Άρθρα

Η Carpenter Turner γυρίζει σελίδα

Η Carpenter Turner ξεκίνησε τη λειτουργία της στον χώρο των μεσιτών αντασφαλίσεων τον Σεπτέμβρη του 2013. Σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον αλλά και εν μέσω κρίσης, αυτή η πρωτοβουλία της ομάδας της Turner υπήρξε μια φιλόδοξη προσπάθεια, η οποία σήμερα αποδίδει καρπούς και δικαιώνει όσους εμπιστεύτηκαν την Εταιρεία, είτε για τις επιχειρήσεις τους είτε για την προσωπική τους επαγγελματική ανέλιξη.

Η Εταιρεία, από την πρώτη μέρα λειτουργίας της, επένδυσε σε μια αξιόλογη ομάδα έμπειρων στελεχών και έχοντας την εμπιστοσύνη αλλά και την υποστήριξη του μετόχου της, Guy Carpenter, η Carpenter Turner εδραιώθηκε, σε σύντομο χρόνο, ως βασικός συνεργάτης της ελληνικής και κυπριακής ασφαλιστικής αγοράς.

Η σημαντική επένδυση που έγινε σε ανθρώπινο δυναμικό, σε συστήματα και εργασιακό περιβάλλον οδήγησε, μόλις τρία χρόνια μετά, σε πλήρη απόσβεση της αρχικής επένδυσης, και πλέον η Εταιρεία γυρίζει σελίδα, καθώς τα κέρδη της χρήσης του 2016 ήδη υπερκαλύπτουν την απομένουσα σωρευμένη ζημία της αρχικής επένδυσης.

Η προβλεπόμενη κερδοφορία της Carpenter Turner, όπως είναι φυσικό, σημαίνει και τη συνεπακόλουθη συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία με τους αναλογούντες φόρους.

Ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού
Συνεχίζοντας να επενδύει σε ανθρώπινο δυναμικό, η Carpenter Turner είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που προσθέτει στην ομάδα της τον κ. Ignacio Serani. O κ. Serani, δικηγόρος, με μακρά εμπειρία στον κλάδο της αστικής ευθύνης, έχοντας εργαστεί επί σειρά ετών στον αντασφαλιστικό διαμεσολαβητή Willis στο Λονδίνο, θα ενισχύσει με τις εξειδικευμένες γνώσεις του την ομάδα Αστικής Ευθύνης προαιρετικών αντασφαλίσεων. Η ομάδα ειδικεύεται στα λεγόμενα Financial & Specialty lines που συμπεριλαμβάνουν ενδεικτικά καλύψεις, όπως:

  • Director’s and Officer Liability
  • Errors & Omissions / Professional Indemnity
  • General Third Party Liability
  • Cyber Risks Liability
  • Product recall liability
  • Environmental Liability
  • Bankers Blanket Bond

Νέες δυνατότητες  και συνεργασίες
Στον κλάδο περιουσίας, η Carpenter Turner, εκτός των άλλων διαθέσιμων facilities, απολαμβάνει πλέον και την ύψιστη εμπιστοσύνη των MS Amlin Re και DEVK. Οι παραπάνω κορυφαίες
αντασφαλιστικές εταιρείες συμφώνησαν να παρέχουν στην Carpenter Turner ένα property binder, δηλαδή μία σύμβαση σύμφωνα με την οποία η Carpenter Turner μπορεί να αποφασίσει για την ανάληψη των ασφαλιστικών κινδύνων από την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου εκ μέρους των αντασφαλιστών. Η συνεργασία αυτή αποτελεί τιμή για την Carpenter Turner και είναι η έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης των συνεργατών της και της εμπιστοσύνης τους στον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία της Εταιρείας.

Παράλληλα, η Carpenter Turner προσανατολίζεται στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, με σκοπό την προσφορά νέων και αξιόλογων υπηρεσιών στην ασφαλιστική αγορά, πέραν του τομέα της αντασφάλισης, και σε όλους τους κλάδους ασφάλισης.

Στο πλαίσιο αυτό, σύναψε μια στρατηγική συνεργασία με την LISS Systems, κορυφαίο πάροχο λύσεων διαχείρισης ασφαλιστηρίων Ζωής και Συντάξεων με έδρα το Λονδίνο. Μέσα από αυτή τη συνεργασία η Carpenter Turner προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης μιας πλατφόρμας online πωλήσεων και αυτοματοποίησης underwriting ασφαλιστικών προϊόντων, χωρίς να υπάρχει απαραίτητα και συνεργασία σε επίπεδο αντασφαλιστικών εργασιών και, κυρίως, χωρίς να δημιουργείται ανάγκη επένδυσης σε hardware ή άλλου είδους IT υποδομές. Εξίσου σημαντικό είναι ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί παράλληλα να χρησιμοποιηθεί και για την αυτοματοποίηση των αποζημιώσεων ή οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας (compliance) βάσει κανόνων.

Η πλατφόρμα φιλοξενείται στο διαδίκτυο, σε προστατευμένο περιβάλλον της Microsoft (Azzure Cloud), και παρέχει τη δυνατότητα χρήσης από απεριόριστο αριθμό χρηστών (εσωτερικών και εξωτερικών καναλιών διανομής ή άλλων χρηστών, όπως πάροχοι υπηρεσιών).

Στη φωτ. ο κ. Αλέξανδρος Turner, Managing Director της Carpenter Turner.
   

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας