Το Ε.Ε.Α. στηρίζει τα Σωματεία στην αντίδρασή τους για τη νέα πλατφόρμα της Groupama

478

Το Ε.Ε.Α. στηρίζει τα Σωματεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην αντίδρασή τους για τη νέα πλατφόρμα της Groupama. Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε επισημαίνονται τα εξής:

Το Ε.Ε.Α. με δεδηλωμένη την αρωγή του προς τα Σωματεία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης καθώς και τους επαγγελματίες του Κλάδου παρακολουθεί τις πρόσφατες παρεμβάσεις τους και τις ευρύτερες εξελίξεις σχετικά με τη λειτουργία μίας ακόμη πλατφόρμας προώθησης συμβολαίων αυτοκινήτου από την εταιρεία Groupama. Πρόκειται για μια κίνηση η οποία έρχεται ως συνέχεια άλλων παρόμοιων για τις οποίες ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή και τις θέσεις του και τις αντιρρήσεις του σχετικά με τον τρόπο και τις πρακτικές τους. 

Σήμερα με την απόφαση και επιλογή της Groupama το Ε.Ε.Α. εκφράζει τη θεσμική στήριξή του προς τις επιλογές, πρωτοβουλίες και αποφάσεις των Σωματείων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Επισημαίνει ότι δεν αντιτίθεται, όπως άλλωστε και ο κάθε επαγγελματίας στην εξέλιξη της τεχνολογίας (όπως είναι η λειτουργία μιας πλατφόρμας) υπό την προϋπόθεση ότι δεν παραβαίνονται βασικοί κανόνες της ίσης αντιμετώπισης των συνεργατών, κάτι που θα συμβεί με την παροχή ίδιων τιμολογίων (ασφαλίστρων), με αυτά που δίνονται στα άλλα κανάλια διανομής.

Εάν τηρείται αυτό, και ακολουθείται η ίση αντιμετώπιση, τότε δεν ανάγεται η τιμή σε διαπραγματευτικό πλεονέκτημα και δεν καθορίζει την επιλογή των καταναλωτών.

Συνοψίζοντας, το Ε.Ε.Α.:

  • διαμηνύει ότι δεν μπορεί καμία εταιρεία μέσω ειδικών τιμολογήσεων να οδηγεί τους καταναλωτές σε επιλογές δικτύου διανομής ασφαλιστικών προϊόντων.
  • επαναλαμβάνει ότι η “τιμή” των ασφαλιστικών προϊόντων (ασφάλιστρα) δεν μπορεί να αποπροσανατολίζει τους καταναλωτές από το κριτήριο της επιλογής υπηρεσιών που προσφέρει η ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Να τονιστεί ότι η “διαδικτυακή ασφάλιση” από το μακρινό παρελθόν έχει  ξεκαθαριστεί και επανειλημμένως έχει προσδιοριστεί ότι θα πρέπει να τηρεί κανόνες, να μην φέρνει άνιση μεταχείριση, να μη θίγει βάναυσα τους επαγγελματίες και την εργασία τους, να μη συρρικνώνει τα εισοδήματά τους. Μόνο κάτω από αυτές τις βασικές αρχές θα μπορέσει να εκληφθεί και να αποτελέσει στοιχείο τεχνολογικής προόδου και δε θα βρει κάθετα αντιμέτωπους τους επαγγελματίες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Ο Γ.Γ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Ε.Ε.Α., Δημήτρης Γαβαλάκης

Ο Πρόεδρος, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Διαβάστε επίσης τη διευκρινιστική ανακοινώση της Groupama, καθώς και ανακοίνωση της ΠΟΑΔ.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροInterlife: Νέο Πρόγραμμα Ασφάλισης Εκδηλώσεων “EVENT Protection”
Επόμενο άρθροΔιευκρινίσεις από την Groupama Ασφαλιστική για το myZen