The Game Changers στην MDRT Day 2023

2968

“The Game Changers” ήταν ο τίτλος της MDRT Day 2023, που πραγματοποιήθηκε, στις 17 Φεβρουαρίου. Στόχος της να αναδείξει όλους εκείνους τους εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη δουλειά και τη ζωή του ασφαλιστικού συμβούλου, αλλά, κυρίως, να αποδείξει ότι ο ίδιος μπορεί να γίνει ο «διαμορφωτής του παιχνιδιού». 

Η Επιτροπή Επικοινωνίας 2022-2023, κ.κ. Σοφία Ζερβουδάκη, Ιωάννης Παναγόπουλος, Κατερίνα Χαραλαµπίδου, Λουκάς ∆αρζέντας, Άννα Νιολάκη, Θωµάς Πουρλίδας, Νίκος Στυλιανός, Νίκος ∆αµάλας, και Γιάννης Τσαλπαράς, διατήρησαν την παράδοση, διοργανώνοντας μία ακόμη επιτυχημένη MDRT Day.

Μετά από 2 χρόνια που είχε να πραγματοποιηθεί διά ζώσης, λόγω της πανδημίας, η MDRT Day 2023 συγκέντρωσε 200 περίπου άτομα, μέλη του MDRT αλλά και aspirants από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Πολωνία.

Εξαιρετικοί ομιλητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό (πολλοί σε αριθμό, κατά την άποψή μας, αλλά ουδόλως αδιάφοροι), παρακίνησαν, ενέπνευσαν, μοιράστηκαν επαγγελματικές πρακτικές, που έδωσαν ώθηση στη δουλειά τους και τους βοήθησαν να πετύχουν τους στόχους τους, διατηρώντας, παράλληλα, την απαιτούμενη ισορροπία με την προσωπική τους ζωή.

Ο κ. Raphael Saul, σε απευθείας σύνδεση από τα Barbados, παρότρυνε, μεταξύ άλλων, τους συμμετέχοντες στην MDRT Day να γίνουν πρωταθλητές, καλλιεργώντας τις σωστές δεξιότητες.

Ο κ. Γιάννης Τσαλπαράς, μέλος της Επιτροπής Επικοινωνίας του MDRT, μίλησε για το πώς ο ίδιος πετυχαίνει να διατηρεί την επαφή με τους πελάτες του, μέσω e-mail, αξιοποιώντας στο έπακρο τον χρόνο του.

Dont be the golddigger, be the Gold”, παρότρυνε, με τη σειρά της, τους συμμετέχοντες η κα Svetlana Plitin Tamaviciene, από τη Λιθουανία, η οποία μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει και ο οποίος τη βοήθησε να γίνει Court of the Table του ΜDRT.

Ο κ. Ιωάννης Παναγόπουλος, ΤΟΤ μέλος του MDRT, μίλησε για το δικό του ταξίδι στο MDRT, το οποίο του δίδαξε ότι δεν υπάρχουν όρια στα θέλω και στους στόχους μας.

Μέλος του MDRT για σχεδόν 3 δεκαετίες, το μεγαλύτερο διάστημα των οποίων συνεχόμενα ΤΟΤ Member, o κ. Karl Hartey, μίλησε στους Ευρωπαίους συναδέλφους του για την προσωπική επιτυχημένη διαδρομή του.

Στον δικό της τρόπο δουλειάς και επιτυχίας αναφέρθηκε και η κα Ελένη Μαυροπέτρου, μέλος του MDRT από την Κύπρο, ενώ οι συνάδελφοί της από την Πολωνία, κ.κ. Aneta Sobol, MDRT Member, και Pawel F. Skotnicki, MDRT Member, TΟΤ, μίλησαν για τη σημασία του mentoring και πώς κατάφεραν να δημιουργήσουν μία “top-gun team”, που στην πλειοψηφία τους είναι μέλη του MDRT.

Ενδιαφέρουσες και οι ομιλίες του σκακιστή, κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της συγκέντρωσης και της προσήλωσης στην επίτευξη των στόχων, καθώς και του marketer, κ. Σπύρου Έρτσου, ο οποίος μίλησε για τη δύναμη του personal branding στη δουλειά του συμβούλου.

Τις προσωπικές τους ιστορίες, ιστορίες θέλησης και ανυπέρβλητης προσπάθειας, μοιράστηκαν οι κ.κ. Δώρος Λιμπέρτης, ΤΟΤ μέλος του MDRT, και Άγγελος Πεντάρης, ντράμερ και ομιλητής, συγκινώντας και εμπνέοντας τους συμμετέχοντες.

Πλούσια και η φιλανθρωπική δράση του Οργανισμού, μέσω του MDRT Foundation. Σε αυτή αναφέρθηκε η κα Κατερίνα Χαραλαμπίδου, η οποία επέδωσε και τις αντίστοιχες επιταγές στις οργανώσεις Kentavria ($1500), Make a wish ($2000) και The stray Child ($2000).

Τι νέο φέρνει το MDRT

Ο κ. Κυριάκος Χατζηστεφάνου, MDRT Region Chair Europe & Oceania, 2022-2023, εστίασε στο τι νέο προσφέρει στα μέλη του το MDRT, στο πλαίσιο του MDRT Family of Brands. Πέρα, λοιπόν, από την παρακίνηση και τη δυνατότητα δικτύωσης με μέλη από όλον τον κόσμο, που παρέχει το MDRT, υπάρχει το MDRT Academy, το οποίο εστιάζει στο mentoring και αφορά συμβούλους που ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη του Οργανισμού. Παράλληλα, πρόσφατα, δημιουργήθηκε το MDRT Global Services, το οποίο απευθύνεται σε managers, τόσο της πρώτης γραμμής όσο και στελεχών των ασφαλιστικών εταιρειών. Μεταξύ άλλων, δίνει τη δυνατότητα στους managers να παρακολουθήσουν ένα διετές επιμορφωτικό σεμινάριο, σε συνεργασία με το Harvard, το οποίο θα τους εξελίξει ως επαγγελματίες και θα τους βοηθήσει να υποστηρίξουν πιο αποτελεσματικά τις ομάδες τους.

Οι υποστηρικτές

Η MDRT Day 2023 πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της HFPA. Απόλυτα λογική αυτή η υποστήριξη, καθώς τα περισσότερα μέλη του Οργανισμού διαφοροποιούν ποιοτικά τη δουλειά τους, εφαρμόζοντας τη μεθοδολογία του financial planning. Για την Ένωση των Financial Planners μίλησε ο Πρόεδρός της κ. Λουκάς Τουρνατζής, μέλος και ο ίδιος του MDRT.

Παράλληλα, η εκδήλωση υποστηρίχτηκε για ακόμη μία χρονιά από ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά και μεγάλα γραφεία διαμεσολάβησης, που αντιλαμβάνονται τη σημασία του να διαθέτουν συνεργάτες που πετυχαίνουν υψηλά και ταυτόχρονα ποιοτικά αποτελέσματα. Φέτος την MDRT Day στήριξαν οι: Εθνική Ασφαλιστική (PLATINUM sponsor)˙ Eurolife FFH, Generali, Interamerican, NN, Εθνική Ασφαλιστική (Κύπρου ΛΤΔ), Εθνική Γενικών Ασφαλειών (Κύπρου) ΛΤΔ (GOLD sponsors Groupama Ασφαλιστική, Mega Brokers, Απόλλων A.E. (SILVER sponsors).

Για την Επιτροπή Επικοινωνίας του MDRT, «η ζωή δεν είναι µόνο δουλειά και η δουλειά πρέπει να έχει χαρά». Στο πλαίσιο αυτό, ο χώρος που επιλέχτηκε δεν ήταν ένας παραδοσιακός συνεδριακός χώρος και η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα πάρτι, «για να γιορτάσει κάθε ένας από τους συµµετέχοντες όλα εκείνα που έχει καταφέρει και για τα οποία είναι ευγνώμων», όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής, κα Σοφία Ζερβουδάκη. Εμείς θα προσθέταμε ότι το πάρτι αυτό ήταν και για να γιορτάσουν οι συμμετέχοντες τους μελλοντικούς τους στόχους και τις ιδέες που πήραν και θα θέσουν σε εφαρμογή.

Δήμητρα Καζάντζα


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

  • Ετικέτες
  • MDRT
Προηγούμενο άρθροΗ υποκατάσταση των ασφαλιστικών φορέων στην αποζημίωση
Επόμενο άρθροΤεχνητή Νοημοσύνη: Τι ζητούν Insurance Europe και ΣΕΠΕ από το Ευρωκοινοβούλιο