Εταιρείες

Στην Ελλάδα η βουλγαρική Euroins μέσω της Global Insurance Group

Τη δραστηριοποίησή της στην ελληνική αγορά, μέσω της μεσιτικής Global Insurance Group ανακοίνωσε η βουλγαρική Euroins, εν μέσω του θέρους και παρά την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα και την ασφαλιστική αγορά μας.

Ποια είναι, όμως, η Global Insurance Group και ποια η Euroins; Ας δούμε το προφίλ των δύο εταιρειών.

Global Insurance Group

Η Global Insurance Group είναιμια νέα μεσιτική ασφαλιστική εταιρεία, η οποία, όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου, «ήρθε να κάνει την ειδοποιό διαφορά στην ασφαλιστική αγορά, μέσα από τη δημιουργία και την προσφορά πρωτοποριακών υπηρεσιών και παροχών», έχοντας αποκλειστική συνεργασία μεσίτευσης στην ελληνική αγορά της ασφαλιστικής εταιρείας Euroins*.

Η μετοχική σύνθεση της Global Insurance Group είναι η ακόλουθη: Κων/νος Μ. Μάκαρης, Μιχαήλ Π. Χυτήρης, Περικλής Ι. Παπαδόπουλος, Ελευθερία Ν. Διαμαντοπούλου, Νικόλαος Ν. Δακτυλίδης, Κυριακή Χρ. Παρασκευά.

Πρόεδρος και διαχειριστής της Εταιρείας είναι ο κ. Κων/νος Μάκαρης, ο οποίος, σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει συνεργαστεί με ασφαλιστικές εταιρείες μεγάλου κύρους, με ειδικότητα στους εμπορικούς και βιομηχανικούς κινδύνους, καθώς και στην ασφάλιση αυτοκινήτων. Για 21 χρόνια ήταν ασφαλιστικός σύμβουλος στον ασφαλιστικό όμιλο Interamerican. Την τελευταία δεκαετία έχει βραβευθεί με την 1η, τη 2η και την 3η θέση στον κλάδο Πυρός της Interamerican, ενώ ήταν μεταξύ των πρώτων 5 ασφαλιστικών συμβούλων της, στην κατηγορία των γενικών ασφαλειών. Τον τελευταίο χρόνο δραστηριοποιείται ως ασφαλιστικός broker και συνεργάζεται με όλες τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, όπως Interamerican, Εθνική Ασφαλιστική, Generali, Eurolife, ING, Groupama, κ.ά.

Η Global Insurance Group αποτελείται από μια «έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα επαγγελματιών, οι οποίοι προέρχονται κατά κύριο λόγο από τον κλάδο γενικών ασφαλίσεων (αυτοκινήτων, σκαφών, περιουσίας, αστικής ευθύνης, μεταφορών, κ.τ.λ.) αλλά και από άλλους κλάδους σχετικούς με το αυτοκίνητο (επισκευή, φανοποιείο, οδική βοήθεια)».

«Κεντρικός άξονας και κύριος γνώμονας κάθε μας ενέργειας είναι η εξυπηρέτηση των πελατών, με αξιοπιστία, συνέπεια, φερεγγυότητα και απόλυτη διαφάνεια σε ασυναγώνιστες τιμές», τονίζεται χαρακτηριστικά και εν κατακλείδι.

Η EUROINS

Η EUROINS εδρεύει στη Σόφια της Βουλγαρίας καιείναι μια πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική εταιρεία του ομίλου EUROHOLD. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό δελτίο τύπου, ο όμιλος EUROHOLD είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εισηγμένος όμιλος στο χρηματιστήριο της Βουλγαρίας, και δραστηριοποιείται στους ακόλουθους επιχειρηματικούς κλάδους:

1. Γενικές ασφαλίσεις, με το εμπορικό σήμα EUROINS

2. Αυτοκινητοβιομηχανία, με το εμπορικό σήμα AVTO UNION

3. Leasing, με το εμπορικό σήμα EUROLEASE GROUP και

4. Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, με το εμπορικό σήμα EURO-FINANCE.

Αναλυτικότερα:

Ο όμιλος EUROHOLD, μέσω της EUROINS, κατέχει στον κλάδο των γενικών ασφαλίσεων τις παρακάτω θυγατρικές εταιρείες: EUROINS Bulgaria, EUROINS Romania, EUROINS FYROM, EUROINS Υγείας & EUROINS Ζωής.

Η EUROINS επικεντρώνεται στην παροχή ενός πλήρους φάσματος ασφαλιστικών προϊόντων, για να εξασφαλίσει την παροχή μιας ολοκληρωμένης ασφαλιστικής υπηρεσίας στους πελάτες της. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει πάνω από 40 ασφαλιστικά προϊόντα, όπως ενδεικτικά: Ασφάλιση αυτοκινήτων, περιουσίας, καλλιέργειες και κτηνοτροφία, ναυτασφάλεια, ταξιδιωτική ασφάλιση, χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι, κ.ο.κ.

Τον Δεκέμβριο του 2005, η Επιτροπή Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας εισήγαγε την EUROINS στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών. Το εμπόριο με τις μετοχές της EUROINS στο βουλγαρικό χρηματιστήριο (BSE) ξεκίνησε επίσημα στις 31 Ιανουαρίου 2006. Η ελεύθερη διασπορά των μετοχών της εταιρείας υπερβαίνει το 23%.

Το 2014, η EUROINS ανακηρύχθηκε ως “Η πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη ασφαλιστική εταιρεία” για το 2013 στα βραβεία “Καλύτερος Ασφαλιστής της Χρονιάς” που διοργανώνονται από το Πανεπιστήμιο VUZF, από τον Σύνδεσμο Ασφαλιστών Βουλγαρίας, από το Ίδρυμα “Καθ. Dr. Veleslav Gavriiski” και από τον Σύλλογο Επικουρικών Συντάξεων Βουλγαρίας.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας