Τη δημιουργία ενός ασφαλιστηρίου διακοπής εργασιών παντός κινδύνου προτείνει η Marsh

276

H Marsh παροτρύνει τον ασφαλιστικό κλάδο να εργαστεί προς τη δημιουργία ενός ασφαλιστηρίου διακοπής εργασιών παντός κινδύνου.

Ο διεθνής μεσίτης ασφαλίσεων παρουσίασε πρόσφατα την τελευταία του ερευνητική έκθεση για τη διαχείριση κινδύνων, η οποία υποδεικνύει πέντε βασικούς τομείς που θα μπορούσαν να βελτιωθούν στα ασφαλιστήρια διακοπής εργασιών από υλικές ζημιές.

Οι πέντε τομείς που εξετάζονται στην έκθεση είναι οι εξής: ασφαλισμένες αξίες, χρονικές περίοδοι αποζημίωσης, σενάρια βλάβης ευρείας περιοχής, αλυσίδα εφοδιασμού και απαιτήσεις.

Οι βασικοί αυτοί τομείς προέκυψαν μετά από προτάσεις πελατών, διακανονιστών ζημιών, δικηγόρων και ασφαλιστών. Η Marsh σκοπεύει στο μέλλον να ασχοληθεί και με άλλες πτυχές της κάλυψης διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως ο κυβερνοχώρος.

Η κα Caroline Woolley, αρμόδιο στέλεχος της Marsh, δήλωσε: «Ένα συμβάν υλικών ζημιών παραμένει η μεγαλύτερη έκθεση σε κίνδυνο για τις εταιρείες και η διακοπή επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι μία από τις βασικές ασφάλειες που αγοράζονται. Παρόλ’ αυτά, η ασφάλιση διακοπής εργασιών έχει εξελιχθεί ελάχιστα από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα».

Προηγούμενο άρθροΟι Farantouris financial advisors άνοιξαν τα φτερά τους αρχίζοντας από τη Ρώμη
Επόμενο άρθροΈντονο το ενδιαφέρον για τη συνάντηση MDRT members και Aspirants 2015