Εταιρείες

Υποχρεωτική η Σ.Σ.Ε. για όλους τους εργαζόμενους στις ασφαλιστικές

Με απόφαση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κας Δόμνας Μιχαηλίδου, κηρύχθηκε γενικώς υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρείες, κατόπιν ομόφωνης γνωμοδότησης της Ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ).

Αντίστοιχη, απόφαση υπέγραψε η Υπουργός και για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, οι προβλέψεις των Σ.Σ.Ε. αφορούν τις αποδοχές, τα επιδόματα, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, επεκτείνονται και ισχύουν υποχρεωτικά για όλους τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία των Χανίων και στις Ασφαλιστικές εταιρείες, ανεξάρτητα αν οι εργαζόμενοι ανήκουν σε κάποια συνδικαλιστική οργάνωση και αντιστοίχως ανεξάρτητα αν οι εργοδότες μετέχουν σε εργοδοτική οργάνωση που είχε υπογράψει τη Σ.Σ.Ε.

Συγκεκριμένα με απόφαση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κηρύχθηκε γενικώς υποχρεωτική η Σ.Σ.Ε. «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων όλης της χώρας στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης», για όλους τους εργοδότες και εργαζομένους του κλάδου, που αυτή αφορά. Στη Σ.Σ.Ε. των Ασφαλιστικών Εταιρειών προβλέπεται πως ο μισθός στο 1ο κλιμάκιο είναι 1.024 ευρώ και φθάνει στα 1.396 ευρώ στο 14ο κλιμάκιο. Επίσης προβλέπεται επίδομα πτυχίου ίσο με ποσοστό 18% επί του εκάστοτε βασικού μισθού του εργαζόμενου ή 10% για πτυχιούχους σχολών Ανώτερης εκπαίδευσης πρώην ΤΕΙ, αλλά και επίδομα διδακτορικού και επίδομα master που είναι ίσο με ποσοστό 28% και 23% αντίστοιχα, επί του βασικού μισθού. Η Σ.Σ.Ε. των Ασφαλιστικών εταιρειών προβλέπει επίσης επίδομα τοκετού που έχει οριστεί στα 1.000 ευρώ, επίδομα γάμου αλλά και επίδομα τέκνων.

Δείτε εδώ ολόκληρο το δελτίο Τύπου εδώ.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας