Αναλυτικές πληροφορίες για τα σεμινάρια του ΕΙΑΣ σε συνεργασία με το ΕΕΑ

276

Σημαντική συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη στις 11 Φεβρουαρίου 2014, μεταξύ της αστικής εταιρείας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών «ΕΡΜΗΣ» και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.). Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών προς τα μέλη του Ε.Ε.Α., στο πεδίο της υλοποίησης προγραμμάτων εκπαίδευσης, για το έτος 2014. Ειδικότερα η συμφωνία αφορά στην εκπαίδευση πλέον των 2.000 ασφαλιστικών διαμεσολαβητών όλων των βαθμίδων, καθώς και των υπαλλήλων σε γραφεία διαμεσολάβησης.

Η  συμφωνία αυτή του Ε.Ε.Α. εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμά του για παροχή πολλαπλών, σύγχρονων και ουσιαστικών υπηρεσιών προς τα μέλη του.

Στη τελετή της υπογραφής, εκ μέρους του Ε.Ι.Α.Σ. παραβρέθηκαν οι κ.κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος, Πρόεδρος και Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής και εκ μέρους του Ε.Ε.Α. και της “ΕΡΜΗΣ” ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Επίσης παραβρέθηκαν, ο κ. Αλέξανδρος Ραφαηλίδης, Πρόεδρος της ΠΟΑΔ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών) και της ΕΑΔΕ (Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος), η κα Ελένη Γρυπάρη, Πρόεδρος του ΠΣΑΣ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων), ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, Πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων) και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ι.Α.Σ, ο κ. Γιώργος Καραβίας, Πρόεδρος του ΣΕΜΑ (Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων), η κα Δήμητρα Λύχρου, Πρόεδρος της Ε.Ε.Α.Ε. (Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος), ο Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του Ε.Ε.Α. κ. Κώστας Λάμπρου και το μέλος του  Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Γρέντζελος.

Με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, επεσήμανε: «Το Ε.Ε.Α. έχει την εκπαίδευση των επαγγελματιών ως στρατηγική επιλογή του. Ας μη ξεχνάμε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα πλέον επιτυχημένα Επιμελητήρια στηρίζουν το 80% της δραστηριότητάς τους αφιερωμένο στην εκπαίδευση! Φιλοδοξούμε να εκσυγχρονίσουμε τη δράση μας σε αυτά τα πρότυπα Είναι ένα καλό παράδειγμα για εμάς, να αρχίσουμε να εκπαιδεύουμε επαγγελματίες τους οποίους  θα χρειαστεί η οικονομία στο άμεσο μέλλον. Για να το υλοποιήσουμε αυτό, ένα από τα κομμάτια της συμφωνίας, είναι να εκπαιδεύσουμε και εργαζόμενους. Πρέπει να βλέπουμε που πάει η οικονομία και η τεχνολογία».

Εκ μέρους του Ε.Ι.Α.Σ. οι κ.κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος και Γιάννης Παπακωνσταντίνου, αφού εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους, ανακοίνωσαν την έναρξη δύο προγραμμάτων εκπαίδευσης διαμεσολαβούντων και εργαζομένων στο χώρο των ασφαλειών και ότι η συμφωνία θα καλύψει εκπαίδευση 2.000 και πλέον ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Αναλυτικές Πληροφορίες για τα σεμινάρια εδώ.

 

Προηγούμενο άρθροΟ κ. Γ. Βασιλάτος Head of Operations στην Περιφέρεια ΕΜΕΑ της MetLife
Επόμενο άρθροΕξαιρετική πρωτοβουλία της MetLife Alico