Συνεργασία Interamerican και The Tipping Point για τον Αλφαβητισμό των νέων στην Υγεία

1313
Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της Interamerican, μέντορες Λ. Τουρνατζής και Σ. Ζερβουδάκη, με σπουδαστές στο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας».

Στη βάση της ιδιαίτερα επιτυχημένης συνεργασίας τους κατά την περυσινή σχολική περίοδο, Interamerican και The Tipping Point ανανέωσαν και για την περίοδο 2019-2020 τη σύμπραξή τους για τον Αλφαβητισμό μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μετά τον Χρηματοοικονομικό και Ασφαλιστικό Αλφαβητισμό που προηγήθηκε, κατά τη φετινή περίοδο, πεδίο θεματικής αναφοράς θα είναι η Υγεία, που αποτελεί τομέα βασικής δραστηριότητας και τεχνογνωσίας της εταιρείας.

Στόχο της δράσης 2019-2020 αποτελεί η ενημέρωση μαθητών σε επιλεγμένα Γυμνάσια και Λύκεια με «Γνώσεις για καλύτερη Υγεία»: σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη και ειδικότερα στη διατροφή κατά την εφηβεία, τη σωματική άσκηση και τον αθλητισμό, τη διαχείριση του άγχους και την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.

Για την υλοποίηση της δράσης, θα δημιουργηθεί από στελέχη και συνεργάτες της Interamerican μια κοινότητα μεντόρων, που θα συμμετάσχουν σε σειρά συνεδριών με τάξεις των ενδιαφερομένων Γυμνασίων και Λυκείων, μέσω άμεσης διαδικτυακής επικοινωνίας (σε πραγματικό χρόνο), σύμφωνα με τη μεθοδολογία της The Tipping Point.

Η περυσινή συνεργασία των δύο οργανισμών για τον Χρηματοοικονομικό και Ασφαλιστικό Αλφαβητισμό, στην οποία συμμετείχε και το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, με διαπιστωμένη και από έρευνα του Interamerican Research Center την υστέρηση των μαθητών σε βασικές γνώσεις οικονομίας και διαχείρισης χρημάτων αλλά και σε χρηματοασφαλιστική συνείδηση, απέδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Με τη συμμετοχή 16 επαγγελματιών –διοικητικών στελεχών και ασφαλιστικών συμβούλων– οργανώθηκε μια ομάδα μεντόρων, που μοιράστηκαν με τους μαθητές τις γνώσεις και την εμπειρία τους και λειτούργησαν συμβουλευτικά.

Η δράση για το 2018-2019 αναπτύχθηκε σε 5 δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, σε περιοχές όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών. Το πρόγραμμα συνδυάστηκε με την ειδική εκπαίδευση 7 καθηγητών, που ανέλαβαν την υλοποίηση και το συντονισμό του προγράμματος στα οικεία δημόσια εκπαιδευτήρια.

Πραγματοποιήθηκαν, συνολικά, 26 ομαδικές συνεδρίες με τη συμμετοχή 558 μαθητών και συγκεντρώθηκαν 253 top-rated αξιολογήσεις από μαθητές, μαθήτριες και καθηγητές, που θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω βελτίωση του προγράμματος.

Στην προέκταση της συνεργασίας Interamerican και The Tipping Point, δύο ασφαλιστικοί σύμβουλοι της εταιρείας με ιδιαίτερες δεξιότητες στην επικοινωνία και το mentoring συμμετείχαν σε θεματικές συζητήσεις της The Tipping Point στο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας». Οι συνεργάτες της εταιρείας συντόνισαν συζητήσεις με σπουδαστές για θέματα χρηματοοικονομικής και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Η φετινή συνεργασία για τον Αλφαβητισμό στην Υγεία ανταποκρίνεται στην υιοθέτηση από την Interamerican των Στόχων 3 και 8, για την «Καλή Υγεία και Ευημερία» και την «Εκπαίδευση» αντιστοίχως, από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals) της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ. Η εταιρεία, άμεσα ή έμμεσα, στην υλοποίηση της στρατηγικής της για την Εταιρική Υπευθυνότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη, εφάπτεται των 15 από τους 17 SDGs.

Προηγούμενο άρθροΗ Ένωση Ασφαλιστών Βρετανίας (ΑΒΙ) ενημερώνει για την Thomas Cook
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα Σύγχρονης Διοικητικής Λογιστικής και Ελεγκτικής από το ΕΙΑΣ