Το συντεταγμένο όργανο εκπροσώπησης της ασφαλιστικής μας βιομηχανίας συγχρονίζει τον βηματισμό του με όσα απαιτούν οι περιστάσεις. Εύλογα, λοιπόν, συμμετέχουμε, στηρίζουμε και αναμένουμε…

Στο προηγούμενο τεύχος μας, δημοσιεύσαμε το β΄μέρος της έρευνας-έκθεσης της Geneva Association. Μεταξύ των συστάσεων που απηύθυνε στις ασφαλιστικές εταιρείες, ήταν και η ακόλουθη, την οποία παραθέτουμε συνοπτικά:

«Προώθηση της ασφαλιστικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης
Η Έρευνα Πελατών της Geneva Association υπογραμμίζει τις σημαντικές ελλείψεις στις γνώσεις, ειδικά για προϊόντα μικτής ασφάλισης ζωής και ασφάλισης προσόδων. Για την αντιμετώπιση αυτού του μακροχρόνιου ζητήματος, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι ενώσεις τους θα μπορούσαν να συνεργαστούν με τις δημόσιες αρχές, όπως υπουργεία (οικονομίας, οικονομικών, παιδείας), οργανισμούς (εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές, τον συνήγορο του πολίτη, εμπορικά επιμελητήρια κ.λπ.), καθώς και ενώσεις καταναλωτών.
Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα μπορούσαν επίσης να ενθαρρύνουν την ένταξη βασικών γνώσεων ασφάλισης στα σχολικά προγράμματα. Τα αποτελέσματα της Έρευνας Πελατών της Geneva Association δείχνουν ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για τις ασφαλιστικές εταιρείες να εκπαιδεύσουν τους πελάτες και να τονώσουν τη ζήτηση μέσω της βελτίωσης της ευαισθητοποίησης και της κατανόησης σχετικά με τα προϊόντα (…).».

Στις 11 Νοεμβρίου, με αφορμή τη φετινή Ημέρα Ασφάλισης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ανέφερε μεταξύ άλλων σε μήνυμά του:

«Το 2020 είναι μία διαφορετική χρονιά για όλους. Το μήνυμα της Ημέρας Ασφάλισης τώρα είναι πιο ηχηρό από ποτέ. (…) η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος σχεδιάζει μια σύγχρονη εκπαιδευτική καμπάνια την οποία θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του χρόνου.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να σβήσει τις λανθασμένες αντιλήψεις για την ασφάλιση και να εκπαιδεύσει τους πολίτες για τα οφέλη και την αξία της».

Είναι μία από εκείνες τις στιγμές που το συντεταγμένο όργανο εκπροσώπησης της ασφαλιστικής μας βιομηχανίας συγχρονίζει τον βηματισμό του με όσα απαιτούν οι περιστάσεις.

Εύλογα, λοιπόν, συμμετέχουμε, στηρίζουμε και αναμένουμε την εκπαιδευτική καμπάνια που σχεδιάζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, για να μετρήσουμε αυτή τη φορά όχι τα αντανακλαστικά των ασφαλιστών, αλλά εκείνα των καταναλωτών, της Κυβέρνησης και της εποπτικής αρχής του Κλάδου.

Ισχυριζόμαστε ότι οι ασφαλιστές, με αυτή την κίνησή τους, δεν προσδοκούν απλά να επανέλθουμε στην προ-Covid-19- εποχή, αλλά χτίζουν τα θεμέλια για την επόμενη, καλύτερη ημέρα της αγοράς μας.

Είμαστε έτοιμοι και να “εισπράξουμε” τα αποτελέσματα της αισιοδοξίας μας, αλλά και να “υποστούμε” τα επίχειρα της –ο μη γένοιτο– αποτυχίας της προσπάθειας της ΕΑΕΕ.

Προοίμιο υλοποίησης μιας αισιόδοξης εξέλιξης που θα χαρακτηρίζει την ελληνική ασφαλιστική αγορά στη μετά-covid-19-εποχή είναι η συνεργασία του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με τα θεσμικά όργανα της ασφαλιστικής μας αγοράς.
Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ενθαρρύνουμε τις δυνητικές συνέργιες του Πανεπιστημίου και της αγοράς, προσβλέποντας στο ευρύ και εξαιρετικής προστιθέμενης αξίας έργο σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.
Η συνέντευξη στο παρόν τεύχος του κ. Σωτήρη Μπερσίμη, Προέδρου του εν λόγω Τμήματος, μας εμπνέει και μας πείθει.

Κατά τα λοιπά, αυτά τα διαφορετικά Χριστούγεννα,
ας τα περάσουμε έτσι ώστε να παραμείνουμε υγιείς και ασφαλείς!

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΣωτήρης Μπερσίμης: Υπάρχει ευρύ πεδίο συνεργασίας του Πα.Πει. με την ασφαλιστική αγορά
Επόμενο άρθροPwC: Το blockchain δύναται να δώσει ώθηση στην παγκόσμια οικονομία κατά $1,76 τρισ.