Η θέση της ΠΟΑΔ για τη νέα πλατφόρμα online ασφάλισης MyZen της Groupama

768
ΠΟΑΔ

Ευθέως εχθρική προς τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές χαρακτηρίζει η ΠΟΑΔ την επιλογή της Groupama να δημιουργήσει πλατφόρμα online ασφάλισης. Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΠΟΑΔ αναφέρει σχετικά:

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, την 1η Απριλίου 2022, στα γραφεία της ΠΟΑΔ στην Οδ. Κάνιγγος 27, ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η νέα πλατφόρμα online ασφάλισης της ασφαλιστικής εταιρείας Groupama, με τον διακριτικό τίτλο “My Zen”.

Η επιλογή της συγκεκριμένης εταιρείας, που σημειωτέον έχει ισχυρή παρουσία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά τόσο με Agency δίκτυο όσο και με ευρύ δίκτυο ανεξάρτητων ασφαλιστικών πρακτόρων, να εισέρθει και στις online ασφαλίσεις με δική της αποκλειστική πλατφόρμα, είναι μια επιλογή που ηχεί αρνητικά στα αφτιά του κάθε ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, ανεξάρτητου ή διασυνδεδεμένου.

Η επιλογή, όμως, να το πράξει με διπλά τιμολόγια και έχοντας “προετοιμάσει” από καιρό το έδαφος, αφού η συγκεκριμένη εταιρεία είχε φροντίσει να απομονώσει από πολλές διαδικασίες τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, είναι μια επιλογή ευθέως εχθρική προς τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και βρίσκει την ΠΟΑΔ απόλυτα αντίθετη.

Το ΔΣ της ΠΟΑΔ, ομόφωνα, αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα βάζουν οριστικό τέλος σε πρακτικές απομόνωσης του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και έχουν ως στόχο της αποδυνάμωση του κλάδου, ώστε ο τελικός καταναλωτής να βρίσκεται μόνος του, χωρίς τη βοήθεια εξειδικευμένου ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, απέναντι σε ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες θα αποφασίζουν από θέση ισχύος.

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ της ΠΟΑΔ

Ηλίας Τσολάκης, Πρόεδρος

Δημήτρης Μουντάκης, Γενικός Γραμματέας


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΗ Mega Brokers πιστοποιήθηκε ως Great Place to Work
Επόμενο άρθροΕυρώπη Ασφαλιστική: Αναζητά έμπειρο στέλεχος στις Γενικές Aσφαλίσεις