Τι διακρίνουν στην ERGO οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές

801
διαμεσολαβητές

Μέρος 2ο

Οι κ.κ. Νίκος Γαβρίλης, Ηλίας Ιωάννου, Χαρά Μάλαμα και Δημήτρης Μάλαμας σχολιάζουν τη συνένωση της ERGO με την ΑΤΕ και κάνουν προτάσεις για το παρόν και το μέλλον

Επιμέλεια: Σούλα Κορμά

Όπως είχαμε προαναγγείλει, συνεχίζουμε και στο παρόν τεύχος το ρεπορτάζ με ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που συνεργάζονται με την ERGO, προκειμένου να καταγράψουμε πώς αντιλαμβάνονται τη συνένωσή της με την ΑΤΕ Ασφαλιστική και την κοινή πλέον πορεία τους.
Αυτή τη φορά, φιλοξενούμενοι της «Α.Α.» είναι ο κ. Νίκος Γαβρίλης της Globalis Α.Ε. – Μεσίτες Ασφαλίσεων, ο κ. Ηλίας Ιωάννου της Cosmos Union Ασφαλιστικές Πρακτορεύσεις, η κα Χαρά Μάλαμα και ο κ. Δημήτρης Μάλαμας από τις Ασφάλειες Μάλαμα. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η βράβευσή τους στο πρόσφατο συνέδριο της ERGO, στο οποίο συνεργάτες και εργαζόμενοι των δύο εταιρειών (ERGO και ΑΤΕ Ασφαλιστικής) γιόρτασαν την κοινή τους πλέον πορεία.

Ποιοι είναι οι συνομιλητές μας

Ο κ. Νίκος Γαβρίλης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Globalis Α.Ε. – Μεσίτες Ασφαλίσεων, η οποία ιδρύθηκε το 1977 από τον κ. Αντώνη Γαβρίλη.
Ο αρχικός προσανατολισμός, όπως μας ανέφερε σχετικά ο κ. Νίκος Γαβρίλης, ήταν η δημιουργία ενός μεγάλου χαρτοφυλακίου Ζωής και Νοσοκομειακών καλύψεων. Στη συνέχεια, όμως, δημιουργήθηκε μια αξιόλογη παραγωγή ασφαλιστηρίων για μηχανήματα έργων. «Η απόλυτα αποτελεσματική διαχείριση των ζημιών και το εκτεταμένο δίκτυο πελατών δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ενασχόληση με ένα αντικείμενο που δεν ήταν πολύ γνωστό και μάς έδινε τη δυνατότητα να διαφοροποιήσουμε τη δραστηριότητά μας: πρόκειται για την ασφάλιση τεχνικών έργων», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Γαβρίλης, συμπληρώνοντας: «Έκτοτε η Εταιρεία μας συνεχίζει την ανοδική πορεία της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, συμβάλλοντας στην υψηλή παραγωγή και τη δημιουργία σύνθετων, αλλά και ξεκάθαρων ασφαλιστηρίων συμβολαίων, που βοηθούν τους πελάτες μας να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο πολύπλοκο αντικείμενο των εργασιών τους. Οι διεθνείς συνέργειες και η παρουσία στελεχών εγνωσμένης αξίας εγγυάται τη συνέχιση της ήδη εξαιρετικά επιτυχημένης μας διαδρομής».

Η Globalis Α.Ε. – Μεσίτες Ασφαλίσεων αριθμεί περί τους 20 εξωτερικούς συνεργάτες και, όπως υπογράμμισε ο κ. Γαβρίλης απαντώντας σε σχετικό μας ερώτημα, «γνώμονας της συνεργασίας μας είναι οι αρχές των συνεργατών μας να συμβαδίζουν με τη δική μας επαγγελματική προσέγγιση και ακεραιότητα. Σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε μαζικές συμπράξεις με άτομα που βρίσκονται ευκαιριακά στον χώρο μας».
Στην Globalis Α.Ε. – Μεσίτες Ασφαλίσεων μπορεί κανείς να απευθυνθεί για σχεδόν όλο το φάσμα Ασφαλίσεων, καθώς σύμφωνα με τον κ. Νίκο Γαβρίλη: «Στο Γραφείο μας έχουμε σημαντική παραγωγή σε συμβόλαια λιανικής, ωστόσο, διακρινόμαστε για Ασφαλίσεις του κλάδου μηχανολογίας και την κάλυψη διαφόρων ειδών Αστικής Ευθύνης, εξεζητημένων ή μη. Μερικά από τα μεγαλύτερα έργα πνοής του Ελλαδικού χώρου έχουν ασφαλιστεί μέσω της Εταιρείας μας, με αποτέλεσμα να έχουμε την οικειότητα και την άνεση να επικοινωνούμε άμεσα με τις τοπικές και διεθνείς αγορές, ώστε να βρίσκουμε πάντοτε τη βέλτιστη διαθέσιμη λύση για τους πελάτες μας».

Στο πρόσφατο Συνέδριο της ERGO, η Εταιρεία τιμήθηκε με το 1ο Βραβείο Υψηλού Χαρτοφυλακίου. Σε ερώτημά μας σχετικά με το τι σημαίνει για τον ίδιο αυτή η βράβευση, ο κ. Νίκος Γαβρίλης μας απάντησε ως εξής: «Το να φτάσεις στην πρώτη θέση είναι πιο εύκολο από το να παραμείνεις. Ελπίζουμε ότι, με τη συμβολή και των δύο μερών, θα παραμείνουμε στην κορυφή».

Ο κ. Ηλίας Ιωάννου δραστηριοποιείται στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από το 1992. Όπως μας ανέφερε, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του και των στρατιωτικών του υποχρεώσεων στρατολογήθηκε και εντάχθηκε στο agency της Αγροτικής Ζωής.
Την περίοδο εκείνη οι ασφαλίσεις ζωής είχαν μεγάλη άνθιση, γεγονός που οδήγησε, όπως μας είπε,  στην ταχεία ανάπτυξή του, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι, έξι μήνες μετά το ξεκίνημά του, έγινε manager και ανέλαβε την ανάπτυξη δύο γραφείων στην περιοχή του, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας. Για τα επόμενα τρία χρόνια δούλεψε στο agency με μεγάλη δυναμική, ωθούμενος από την πίστη του «στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης και στον κοινωνικό ρόλο που επιτελεί», όπως μας επεσήμανε χαρακτηριστικά, καταφέρνοντας να βρίσκεται μεταξύ των πρώτων τριών γραφείων σε παραγωγικότητα πανελλαδικά.

Το 1995 αποφάσισε να μετακινηθεί από το agency στο πρακτορειακό δίκτυο, κι αυτό γιατί, όπως μας εξήγησε, «πίστευα ότι θα μου έδινε μεγαλύτερες δυνατότητες στο μέλλον για ανάπτυξη και μεγαλύτερη ευκαιρία κινήσεων σε αυτό που πρέσβευα και υπηρετούσα». Έτσι, δημιούργησε το δικό του πρακτορείο στην Πρέβεζα και άρχισε να συνεργάζεται με διάφορες εταιρείες της ασφαλιστικής αγοράς. «Δούλευα πάντα με ήθος και επαγγελματισμό, παρότι τότε το περιβάλλον, ιδιαίτερα στο κομμάτι των γενικών ασφαλίσεων, δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο», μας επεσήμανε. Το 1997 “γνωρίστηκε” με την τότε Victoria, σημερινή Ergo, και έτσι «ξεκίνησε ένα μακρύ και όμορφο ταξίδι που διαρκεί μέχρι σήμερα, ολοκληρώνοντας 20 χρόνια συνεργασίας», όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η επωνυμία του πρακτορείου του σήμερα είναι γνωστή ως Cosmos Union Ασφαλιστικές Πρακτορεύσεις, «με slogan το “στόχος μας το χαμόγελό σας”, που αφορά συνεργάτες και πελάτες», όπως μας ανέφερε ο κ. Ιωάννου. Δραστηριοποιείται κυρίως στη Βορειοδυτική Ελλάδα, καλύπτοντας τις ασφαλιστικές ανάγκες σε πάνω από 45.000 ιδιώτες και επιχειρήσεις, διατηρώντας δύο γραφεία εξυπηρέτησης πελατών και συνεργατών σε κεντρικά σημεία στην Πρέβεζα και στη Θεσσαλονίκη.

Σε ερώτημά μας σχετικά με το πώς επιλέγει τους συνεργάτες του και πώς τους στηρίζει, ο κ. Ιωάννου μας απάντησε ως εξής: «Η επιλογή των συνεργατών μας γίνεται με αυστηρά κριτήρια, έτσι ώστε να συμβαδίζει με τις αρχές και το όραμα της Cosmos Union, στοχεύοντας σε μακροχρόνιες συνεργασίες και όχι στο άμεσο κέρδος. Το πρακτορείο από την έναρξή του συνεργάζεται με μεγάλο αριθμό συνεργατών, δομημένο στη μορφή agency, με κύριο στόχο την άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση των συνεργατών μας, έτσι ώστε να τους δημιουργούμε υπεραξία έναντι των πελατών τους.
Πιστεύουμε και επενδύουμε με συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση στο διοικητικό προσωπικό και τους συνεργάτες μας. Διαθέτουμε πιστοποιημένο διοικητικό προσωπικό με πολύχρονη πείρα, που μπορούν με ταχύτητα και πληρότητα να προσφέρουν πληροφορίες για οποιοδήποτε ασφαλιστικό προϊόν.
Διαθέτουμε, ακόμα, τα πιο εξελιγμένα συστήματα μηχανοργάνωσης με on-line συγκριτικές τιμολογήσεις, on-line εκδόσεις συμβολαίων και πρόσθετων πράξεων.
Τα γραφεία μας από την έναρξή τους είναι δομημένα σε τμήματα, έτσι ώστε να πετυχαίνουμε την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση των συνεργατών μας, που αποτελεί και το μυστικό της επιτυχίας μας».

Η Cosmos Union Ασφαλιστικές Πρακτορεύσεις δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στους γενικούς κλάδους ασφάλισης, «χωρίς περιορισμό και εξειδίκευση σε κάποιους κλάδους, γιατί οι απαιτήσεις των συνεργατών μας ποικίλλουν ανά περιοχή (π.χ. σε παραθαλάσσιες περιοχές έχουμε περισσότερα αιτήματα για ενοικιαζόμενα καταλύματα, σκάφη ή ξενοδοχεία. σε άλλες περιοχές που διαθέτουν βιομηχανική ζώνη, έχουμε αιτήματα για εμπορικούς και βιομηχανικούς κινδύνους)», μας εξήγησε σχετικά ο κ. Ιωάννου.

Με αφορμή την πρόσφατη βράβευσή του (Βραβείο Υψηλού Χαρτοφυλακίου) στο Συνέδριο της ERGO και απαντώντας σε σχετικό μας ερώτημα, o κ. Ιωάννου μοιράστηκε μαζί μας τα συναισθήματα που του προκαλεί το γεγονός: «Είναι μια υψηλή διάκριση, γιατί καταφέραμε σαν γραφείο, παρότι η κύρια δραστηριότητα είναι σε επαρχιακές πόλεις, να φτάσουμε τόσο ψηλά ώστε να βραβευόμαστε για το υψηλότερο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ERGO.
Είναι, βέβαια, μια δικαίωση για τα τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς και πίστης σε αυτό που κάνουμε. Απ’ ό,τι φαίνεται, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να το πιστέψεις.
Θα ήθελα, βέβαια, εδώ να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου για την πολυετή συνεργασία και εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια. Παρότι οι διακρίσεις αυτές μας γεμίζουν όλους με μεγάλη ευθύνη, παράλληλα μας οπλίζουν με δύναμη, για να συνεχίζουμε τη διεκδίκηση της διάκρισης και τις επόμενες χρονιές. Δεν επαναπαυόμαστε και προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις της αγοράς, στοχεύοντας πάντα ψηλά».

Τα έτη 1991 και 1999 καταγράφει ως ορόσημα στη διαδρομή της στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση η κα Χαρά Μάλαμα, λέγοντάς μας χαρακτηριστικά: «Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στον χώρο των ασφαλειών το 1991, φέρνοντας στην Καλαμάτα μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες ζωής, και αμέσως σκαρφαλώσαμε στα κορυφαία ασφαλιστικά γραφεία της εταιρείας, βραβευόμενοι για αρκετά συνεχή χρόνια ως το καλύτερο agency της εταιρείας. Το 1999 αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τη δική μας πορεία στον χώρο τον ασφαλειών ανοίγοντας το δικό μας πρακτορείο ασφαλειών στην Καλαμάτα, απόφαση που μέχρι σήμερα μας έχει δικαιώσει».

Σήμερα, οι Ασφάλειες Μάλαμα διαθέτουν περισσότερους από 120 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα και, όπως μας ανέφερε ο κ. Δημήτρης Μάλαμας, «δραστηριοποιούμαστε κυρίως στον χώρο των γενικών ασφαλειών, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος και στις ασφαλίσεις ζωής (λόγω της προέλευσής μας) αλλά και στο κομμάτι του πυρός. Διαθέτουμε πιστοποιημένους και εξειδικευμένους υπαλλήλους αλλά και συνεργάτες που ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το κομμάτι των ασφαλειών ζωής».

Στο πρόσφατο συνέδριο της ERGO, οι Ασφάλειες Μάλαμα τιμήθηκαν με Βραβείο Υψηλού Χαρτοφυλακίου και ζητήσαμε από τους συνομιλητές μας να μοιραστούν μαζί μας τα συναισθήματα και τις σκέψεις που τους προκαλεί το γεγονός. «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η επιβράβευση αυτή από την ERGO, τόσο για την αναγνώριση των προσπαθειών μας όσο και για την ηθική ικανοποίηση που λαμβάνουμε, καθώς το πλήθος των ικανοποιημένων πελατών μας είναι αυτό που μας φέρνει σε αυτή τη θέση για μια ακόμη χρονιά», μας ανέφερε η κα Χαρά Μάλαμα, με τον κ. Δημήτρη Μάλαμα να συμπληρώνει: «Βέβαια, το βραβείο αυτό δεν ανήκει μόνο σε εμάς ως οργανωτική μονάδα. ανήκει σε όλους τους συνεργάτες μας, που με την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια, μας φέρνουν σε αυτή την ευχάριστη θέση».

Πώς “βλέπουν” τη συνένωση της ERGO με την ΑΤΕ και τι προσδοκούν

Η εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστική από την ERGΟ και η ενιαία πλέον λειτουργία τους
τι προσδοκίες σας δημιουργεί; Πώς “βλέπετε” το νέο σχήμα; Αυτό ήταν το ερώτημα που θέσαμε στους συνομιλητές μας και στις απαντήσεις τους διακρίναμε αισιοδοξία, ενθουσιασμό και θετική προσμονή για ό,τι θα επακολουθήσει…

Νίκος Γαβρίλης: «Τα πρώτα σημάδια είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά»
«Ευελπιστούμε ότι θα είναι για το καλό όλων μας, και των συνεργατών και των υπαλλήλων. Άλλωστε, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς τους διαμεσολαβούντες και το αντίστροφο», ανέφερε ο κ. Νίκος Γαβρίλης, υπογραμμίζοντας παράλληλα και τα εξής: «Είναι μια ένωση που χρειάζεται ιδιαίτερη ικανότητα για να πετύχει. Τα πρώτα σημάδια, βεβαίως, τα οποία προέρχονται τόσο από τη διοίκηση όσο και από τα στελέχη και τους υπαλλήλους, είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά».

Ηλίας Ιωάννου: «Θα γίνει πλέον πραγματικός ηγέτης της αγοράς»
Σύμφωνα με τον κ. Ηλία Ιωάννου «η εξαγορά της ΑΤΕ από την ERGO αναδεικνύει την ERGO στην πρώτη θέση των ασφαλιστικών εταιρειών του κλάδου γενικών ασφαλίσεων. Επιπλέον, ανοίγει τον δρόμο για την ενεργή δραστηριοποίησή της στον τομέα ασφαλίσεων ζωής και υγείας, που αποτελεί αναπτυσσόμενο κλάδο, λόγω και των προοπτικών που δημιουργεί η υποχώρηση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης». Παράλληλα, ο κ. Ιωάννου θεωρεί ότι η επένδυση στην ΑΤΕ Ασφαλιστική «δείχνει ότι η ERGO ενισχύει την εμπιστοσύνη της στην Ελλάδα, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό της και τους ασφαλιστικούς της κλάδους».

Με δεδομένη την πολυετή συνεργασία του με την ERGO και «έχοντας βιώσει δύο ακόμα εξαγορές που πραγματοποίησε με επιτυχία ο όμιλος τα προηγούμενα χρόνια», ο κ. Ιωάννου θεωρεί ότι «και αυτή τη φορά, επιστρατεύοντας την προηγούμενη εμπειρία, θα έχουμε μια επιτυχημένη συνένωση των δύο εταιρειών». Μια συνένωση που στον ίδιο «δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες, γιατί η εταιρεία θα γίνει πλέον πραγματικός ηγέτης της αγοράς και, σύμφωνα με τα πιστεύω της διοίκησης της εταιρείας που έχουμε δει μέχρι σήμερα, θα καταφέρει να διατηρήσει το ανθρώπινο πρόσωπο». Προς επίρρωση της θέσης του αυτής, ο κ. Ιωάννου επικαλέστηκε τις δηλώσεις του CEO της εταιρείας, κ. Θ. Κοκκάλα: «“στόχος μας είναι να γίνουμε ένας γίγαντας με καρδιά μικρού παιδιού, να χαράξουμε τον δρόμο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και να γίνουμε οι καλύτεροι”».

Χαρά Μάλαμα: «Περιμένουμε με ανυπομονησία τις νέες κινήσεις της μίας πλέον εταιρείας, που γιγαντώθηκε…»

«Παρά το γεγονός ότι δεν είχε τύχει να συνεργαστούμε στο παρελθόν με την ΑΤΕ Ασφαλιστική, ήταν μια εταιρεία που σεβόμαστε και σίγουρα είναι μία από αυτές που ξεχωρίζουν», μας ανέφερε η κα Χαρά Μάλαμα, προσθέτοντας και τα εξής: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ένωση των δύο αυτών εταιρειών και περιμένουμε με ανυπομονησία τις νέες κινήσεις της μίας πλέον εταιρείας, που γιγαντώθηκε και είναι έτοιμη να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά».

Γιατί επιλέγουν την ERGΟ ως συνεργάτη

Δεδομένου ότι συνεργάζεστε με τον Όμιλο ERGΟ, ποια είναι τα κριτήρια επιλογής σας (προϊόντα, αμοιβές, διαδικασίες ανάληψης, διαδικασίες αποζημίωσης, κ.ο.κ.); Έχετε κάτι συγκεκριμένο να επισημάνετε ή να υποδείξετε που θα βελτίωνε το επίπεδο συνεργασίας σας; ρωτήσαμε τους συνομιλητές μας, οι οποίοι μας απάντησαν ως εξής:

 

Νίκος Γαβρίλης: «Μας εντυπωσιάζει η ευελιξία της»
Ο κ. Νίκος Γαβρίλης, αναφερόμενος στα κριτήρια επιλογής του, μας ανέφερε ότι «όλες οι διαδικασίες δημιουργούν μια αλυσίδα, τα τμήματα της οποίας παράγουν εξάρτηση κάθε παράγοντα με τον άλλο. Επομένως, θα λέγαμε ότι όλες οι παράμετροι είναι πολύ σημαντικές». Παράλληλα, πρόταξε την ευελιξία της ERGO, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το γεγονός: «Όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές όσον αφορά τη σχέση της ERGO με το γραφείο μας, το οποίο ασχολείται με μικρές, μεσαίες αλλά και πολύ μεγάλες εργασίες. Μας εντυπωσιάζει η ευελιξία που δείχνει η Εταιρεία από την πρώτη μέρα και ιδιαιτέρως στις μεγάλες δουλειές (π.χ. Μετρό, Αστέρας Βουλιαγμένης, όρμος Φαλήρου, κ.ά.)».

Ηλίας Ιωάννου: «Έχουν μια απόλυτα ανθρώπινη συμπεριφορά σε συνεργάτες και πελάτες»
Για τον κ. Ιωάννου πρωταρχικό κριτήριο επιλογής οποιασδήποτε εταιρείας αποτελεί η φερεγγυότητά της και ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρίνεται σε περίπτωση ζημιάς: «Όταν επιλέγεις να συνεργαστείς με μια ασφαλιστική εταιρεία, τα κριτήρια στην αρχή είναι η φερεγγυότητα, κάτι που δεν θα σου δημιουργήσει επαγγελματικά προβλήματα στο μέλλον. Στη συνέχεια ανακαλύπτεις εάν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της σε περίπτωση ζημίας, σύμφωνα με αυτά που απορρέουν από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο». Μιλώντας μας συγκεκριμένα για την ERGO, μας ανέφερε τα εξής: «Είναι μια εταιρεία που ενώ στην αρχή της συνεργασίας μου είχα κάποιες ενστάσεις για την τιμολογιακή της πολιτική, σιγά σιγά κατάλαβα ότι είναι μια εταιρεία που βρίσκεται πάντα κοντά στον συνεργάτη για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος που τυχόν παρουσιαστεί».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Ιωάννου στη διοίκηση της ERGO και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους συνεργάτες της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η διοίκηση της εταιρείας έχει το προτέρημα να ακούει τις προτάσεις των συνεργατών, να τις μελετάει σε βάθος και να υλοποιεί το μεγαλύτερο μέρος αυτών. Έτσι, η εταιρεία και οι άνθρωποί της όλα αυτά τα χρόνια έχουν καταφέρει, αν και είναι πολυεθνικός όμιλος, να έχουν μια απόλυτα ανθρώπινη συμπεριφορά σε συνεργάτες και πελάτες».

Ολοκληρώνοντας την απάντησή του στο πρώτο σκέλος του ερωτήματος, ο κ. Ιωάννου μας ανέφερε: «Πιστεύω ότι είναι η εταιρεία που προσπαθεί να αμείβει με δίκαιο τρόπο τον κόπο των συνεργατών, όπως επίσης να έχει απλές και γρήγορες διαδικασίες για την προσέγγιση των ασφαλιστικών διαδικασιών.
Τα 20 χρόνια που συνεργάζομαι με την εταιρεία έχω βιώσει όλα τα παραπάνω και έτσι συνεχίζω να συνεργάζομαι ακούραστα και με πάθος. Αισθάνομαι ότι καθημερινά έχω έναν συνεργάτη που οποιαδήποτε στιγμή θα βρίσκεται δίπλα μου».

Απαντώντας στο δεύτερο σκέλος του ερωτήματος, ο κ. Ιωάννου επεσήμανε τα εξής: «Το πρώτο που θα ήθελα να επισημάνω και να ευχηθώ είναι να τελειώσει η διαδικασία της συνένωσης σε εύλογο χρονικό διάστημα, προσπερνώντας γρήγορα τα προβλήματα που δημιουργούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, κυρίως από τις ανθρώπινες συμπεριφορές.
Δεύτερον, όπως είπαμε και πριν, μιας και αλλάζει ο ρόλος της εταιρείας στην αγορά και γίνεται πλέον leader, οι συνεργάτες περιμένουν περισσότερα σε επίπεδο προϊόντων – εκπαίδευσης και εξυπηρέτησης γενικότερα.
Το βασικότερο όλων, βέβαια, είναι ότι πρέπει, παρά το μέγεθός της και την ύπαρξη πολλών καναλιών διάθεσης προϊόντων που εξελίσσονται σήμερα, να μην ξεχάσει ποτέ ότι το κύτταρο στην ασφαλιστική αγορά είναι ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, που καθημερινά κοπιάζει στο πεζοδρόμιο για να στηρίξει τις αξίες του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης».

Δημήτρης Μάλαμας: «Με όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία έχουμε άψογη συνεργασία»
Η κα Χαρά Μάλαμα, απαντώντας στο πρώτο σκέλος του ερωτήματος, μας ανέφερε τα εξής: «Στο γραφείο μας ακολουθούμε μια αυστηρά πελατοκεντρική πολιτική, οπότε τα μεγαλύτερα κριτήρια για εμάς, όταν επιλέγουμε με ποιες ασφαλιστικές εταιρείες θα συνεργαστούμε, είναι τα ανταγωνιστικά προϊόντα, οι συνοπτικές διαδικασίες αποζημίωσης και, φυσικά, η ομπρέλα μιας από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την άμεση εξυπηρέτηση που μας παρέχει η ERGO αλλά και το εκπληκτικό ασφαλιστικό portal που διαθέτει, σίγουρα την καθιστούν μια από τις πρώτες μας επιλογές».

Συνηγορώντας στα παραπάνω, ο κ. Δημήτρης Μάλαμας εξήρε το επίπεδο της συνεργασίας τους με τους ανθρώπους της ERGO, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία έχουμε άψογη συνεργασία και ό,τι πρόβλημα παρουσιαστεί λύνεται άμεσα». Απαντώντας, τέλος, στο δεύτερο σκέλος του ερωτήματός μας, μας ανέφεραν τα εξής: «Θα μπορούσαμε να προτείνουμε ίσως την ανάληψη περισσότερων κινδύνων στον κλάδο των γενικών ασφαλειών».

  • Ετικέτες
  • ERGO
Προηγούμενο άρθροΗ Universal Life στηρίζει τους ασθενείς με ρευματικές παθήσεις
Επόμενο άρθροΕυρωπαϊκή Πίστη: Νέα ηλεκτρονική αίτηση για όλα τα προϊόντα του Κλάδου Ατομικών Ζωής