Εταιρείες

Αu-revoir, κύριε Woirhaye

Με αφορμή την ευγενική πρόσκληση της διοίκησης της ασφαλιστικής εταιρείας Groupama Ασφαλιστικής, τη 16η Μαρτίου, προκειμένου να ενημερωθούμε για τα αποτελέσματα της Εταιρείας και τις αλλαγές που επέρχονται στη διοίκησή της, αισθανόμαστε την ανάγκη να σχολιάσουμε και να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:

Εν αρχή ην ο άνθρωποςΗ εννιάχρονη παρουσία του κ. Bertrand Woirhaye στο τιμόνι της Groupama Ασφαλιστικής και η συμμετοχή του στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος αυταπόδεικτα κρίνεται ως επιτυχής. Ως επιτυχής, αφενός, για τα συμφέροντα της Εταιρείας και των μετόχων της και ταυτόχρονα επιτυχής για τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές που εμπιστεύτηκαν την Εταιρεία.

Η Εταιρεία που διοίκησε ο κ. Woirhaye, εκτός των άλλων ιδιαιτέρων βαρών που έφερε, έφερε και τα βάρη μιας ιστορικής και μεγάλης ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας. Είχε προσφέρει εργασία σε γενεές Ελλήνων επαγγελματιών και είχε εξασφαλίσει αντιστοίχων τις περιουσίες και τα συμφέροντα.

Εξ όσων μπορούμε να γνωρίζουμε αλλά και για όσα μας επιτρέπεται να αναφερόμαστε, η υπό τον κ. Woirhaye ηγεσία της Groupama στην Ελλάδα, χωρίς να θυσιάσει τίποτα από τον επαγγελματισμό που διακρίνει τον διεθνή Όμιλο, επέλεξε ανθρώπινη προσέγγιση και σε ό,τι αφορά στη διατήρηση και σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη.

Στη μοναδική συνέντευξή του που δόθηκε σε περιοδικό στην Ελλάδα, ομιλώντας τον Οκτώβριο του 2010 στην «Ασφαλιστική Αγορά», ο κ. Woirhaye είχε προβλέψει και δεσμευτεί: «Ο ελληνικός λαός είναι ένας υπερήφανος λαός, που έχει κάθε λόγο να είναι. Σήμερα οι Έλληνες βιώνουν δύσκολες στιγμές, που τους καθιστούν κάπως ευαίσθητους, επιφυλακτικούς, ακόμα και καχύποπτους απέναντι σε οτιδήποτε προέρχεται από χώρα του εξωτερικού. Ως ελληνογαλλική ασφαλιστική εταιρεία, το καταλαβαίνουμε και το σεβόμαστε, προσπαθώντας να το έχουμε κατά νου καθημερινά στην άσκηση των επαγγελματικών μας δραστηριοτήτων. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι οι Γάλλοι έχουν πολλές φορές σταθεί στο πλευρό των Ελλήνων σε δύσκολες περιστάσεις».

Σημειώνουμε ότι αυτά ελέχθησαν στην αρχή μιας οικονομικής κρίσης, που το τέλος της ακόμα δεν το έχουμε δει… Ως εκ τούτου, δικαιούμεθα να αποδώσουμε στον ασφαλιστή Woirhaye φιλελληνικούς χαρακτηρισμούς.

Ως προς τον ασφαλιστή Woirhaye και την ομάδα που διηύθυνε για να έχει σήμερα η Groupama στην Ελλάδα τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε (δείτε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου), έχουμε να σημειώσουμε ότι όχι μόνον δεν δημιούργησε ποτέ προβλήματα σε θέματα ανταγωνισμού αλλά και “ομαδοποίησης”, που άλλοι ομόλογοί του άλλων ομίλων μεθόδευσαν μέχρις εξαντλήσεως, αλλά αντιθέτως, σε πολλά θέματα και βασικά, όπως αυτό του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, προσέτρεξε και συνέβαλε.

Τέλος, η Groupama σήμερα έχει έναν πυρήνα διοικητικό αρκούντως ικανό να προστρέξει και να βοηθήσει τον νέο επικεφαλής, κ. Χρήστο Κάτσιο, ώστε να συνεχιστεί ένα έργο που οραματίστηκε ο Woirhaye και οι συν αυτώ.

Ο κ. Χρήστος Κάτσιος –και προς τιμήν του– δήλωσε ότι θεωρεί εαυτόν πρώτο μεταξύ ίσων, επιβεβαιώνοντας τη συγκρότηση της ομάδας που προαναφέραμε. Βεβαίως και ασφαλώς θετικά το χαιρετίζουμε.

Αναμένεται και η έλευση του κ. Laurent Thuillier, Βοηθού Γενικού Διευθυντή, από τα Κεντρικά, δείγμα και αυτό της σοβαρότητας με την οποία ο Μέτοχος αντιμετωπίζει την Εταιρεία στην Ελλάδα.

Ευχόμαστε στον κ. Κάτσιο, στον κ. Thuillier, στην κα Κωστάκη, στον κ. Ταταράκη, στην κα Βέργου και στον κ. Πάντο αλλά και σε όλους ανεξαρτήτως τους εργαζόμενους στην Groupama να κάνουν ορατή τη διαφορά από τις ανταγωνίστριες εταιρείες τους, έστω κι αν θα πρέπει να περιμένουν να βγει επιτέλους η έρημη χώρα, που λέγεται Ελλάδα, από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που τη μαστίζει.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας