Το ΕΙΑΣ αναλαμβάνει την επανεκπαίδευση των Δωδεκανήσιων Ασφαλιστών

493

Με προνομιακή τιμή για τα μέλη του Συλλόγου Διαμεσολαβούντων Ιδιωτικής Ασφάλισης Δωδεκανήσου «Η ΙΣΧΥΣ» ξεκινά η σημαντική συνεργασία μεταξύ του Συλλόγου «Η ΙΣΧΥΣ»  και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ), που αφορά στην εκπόνηση σεμιναρίων στο πλαίσιο της υποχρεωτικής επανεκπαίδευσης και επαναπιστοποίησης των γνώσεων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, όπως ορίζονται από την Πράξη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος αρ. 45/21-11-2014, ΦΕΚ Β΄3350/12-12-2014.

Η επανεκπαίδευση και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες ασφαλιστικών διαμεσολαβητών (ασφαλιστικούς συμβούλους, πράκτορες, μεσίτες ασφαλίσεων και συντονιστές), αλλά και σε υπαλλήλους επιχειρήσεων (αντ)ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 3 της ΠΕΕ 45/2014, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές υποχρεούνται να παρακολουθούν κάθε χρόνο σεμινάρια και των τριών Τομέων Α΄, Β΄ και Γ΄, έκαστο των οποίων πρέπει να έχει ελάχιστη διάρκεια πέντε (5) ωρών,προκειμένου κάθε ασφαλιστικός διαμεσολαβητής να συγκεντρώνει συνολικά τουλάχιστον 75 ώρες πιστοποιημένης εκπαίδευσης στους τρεις τομείς εντός των πέντε ετών 2015-2019.

Το ΕΙΑΣ υπέβαλε δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους Τομείς Β’ και Γ’, διάρκειας 8 ωρών το κάθε ένα, τα οποία και έλαβαν την έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης της ΔΕΙΑ της ΤτΕ για τα έτη 2015 και 2016. Τα σεμινάρια αφορούν στον Τομέα Β΄ «Θεσμικά Θέματα της Ασφαλιστικής Αγοράς» με θέμα«Ασφαλιστική Σύμβαση και Κλάδος Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων & Νομιμοποίηση Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες»και στον Τομέα Γ΄ «Ανάπτυξη Ατομικών Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων», με θέμα «Τεχνικές Πωλήσεων Αναβάθμισης του ρόλου του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή».

Στους συμμετέχοντες, που θα παρακολουθήσουν αυτά τα εγκεκριμένα από την ΤτΕ σεμινάρια και θα ολοκληρώσουν επιτυχώς τα tests κατανόησης, θα χορηγούνται από το Ε.Ι.Α.Σ. «Βεβαιώσεις Περαίωσης», εγκεκριμένες από την Τράπεζα της Ελλάδος, οι οποίες είναι αναγκαίες για την επανεγγραφή τους κατά την ανανέωση της αδείας τους στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στο Επιμελητήριο Ρόδου, αίθουσα «Γ. Καραγιάννης».

Τα σεμινάρια του ΕΙΑΣ για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις των ενδιαφερομένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για το 2015 θα γίνουν στις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:

  • Σεμινάριο Τομέα Γ’Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015:  09:00 – 17:00  (8 ώρες) 
  • Σεμινάριο Τομέα Β΄Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015:  13:00 – 21:00  (8 ώρες)

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015.

Προηγούμενο άρθροΕπαναπιστοποίηση: Ικανοποιημένοι με τις διευκρινίσεις οι ασφαλιστές, αλλά…
Επόμενο άρθροΗ AIG χορηγός του TradeUSA Workshop