Εταιρείες

Αποχωρεί από την Interamerican ο κ. Γιώργος Κώτσαλος

Tην αποχώρηση του κ. Γ. Κώτσαλου από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου εντός του δευτέρου εξαμήνου του τρέχοντος έτους ανακοίνωσε η Interamerican.
Στη ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία αναφέρονται τα εξής:

Ο Γιώργος Κώτσαλος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ACHMEA συμφώνησαν αμοιβαία την αποχώρησή του από τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Interamerican εντός του δευτέρου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, κατά το οποίο ο ίδιος συμπληρώνει τα 65 χρόνια ζωής. Ο κ. Κώτσαλος θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να επιλεγεί νέος Διευθύνων Σύμβουλος, δημιουργώντας έτσι τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξεύρεση  του κατάλληλου προσώπου που θα τον διαδεχθεί στην ηγεσία της εταιρείας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ACHMEA θα ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για τα επιτεύγματα του Γιώργου Κώτσαλου κατά τη διάρκεια των ετών που κατείχε την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Σε δύσκολες εποχές, ο κ. Κώτσαλος κατηύθυνε με επιτυχία τις ελληνικές ασφαλιστικές δραστηριότητες της ACHMEA. Με τον Γιώργο Κώτσαλο στο “τιμόνι” της, η Interamerican ενίσχυσε τη θέση της ως πρωτοπόρου της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς στις απευθείας ασφαλίσεις. Η παρουσίαση της ισχυρής, πλέον, μάρκας Anytime πραγματοποιήθηκε επί των ημερών του.

Ο Γιώργος Κώτσαλος διετέλεσε τρεις φορές Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Επίσης, εξελέγη δύο φορές ως μέλος του Συμβουλίου του Insurance Europe (CEA). Παραμένει σήμερα Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και  Πρόεδρος του Ελληνο-Ολλανδικού Εμπορικού Συνδέσμου (HeDA). Θα παραμείνει, επίσης, ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Ο Willem van Duin, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ACHMEA, της ολλανδικής μητρικής εταιρείας της Interamerican, εγκωμιάζει τη συνεισφορά του Γιώργου στην Interamerican: “Ο Γιώργος Κώτσαλος είχε σπουδαία αξία για την εταιρεία κατά τα τελευταία δώδεκα χρόνια, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τον ρόλο του ως ένας εκ των ηγετών των διεθνών δραστηριοτήτων της ACHMEA“.

Ο Γιώργος Κώτσαλος, αναφερόμενος στην απόφαση αυτή, υπογραμμίζει:Η Interamerican απετέλεσε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην επαγγελματική ζωή μου, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, και θα συνεχίσω και στο μέλλον να έχω στον νου μου την εταιρεία και τους ανθρώπους της, όποια κι αν είναι η δραστηριοποίησή μου μετά την παράδοση της σκυτάλης εκ μέρους μου“.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Interamerican πρόκειται να ανακοινώσει τον διάδοχο του Γιώργου Κώτσαλου σε εύθετο χρόνο.

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας