Διεθνή

Προχωρούν οι εξελίξεις για τον ασφαλιστικό βραχίονα της ING

O ολλανδικός όμιλος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ING ενίσχυσε με επιπλέον κεφάλαια, ύψους €850 εκατ., τους ασφαλιστικούς τομείς του σε Ευρώπη και Ιαπωνία. Η ING προχώρησε σε “ένεση” €1 δισ. στο βραχίονα ασφάλισης νωρίτερα τον ίδιο χρόνο. Είναι απαίτηση, άλλωστε, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να απεμπλακεί σταδιακά από τις ασφαλιστικές εργασίες ως προϋπόθεση για την κρατική ενίσχυση που έλαβε κατά την κορύφωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008-09. Ο όμιλος έχει διορία έως το τέλος του 2016 για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης.

Το επιπλέον €850 εκατ. θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι ο ασφαλιστικός βραχίονας δεν θα χρειαστεί την άντληση πρόσθετων κεφαλαίων, όταν ξεκινήσει η διαδικασία για την εξεύρεση νέων μετόχων. Αντ’ αυτού, η μητρική εταιρεία θα πουλήσει τις υφιστάμενες μετοχές της και θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τις μετοχές αυτές για να αποπληρώσει το χρέος της.

Η νέα ασφαλιστική επιχείρηση θα ονομάζεται NN. Την περασμένη εβδομάδα η RRJ Capital και η Temasek Holdings, επενδυτής ιδιοκτησίας του κράτους της Σιγκαπούρης, έγιναν οι δύο βασικοί επενδυτές της νέας επιχείρησης. Μια τέτοια υποστήριξη είναι συνηθισμένη στην Άπω Ανατολή, προκειμένου να προσελκύουν και άλλους επενδυτές.

Σύμφωνα με αναλυτές, η NN θα μπορούσε να αποτιμηθεί σε περίπου €6,5 δισ. Θα έχει παρουσία στις ασφαλιστικές αγορές της Ολλανδίας, Πολωνίας, Τουρκίας, Τσεχίας, Σλοβακίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας, Βουλγαρίας, Βελγίου, Ισπανίας, Ελλάδας και Λουξεμβούργου, καθώς και δραστηριότητες ασφαλίσεων ζωής στην Ιαπωνία. Η ING θα είναι μια τράπεζα εστιασμένη στην ευρωπαϊκή αγορά, με την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης.

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας