Διεθνή

Τουρκία: 3 μήνες διήρκεσε η αύξηση στις πωλήσεις ασφαλιστικών συμβολαίων μετά τον σεισμό

Οι πωλήσεις ασφαλειών στην Τουρκία εκτινάχθηκαν αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό 7,8 Ρίχτερ του Φεβρουαρίου του 2023, αλλά αυτή η απότομη άνοδος διήρκεσε περίπου τρεις μήνες, σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ασφαλιστών Τουρκίας (TSB), κ. Yavuz Olken.

Η παραπάνω δήλωση έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης, μαζί με άλλους αξιωματούχους της TSB, στην περιοχή του σεισμού, την πρώτη επέτειο της καταστροφής, όπως ανέφερε η Insurance Gazette.

«Θα συνεχίσουμε να εξηγούμε πόσο σημαντικό είναι να είσαι ασφαλισμένος, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να προσεγγίσουμε το θέμα με πιο ολοκληρωμένο τρόπο», δήλωσε ο κ. Olken. Ο ίδιος επισήμανε πως το γεγονός ότι ακόμη και το Turkish Catastrophe Insurance Pool είχε ποσοστό κάλυψης 60% δείχνει ότι ο ασφαλιστικός κλάδος έχει πολύ δρόμο να διανύσει, για να κάνει περισσότερους ανθρώπους να ασφαλιστούν.

Το μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης Ζημιών της TSB, κ. Mehmet Tugtan, δήλωσε ότι η ανεπαρκής ασφαλιστική κάλυψη προκάλεσε σοβαρά προβλήματα μετά τον σεισμό του Φεβρουαρίου του 2023. Οι ασφαλιστές, κατά τη διαχείριση των απαιτήσεων, αντιμετώπισαν προβλήματα με επιχειρήσεις που είχαν ασφαλίσει περιουσιακά τους στοιχεία για ποσά χαμηλότερα από την αγοραία αξία, προκειμένου να πληρώσουν χαμηλότερα ασφάλιστρα. «Υπάρχει ανάγκη να προχωρήσουμε με σωστά ασφαλισμένα κεφάλαια, στις σωστές τιμές, για να μην αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα σε έναν πιθανό σεισμό στον Μαρμαρά», υποστήριξε ο κ. Tugtan.

Να σημειωθεί ότι ο σεισμός του Μαρμαρά του 1999 ήταν της τάξης των 7,6 Ρίχτερ και σκότωσε περίπου 18.000 ανθρώπους. Η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται σε ένα μεγάλο ρήγμα και οι προβλέψεις λένε ότι επίκειται ένας ακόμη ισχυρός σεισμός.

Πηγή: www.meinsurancereview.com


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας