμη και την κοινωνία.

Η κα Τσαχαλίνα θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα της. Το 2007 και ενώ εργαζόταν στο Ερρίκος Ντυνάν, πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με μία νέα τεχνική μία λαπαροσκοπική γυναικολογική επέμβαση σε νεαρή ασθενή, που έπασχε από γυναικολογικό καρκίνο.

Επίσης, το 2009, πραγματοποίησε πάλι για πρώτη φορά επέμβαση, προσφέροντας ελπίδες να αποκτήσουν παιδί σε γυναίκες, που έχουν «χτυπηθεί» από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ουσιαστικά με αυτή τη μέθοδο αφαιρείταιαπό τον κόλπο, μόνο ο τράχηλος που έχει υποστεί τη βλάβη από τον καρκίνο και οι λεμφαδένες λαπαροσκοπικά και διατηρούνται η μήτρα, οι σάλπιγγες και οι ωοθήκες, σε αντίθεση με την κλασική, ανοιχτή χειρουργική επέμβαση, όπου αφαιρούνται όλα τα γεννητικά όργανα της ασθενούς, με συνέπεια να μην μπορεί να κάνει παιδιά.

Η κα Τσαχαλίνα σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είναι η πρώτη Ελληνίδα γιατρός που εκπαιδεύτηκε στην Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία και το 2004 της απονεμήθηκε επίσημα ο τίτλος από την Ειδική Επιτροπή Εξειδίκευσης του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας. Δέκα χρόνια αργότερα, έγινε η πρώτη Ελληνίδα χειρουργός, γυναικολόγος-ογκολόγος που ανακηρύσσεται εταίρος (fellow) του ίδιου Κολεγίου.

Εργάστηκε σε διεθνώς καταξιωμένα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας, όπως Hammersmith Hospital, St. George’s Hospital, Royal Marsden Hospital και Queen Charlotte’s Hospital, Cambridge University Addenbrooke’s hospital. Σήμερα, στην Ελλάδα είναι επιστημονικός συνεργάτης του ιδιωτικού νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ – ΜΗΤΕΡΑ.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας