Οικονομικά Μεγέθη

Θετικά αποτελέσματα για το 2015 ανακοίνωσε η Interlife Α.Α.Ε.Γ.Α

Παρουσία μετόχων που αντιπροσωπεύουν άνω του 75% του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας πραγματοποιήθηκε στις 6/6/16 η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Interlife Α.Α.Ε.Γ.Α. στο Κτήμα Χρηστίδη στη Θεσσαλονίκη.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Χρήσης του 2015 που έκλεισε με Κέρδη της τάξεως των 7,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα Δεδουλευμένα Ασφάλιστρα κυμάνθηκαν σε €50,75 εκατ. το 2015 έναντι €44,99 εκατ. το 2014 και τα Ίδια Κεφάλαια ανήλθαν στα €47,85 εκατ. έναντι €43,2 εκατ. το 2014. Επιπλέον, αύξηση παρουσίασαν οι Επενδύσεις κατά 20,56%, τα Αποθέματα κατά 10,36% (90,44 εκατ. έναντι 81,95 εκατ. το 2014) με τον Δείκτη Κάλυψης Αποθεμάτων να ανέρχεται στο 1,46 έναντι 1,34 το 2014. Τέλος, η Εταιρεία για τρίτη συνεχή χρονιά ανακοίνωσε τη διανομή  Μερίσματος στους Μετόχους της ύψους €0,03 ανά μετοχή.

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε ανοιχτή εκδήλωση την οποία πλαισίωσαν με την παρουσία τους εκτός από τους Μετόχους, εκλεκτοί προσκεκλημένοι από τον τραπεζικό και χρηματιστηριακό χώρο, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί κ.ά.

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλητή τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών, Αθανάσιο Πρόιο,  ο οποίος αναφέρθηκε στην εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της τελευταίας 5ετίας με έμφαση στην επίτευξη των στόχων και την θωράκιση της εταιρείας από τους κινδύνους που διατρέχουν τόσο τα στοιχεία του ενεργητικού όσο και αυτά του παθητικού. Όπως επεσήμανε, η πρότυπη εταιρική διακυβέρνηση και οι ρεαλιστικές αποτυπώσεις των στοιχείων, όπως αυτά καθορίζονται από τα διεθνή standards, που εφαρμόζει η εταιρεία από το 2010, συνετέλεσαν στην ανάπτυξη μέσα στα χρόνια της Κρίσης, με σταθερή κερδοφορία και αξιοζήλευτα υψηλή φερεγγυότητα στα πρότυπα της Solvency II Οδηγίας’’.

Ο Διευθυντής Αποζημιώσεων, Κωνσταντίνος Βοτσαρίδης, υπογράμμισε τον προσανατολισμό της Interlife στην εφαρμογή Νέων Τεχνολογιών και ψηφιακών εφαρμογών που συνιστούν μια από τις κύριες παραμέτρους της συνεχούς ανάπτυξης που επιτυγχάνει η Εταιρεία από την ίδρυσή της έως σήμερα. «Το καινοτόμο Πρόγραμμα Διαχείρισης Ζημιών που διαθέτει η Interlife στους συνεργάτες της», τόνισε, «εξοικονομεί χρόνο και λειτουργικές δαπάνες και απλοποιεί τις διαδικασίες έκδοσης αποζημιώσεων για Πελάτες και Διαμεσολαβητές».

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interlife, Γιάννης Βοτσαρίδης (φωτ.), προχώρησε σε μια γενική επισκόπηση της εξέλιξης των ασφαλίστρων την τελευταία δεκαετία, στην Ευρωπαϊκή ζώνη. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ποσοστό δαπάνης ασφαλίστρων επί ΑΕΠ για κάθε χώρα και στην κατανομή ασφαλίστρων ανά Κλάδο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Προσδιόρισε τους παράγοντες που συνετέλεσαν στη μείωση του ασφαλιστικού τζίρου στη χώρα την τελευταία πενταετία κατά 32,44%, ενώ τόνισε ότι, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς και υφεσιακές συνθήκες στην ελληνική οικονομία, η Interlife κατάφερε να καταγράψει άνοδο +13,33%.
Ακολούθησε δεξίωση στον υπαίθριο χώρο του Κτήματος Χρηστίδη.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας