Έξοδο από τις ασφαλίσεις Ζωής σχεδιάζει η ΑΧΑ στο Ην. Βασίλειο

265

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Insurance Times, η ΑΧΑ UK σχεδιάζει να πουλήσει το υπόλοιπο ποσοστό της στις εργασίες ασφαλίσεων Ζωής και αποταμιεύσεων στο Ην.Βασίλειο.

Στις 28 Απριλίου η εταιρεία δημοσιοποίησε την πρόθεσή της να πουλήσει την offshore εταιρεία της επενδυτικών ομολόγων ενώ είπε πως βρίσκεται σε συζητήσεις και για τις υπόλοιπες εργασίες Ζωής και Αποταμιεύσεων, προσθέτωντας ωστόσο ότι οι συζητήσεις δεν είναι απαραίτητο να καταλήξουν σε συμφωνία.

Ο Δ/νων Σύμβουλος της ΑΧΑ UK, Paul Evans δήλωσε σχετικά: “Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του 5ετούς στρατηγικού σχεδίου Ambition AXA επανεξετάσαμε τα στρατηγικά οφέλη από τις δραστηριότητές μας στις ασφαλίσεις Ζωής και αποταμιεύσεων στην αγορά της Μ.Βρετανίας. Μετά από πολύ μελέτη καταλήξαμε ότι αυτές οι εργασίες θα είναι πιο επιτυχείς εάν υποστηρίζονται από οργανισμούς με ισχυρή στρατηγική εστίαση σε αυτούς τους τομείς. Οι συναλλαγές αυτές θα επιτρέψουν στην ΑΧΑ να αποκαταστήσει την ισορροπία των δραστηριοτήτων της στο Ην. Βασίλειο στους κλάδους περιουσίας και ατυχημάτων, υγείας και asset management.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα των Insurance Times

Προηγούμενο άρθροΑποχωρεί από την Interamerican ο κ. Γιώργος Κώτσαλος
Επόμενο άρθροΣυνάντηση ασφαλιστών με τον Αν.Υπ.Οικ. για το νέο ασφαλιστικό