Η Universal Life στηρίζει τους ασθενείς με ρευματικές παθήσεις

2184
Universal Life Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου

Η Universal Life, στα πλαίσια της δραστήριας πολιτικής της γύρω από την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, στηρίζει για 15η συνεχή χρονιά τις εκδηλώσεις του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου (ΑΣΚ), για την Ετήσια Εβδομάδα Ενημέρωσης για τις Ρευματικές Παθήσεις.

Σε  διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της Universal Life, τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, σηματοδοτήθηκε η έναρξη των εκδηλώσεων της 17ης Ετήσιας Εβδομάδας Ενημέρωσης για τις Ρευματικές Παθήσεις με θέμα: «Ενημέρωση: Το κλειδί για έγκαιρη θεραπεία» και σύνθημα «Μάθε Πρόλαβε Αντιμετώπισε».  Η διάσκεψη σήμανε επίσης την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου του προγράμματος ανακύκλωσης πλαστικών πωμάτων «Δε χορταίνω τα καπάκια» που διοργάνωσε ο ΑΣΚ, με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και την οικονομική αρωγή της Universal Life. Η δραστηριότητα αυτή είχε ως στόχο την ενημέρωση των παιδιών για τις ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις καθώς επίσης και στην ευαισθητοποίηση τους για τα θέματα του περιβάλλοντος.

Ο Πρόεδρος του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου, κ. Μάριος Κουλούμας, αναφέρθηκε στον καθημερινό αγώνα των ατόμων με ρευματικές παθήσεις τονίζοντας πως αυτές αποτελούν παγκόσμια τον πρώτο παράγοντα, νοσηρότητας με πέρα του 25% του πληθυσμού να έχουν κάποιας μορφής ρευματοπάθειας. Αποτελούν επίσης τον πρώτο παράγοντα σωματικής αναπηρίας και τη δεύτερη αιτία απώλειας της εργασίας.

Επισήμανε την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων από την Πολιτεία για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των παθήσεων αυτών, προτείνοντας μεταξύ άλλων τη δημιουργία κρατικής ρευματολογικής κλινικής στην Κύπρο και την παραχώρηση πλήρους και  δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλα τα άτομα με  ρευματοπάθειες,  όπως συμβαίνει με άλλες χρόνιες ασθένειες.

Σε σύντομο χαιρετισμό της η Ανώτερη Λειτουργός Μάρκετινγκ της Universal Life, κ. Αιμιλία Ορφανίδου, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στα γραφεία της Εταιρείας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκστρατεία «Δεν χορταίνω τα καπάκια», εκφράζοντας ικανοποίηση για την αθρόα συμμετοχή των δημοτικών σχολείων στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού. «Το ότι αγκαλιάστηκε αυτή η προσπάθεια για  δεύτερη συνεχή χρονιά», δήλωσε, «μας κάνει πιο αισιόδοξους για το ότι  οι πολίτες του αύριο θα είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένοι στα θέματα κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες».

Στο τέλος της διάσκεψης απονεμήθηκαν τα χρηματικά έπαθλα στα τρία πρώτα σχολεία από κάθε κατηγορία από τη Λευκωσία και τη Λεμεσό, που είχαν μαζέψει τα περισσότερα σε αναλογία καπάκια στο διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός  ήταν για την σχολική χρονιά 2016-2017 και για μια ακόμα χρονιά τα έπαθλα είχαν αθλοθετηθεί από την Universal Life.

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιος μαραθώνιος εκπαιδευτικών σεμιναρίων από την Generali
Επόμενο άρθροΤι διακρίνουν στην ERGO οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές