Άρθρα

Ο Όμιλος CNP Assurances προχωράει στο 2014 με συνεργασίες και εξαγορές

  • Νέα προϊόντα και “άνοιγμα” στους ανεξάρτητους διαμεσολαβητές στην Ελλάδα
  • Ενδυνάμωση της θέσης του σε Γαλλία και Βραζιλία

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις για τον Όμιλο της CNP Assurances, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η Εταιρεία, στη χώρα μας, δοκιμάστηκε την περασμένη χρονιά από τις εξελίξεις στον χρηματοοικονομικό τομέα, ωστόσο παραμένει παρούσα και ενεργή στην ελληνική αγορά και σχεδιάζει δυναμικά τις επόμενες κινήσεις της.

Την ίδια στιγμή, ο γαλλικός όμιλος ξεκίνησε συνεργασία με τη Humanis στη Γαλλία, ενώ θυγατρική του στη Βραζιλία εξαγόρασε τοπική εταιρεία, προκειμένου να επεκταθεί ακόμα περισσότερο στη Νότιο Αμερική.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013, ο κ. Χρήστος Παπαδόπουλος έχει τοποθετηθεί ως Διευθυντής των εργασιών του Ομίλου CNP Assurances στην Ελλάδα. Όπως είναι γνωστό, στις αρχές Οκτωβρίου 2013, οι Εταιρείες στην Ελλάδα πραγματοποίησαν αλλαγή της επωνυμίας τους σε CNP ΖΩΗΣ, CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και CNP ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΗ. Δεν ήταν όμως απλά μια αλλαγή επωνυμίας, καθώς αυτή συνοδεύτηκε από ουσιαστικές κινήσεις στην προϊοντική παλέτα της CNP, με την παρουσίαση νέου προγράμματος  Νοσοκομειακής Περίθαλψης, με την ονομασία Bonjour CHOICE.

Το εν λόγω προϊόν προσφέρει υψηλού επιπέδου καλύψεις, σε συνδυασμό με πολλαπλές επιλογές προς τους ασφαλισμένους, όσον αφορά στη Θέση Νοσηλείας (Α’ ή Β’ ή Γ’) καθώς και στην ετήσια συμμετοχή στα έξοδα (7 επιλογές από 400€ έως 10.000€), ώστε οι ασφαλισμένοι να έχουν τη δυνατότητα επιλογής προϊόντος σύμφωνα με τις οικονομικές τους δυνατότητες.

Βελτιώσεις, παράλληλα, ανακοινώθηκαν από την Εταιρεία και στα υφιστάμενα προϊόντα Bonjour HEALTH (Νοσοκομειακή & Πρωτοβάθμια Περίθαλψη) και Bonjour PRIMARY (Πρωτοβάθμια Περίθαλψη).

Τα παραπάνω ασφαλιστικά προϊόντα έχουν ενταχθεί σε μια “οικογένεια” προϊόντων, την Bonjour Solutions, η οποία θα αποτελεί την υπογραφή της Εταιρείας τόσο στα υπάρχοντα προϊόντα όσο και στα νέα που αναμένεται να ανακοινωθούν εντός του 2014.

Σκοπός όμως της Εταιρείας είναι ξεκάθαρα να προσεγγίσει, με όρους εντός του πλαισίου του ανταγωνισμού, το Δίκτυο Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτή εντάσσεται η δημιουργία νέων ελκυστικών προϊόντων αλλά και η πρόταση Bonus Παραγωγικότητας των Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών συνεργατών της Εταιρείας, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Καθοριστικό θα είναι, λοιπόν, το 2014 για τις Εταιρείες του Ομίλου CNP Assurances στην Ελλάδα, καθώς βλέπουμε να αναπτύσσεται μια νέα δυναμική αλλά και οργανωμένες προσπάθειες να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την πλήρη ανάπτυξη και αξιοποίηση του Δικτύου Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Στο μεταξύ, ο γαλλικός ασφαλιστικός όμιλος ανακοίνωσε στην αρχή του 2014 μια σειρά κινήσεων για την ενδυνάμωσή του και την ανάπτυξη των εργασιών του στη Γαλλία αλλά και διεθνώς.

Στη Γαλλία, πρόσφατα, ανακοίνωσε τη συμμετοχή του (με ποσοστό 35%) σε νεοσυσταθείσα εταιρεία Διαχείρισης Επενδυτικών Προγραμμάτων Εργαζομένων, με χαρτοφυλάκιο σχεδόν 600 χιλιάδων λογαριασμών. Λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε και η εξαγορά μίας εκ των κορυφαίων ασφαλιστικών εταιρειών, με εξειδίκευση στις οδοντιατρικές καλύψεις, στην Βραζιλία, μέσω της θυγατρικής της CNP Assurances, Caixa Seguros.

 Συνεργασία CNP Assurances – Humanis

Με Δελτίο Τύπου, την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014, η CNP Assurances και η Humanis, ανακοίνωσαν την έγκριση συγχώνευσης από τις αρμόδιες Γαλλικές αρχές, των Εταιρειών Διαχείρισης Επενδυτικών Προγραμμάτων Εργαζομένων, Fongepar SA και Inter Expansion. Η νέα Εταιρεία με την επωνυμία Inter Expansion-Fongepar, θα διαχειρίζεται περίπου 600.000 λογαριασμούς επένδυσης εργαζομένων και ο Όμιλος της CNP Assurances, κορυφαίος στις ασφαλίσεις προσώπων στη Γαλλία, θα συμμετέχει κατά 35%.

 Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ.

Εξαγορά της Tempo Dental από την θυγατρική του Γαλλικού Ομίλου CNP Assurances στη Βραζιλία

Με Δελτίο Τύπου, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014, ο Όμιλος της CNP Assurances ανακοίνωσε την απόκτηση της Tempo Dental, μίας από τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες σε οδοντιατρικές υπηρεσίες στη Βραζιλία, με περισσότερους από 500.000 πελάτες,  για το ποσό των εκ. 41,7€. Η απόκτηση της Tempo Dental, πραγματοποιήθηκε από τη θυγατρική του Ομίλου της CNP Assurances στη Βραζιλία, Caixa Seguros, η οποία πλέον θα έχει τη δυνατότητα επέκτασης των υπηρεσιών της στο κλάδο Υγείας καθώς και την ευκαιρία περαιτέρω ανάπτυξης του Γαλλικού Ομίλου CNP Assurances, στη Νότιο Αμερική.

 Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ.

 

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας