Συνεταιριστική Ασφαλιστική: Θετικά αποτελέσματα για το 2015

3419

Την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της πραγματοποίησε η Συνεταιριστική Ασφαλιστική στις 23 Ιουνίου 2016. Στη διάρκειά της εγκρίθηκαν ομόφωνα  οι εκθέσεις του διοικητικού συμβουλίου για τα πεπραγμένα του 2015, και οι  ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της οικονομικής χρήσεως.

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική παρέμεινε για άλλη μια χρονιά στα υψηλότερα επίπεδα φερεγγυότητας και κερδοφορίας, διανέμοντας μέρισμα στους Μετόχους της και ειδικά σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση συνεχίζει να πλήττει την οικονομία της χώρας. Μετά την εφαρμογή του PSI, που είχε ως συνέπεια την απώλεια 23 εκατ. ευρώ, η Εταιρεία κατέστρωσε 5ετές πλάνο ανακεφαλαιοποίησης εξ ιδίων μέσων, χωρίς να καταφύγει στους Μετόχους για αύξηση κεφαλαίου, και όχι μόνο στέφθηκε με επιτυχία αλλά κατάφερε μέσα σε 3 χρόνια να υπερκαλύψει τα κεφάλαιά της.

Παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, ο Γενικός Διευθυντής της Συνεταιριστικής  Ασφαλιστικής, κ. Δημήτριος Ζορμπάς, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, η χρήση  2015 έκλεισε με κέρδη ύψους  1,910 εκατ. ευρώ,  ενώ η παραγωγή ασφαλίστρων, ανήλθε στα 25,9 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των τεχνικών αποθεμάτων επί της παραγωγής, ανήλθε στον κλάδο αυτοκινήτου σε ποσοστό 257,84% επί της παραγωγής, σε σχέση με το ποσοστό των 239,65% το 2014. Η κάλυψη του περιθωρίου φερεγγυότητας (SCR) έφτασε το 192% και η κάλυψη της ελάχιστης κεφαλαιακής απαίτησης (MCR) το 288%.

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική αποδεικνύει για άλλη μια χρονιά ότι ήταν και θα είναι μία εταιρεία πρότυπο της ασφαλιστικής αγοράς και του συνεταιριστικού κινήματος, τόνισε ο Πρόεδρος της Εταιρίας κ. Θωμάς Ιωαννίδης, προσθέτοντας ότι η σωστή διαχείριση και η διαφάνεια στις συναλλαγές, δεν είναι μέρος απλά μιας στρατηγικής, αλλά αποτελεί το ίδιο το  DNA της Εταιρείας.

Την εμπιστοσύνη τους στη Διοίκηση και τα στελέχη της Εταιρείας, κατέθεσαν και οι εκπρόσωποι των κολοσσιαίων ασφαλιστικών συνεταιριστικών εταιρειών της Ιταλίας και της Γαλλίας, κ.κ. Marc Guy Victor Sordoni, Διευθύνων Σύμβουλος της UNIPOL Re και Επικεφαλής των Αντασφαλειών του Ομίλου Unipol, και Philippe Da Costa, Γενικός Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου MACIF,  αντίστοιχα, τονίζοντας τη σπουδαιότητα των μεγεθών της Εταιρείας και τη διαρκή στήριξη από τους Ομίλους Unipol και Macif.

Τη Συνεταιριστική Ασφαλιστική και τα στελέχη της συνεχάρη και ο κ. Αλέξανδρος Κοντός, Γενικός Διευθυντής της Σ.Ε.Κ.Ε. ΑΕ και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα της ανάπτυξης μέσω μιας επιθετικής στρατηγικής ως απάντηση στην κρίση. Τέλος, ο κ. Μιχάλης Τζελέπης, Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή του για τα τόσο θετικά οικονομικά αποτελέσματα και δεσμεύτηκε να στηρίξει την Εταιρεία σε κάθε εγχείρημα ανάπτυξής της στην περιφέρεια.

Προηγούμενο άρθροInternational Life: Τα συμβόλαια που μεταβιβάζονται στην Εθνική
Επόμενο άρθροHDI Global SE: Ολοκληρώθηκε η μετονομασία του ελληνικού υποκαταστήματος της HDI-Gerling