Η κουκουβάγια…

Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Φεβρουάριος 2024)

…άκουσε ότι ο νέος CEO της Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη, κ. Βασίλης Χριστίδης, θα εστιάσει σε 3 Πυλώνες: στην ολοκλήρωση του πλάνου μετασχηματισμού, στη συνέχιση της ενοποίησης σε όλα τα επίπεδα και στην κερδοφόρα ανάπτυξη.

…άκουσε με προσοχή τον κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο, ο οποίος, στα 7 λεπτά που είχε στη διάθεσή του για να πει «αντίο», ύστερα από 46 χρόνια στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Πίστης, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει αρνητικά την παρουσία των funds στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

…ακούει με προσοχή τα αυξανόμενα παράπονα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, για το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουν στους πελάτες τους αλλά και τις αντίστοιχες χρεώσεις συγκεκριμένων ιδιωτικών κλινικών, προσφάτως και διαγνωστικών κέντρων. Μήπως αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες το διεκδικήσουν οι ταλαιπωρημένοι ασφαλισμένοι μέσω των ασφαλιστικών τους συμβούλων;


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Φεβρουάριος 2024)

…χάρηκε, όταν διάβασε ότι ο δείκτης των συνολικών κατά κεφαλήν ασφαλίστρων (και δικαιωμάτων συμβολαίων) αυξήθηκε στα €471,84 το 2022, σημειώνοντας την υψηλότερη τιμή της τελευταίας δεκαετίας!


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Φεβρουάριος 2024)

…αξιολογεί την οικειότητα με την οποία αναφερόταν ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής, κ. Αλέξανδρος Κοντός, στους επίσημους παριστάμενους στην εκδήλωση για το rebranding της Εταιρείας. Έτσι αποκαλύφθηκε ένα ακόμη “μυστικό” της επιτυχίας της πρώην Συνεταιριστικής.


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Φεβρουάριος 2024)

…απογοητεύτηκε, όταν διάβασε ότι το 2022 μειώθηκε στο 2,41% το ποσοστό συμμετοχής της συνολικής παραγωγής εγγεγραμμένων ασφαλίστρων επί του ΑΕΠ της χώρας, παρότι αυτό οφείλεται στο ότι η αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων (+4,5%) ήταν μικρότερη σε σχέση με την αύξηση του ΑΕΠ (+13,8%).


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Φεβρουάριος 2024)

…έμαθε ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη οι ελεύθεροι επαγγελματίες, για σημεία αντισυνταγματικότητας του νέου Φορολογικού, ύστερα μάλιστα από όσα επεσήμαναν σε σχετική εκδήλωση οι κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος, Ευάγγελος Βενιζέλος και Θεόδωρος Φορτσάκης.


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Φεβρουάριος 2024)

…εντυπωσιάστηκε με τα καλά νέα της Generali Hellas, η οποία, το 2023, έσπασε το φράγμα των €500 εκατομμυρίων σε ετήσια παραγωγή ασφαλίστρων και έχει δρομολογήσει 24 νέα projects για το 2024!

…εντυπωσιάστηκε από όσα ευθαρσώς δήλωσε ο κ. Τάσος Αναστασίου της Εθνικής Ασφαλιστικής σε εκδήλωση της KPMG: «Το ασφαλιστικό  προϊόν είναι το πιο σημαντικό προϊόν που υπάρχει στην αγορά. Αλλά εμείς όχι μόνο δεν το διαφημίζουμε αυτό. αντιθέτως, βάζουμε και αυτογκόλ. Γιατί οι διαδικασίες μας γενικά δεν είναι οι πιο εύκολες. Εάν κάποιος θέλει να αγοράσει, τον ταλαιπωρούμε με διάφορα στοιχεία. Στο κομμάτι της αποζημίωσης πάλι βάζουμε χίλια δυο εμπόδια στην αποπληρωμή».


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Φεβρουάριος 2024)

…διάβασε τη δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Περιουσίας, Μεταφορών & Αντασφαλίσεων της ΕΑΕΕ, κ. Ερρίκου Μοάτσου, ότι από τα 5 περιστατικά ιδιαίτερης έντασης που έπληξαν την Ελλάδα το 2023 (3 περιστατικά βροχοπτώσεων – πλημμυρών και 2 δασικές πυρκαγιές) δηλώθηκαν συνολικά 9.242 ζημιές στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, με την πρόβλεψη αποζημιώσεων να προσεγγίζει τα €440 εκατ.


Δείτε εδώ τα προηγούμενα ημερολόγια της κουκουβάγιας.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροBrokers Union & Blue Aigaion έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους
Επόμενο άρθροΗ ετήσια δεξίωση του Ελληνολλανδικού Συνδέσμου Εμπορίου & Βιομηχανίας