Διεθνή

Επιτυχής έκδοση ομολόγου ύψους 1,25 δισ. ευρώ από τον Όμιλο Generali

Με δελτίο τύπου ο ιταλικός ασφαλιστικός Όμιλος Generali  ενημέρωσε το κοινό και τους θεσμικούς επενδυτές για την έκδοση ομολόγου ύψους  1,25 δισ. ευρώ, σταθερού επιτοκίου και διάρκειας έξι ετών, άνευ εξασφάλισης.

Η έκδοση προσέλκυσε παραγγελίες από περισσότερους από 500 επενδυτές υψηλής ποιότητας ύψους  € 9.4 δις., δηλαδή 7,5 φορές παραπάνω από το ποσό-στόχο.

Σύμφωνα με τη στρατηγική της Generali για μείωση του αποθέματος του χρέους της, τουλάχιστον €750 εκατ. ομολόγων αυξημένης εξασφάλισης θα αποπληρωθούν κατά τη διάρκεια του 2014 . Ως εκ τούτου, το ομόλογο το οποίο εκδόθηκε στις 7 Ιανουαρίου, έχει σκοπό να αναχρηματοδοτήσει μερικώς  μόνο τα ομόλογα αυξημένης εξασφάλισης του ομίλου, συνολικού ύψους € 2.25 δις.  Επιπλέον, το κόστος έκδοσης αυτού του ομολόγου είναι σημαντικά χαμηλότερο από το τρέχον συνολικό κόστος των εκκρεμών ομολογιακών δανείων και θα αυξήσει αναλόγως το Συντελεστή κάλυψης τόκων του Ομίλου.

Η έκδοση προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών, οι οποίοι αντιπροσώπευαν περίπου το 90% της τοποθέτησης, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει ο Όμιλος στις διεθνείς αγορές. Περίπου το 37% της τοποθέτησης πήγε σε θεσμικούς επενδυτές στην Αγγλία, περίπου 18% σε γαλλικές εταιρείες και 15% στη Γερμανία.

Οι BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs International και η Société Générale CIB λειτούργησαν ως Joint Lead Managers για την έκδοση του ομολόγου, το οποίο θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας