Συνεντεύξεις

Sunny Lee: Σκοπός μου είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό μέσα στην ημέρα και όχι να είμαι τέλεια

Το μέλος της Επιτροπής Επικοινωνίας του MDRT Ελλάδος κ. Λουκάς Τουρνατζής, σε ρόλο δημοσιογράφου, συνομιλεί με τη Sunny Lee, ομιλήτρια στην ημερίδα MDRT Day στη Θεσσαλονίκη, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2018.

Η συνέντευξη της Sunny Lee είναι η πρώτη από μία σειρά 8 συνεντεύξεων με κάποιους από τους διακεκριμένους ομιλητές που θα πλαισιώσουν την MDRT Day στη Θεσσαλονίκη.

Όχι μόνον οι απαντήσεις τους αλλά και τα ερωτήματα που τους έθεσε ο κ. Τουρνατζής δίνουν μια πρόγευση των όσων θα συζητηθούν και θα αναπτυχθούν στη διάρκεια της Ημερίδας και προϊδεάζουν για όλα εκείνα (γνώσεις, πρακτικές, συμβουλές, νέες ιδέες) που θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες!

 Γιατί αποφάσισες να γίνεις οικονομικός σύμβουλος;

Sunny Lee: Μεγαλώνοντας μέσα σε μια πολύ φτωχή οικογένεια σε μια μικρή πόλη της Νότιας Κορέας, είδα του γονείς μου να εργάζονται μέρα νύχτα πολύ σκληρά αλλά συνέχεια να αγωνιούν για τα χρήματα. Κανένας από τους γονείς μου δεν είχε βασικές γνώσεις οικονομίας και το αποτέλεσμα της φτώχειας και της έλλειψης δεν μου άρεσε καθόλου. Έτσι  από μικρή ηλικία αποφάσισα ότι θέλω να είμαι οικονομικά ανεξάρτητη. Άρχισα να έχω μερική απασχόληση από τότε που ήμουν στο δημοτικό και μάζευα κάθε σεντς.

Μετά το κολλέγιο, εργάστηκα ως δημοσιογράφος για κάποια έντυπα και είχα αρκετά καλές αποδοχές, αλλά συνέχιζα να μην κατανοώ πλήρως πώς μπορώ να έχω οικονομική άνεση. Μετά από λίγο καιρό συνειδητοποίησα ότι για να έχω οικονομική ευχέρεια και ελευθερία, χρειαζόταν να μάθω οικονομική διαχείριση, για την αγορά ακινήτων, για τις επενδύσεις, τη συντήρηση και την προστασία  της περιουσίας. Ο καλύτερος τρόπος για να το καταφέρω αυτό ήταν να γίνω οικονομική σύμβουλος. Έτσι άρχισα την πορεία μου και να που είμαι εδώ. Δεν έχω φτάσει 100% εκεί που θέλω, αλλά πιστεύω ότι είμαι στον σωστό δρόμο!

Τι είναι αυτό που σε μάγεψε σε αυτό το επάγγελμα;

Sunny Lee: Πριν από αρκετά χρόνια θυμάμαι, διάβασα ένα άρθρο, για έναν άντρα που σκότωσε την οικογένειά του και αυτοκτόνησε επειδή περνούσαν μια δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ήταν ένα τραγικό γεγονός, και σκέφτηκα ότι «καμία οικογένεια δεν πρέπει να περάσει κάτι ανάλογο με αιτία τα χρήματα». Αυτό ήταν το γεγονός που με έκανε να αφοσιωθώ σε αυτό το επάγγελμα και μου έδωσε τα κίνητρα να έρθω σε επαφή με περισσότερους ανθρώπους για να τους βοηθήσω.

Στο επάγγελμα μου, βοηθώ τους πελάτες μου με ένα ολοκληρωμένο οικονομικό σχέδιο από τη δημιουργία περιουσίας μέχρι και τη διατήρηση της. Απαιτεί αρκετή δουλειά, αλλά είμαι γεννημένη γι’ αυτό. Νιώθω ότι είμαι υποχρεωμένη να κάνω αυτό παρά οτιδήποτε άλλο. Αρκετά συχνά οι πελάτες μου, μου λένε: «Τώρα είμαστε ήσυχοι» ή «Ξένοιασα τώρα», όταν η ομάδα μου και εγώ τους έχουμε βοηθήσει να βάλουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες  σε μια σειρά και η οικονομική διαχείριση φέρνει απτά αποτελέσματα, όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τα παιδιά τους ακόμα και για τα εγγόνια τους. Με κάνουν να χαμογελώ και να νιώθω ότι η ζωή αλλάζει προς το καλύτερο

Πως καταφέρνεις και συνδυάζεις τόσους ρόλους στην καθημερινή σου ζωή, μητέρα, σύζυγος και επιτυχημένη επαγγελματίας;

Sunny Lee: Σωστή ιεράρχηση και διαχείριση χρόνου. Μπορώ να πω ότι πλέον σκόπιμα επιλέγω το πώς και το πού θα αφιερώσω τον χρόνο μου κάθε ημέρα. Καθημερινή πρωινή μου συνήθεια είναι να θέτω ξεκάθαρα τις  προτεραιότητες και τους στόχους της ημέρας και να προσπαθώ να τους ακολουθώ χωρίς παρεκκλίσεις. Λιγότερες μεταβολές και περισπασμοί. Για παράδειγμα, είναι ξεκάθαρο για μένα ότι η οικογένειά μου είναι πιο σημαντική για μένα από ό,τι η δουλειά μου, έτσι δεν προγραμματίζω συναντήσεις με πελάτες μετά τις 16:00 το απόγευμα, γιατί θέλω να είμαι σπίτι όταν τα 13χρονα παιδιά μου γυρίζουν από το σχολείο, να τους φτιάξω κάτι να φάνε, να τους βοηθήσω στα μαθήματα τους και να δειπνήσουμε όλοι μαζί.

Ο στόχος της ημέρας είναι να μην ασχολούμαι με πάρα πολλά πράγματα, αλλά να είμαι αποδοτικότερη σε σχέση με το ταλέντο και τις αρετές που μου έχουν δοθεί, για να επηρεάζω και να αλλάζω θετικά τις ζωές των γύρω μου, όπως και τη δική μου. Ο σκοπός μου είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό που μπορώ μέσα στην ημέρα και όχι να είμαι τέλεια. Αντιλαμβάνομαι ότι οι προτεραιότητές μου μπορούν να αλλάξουν και για αυτό χρειάζεται να είμαι αρκετά ευέλικτη για  να μπορώ να προσαρμόζομαι στις αλλαγές. Αυτό που θέλω να επιτύχω είναι να εκπληρώσω το πεπρωμένο μου και να φύγω ολοκληρωμένη από αυτόν τον κόσμο. Είναι μεγάλη αυτή η υπόσχεση αλλά γι’ αυτό το σκοπό ζω την κάθε ημέρα μου.

MDRT day thessaloniki

Η Ημερίδα MDRT Day in Thessaloniki θα πραγματοποιηθεί στο MET HOTEL, ώρα έναρξης 09:15, αίθουσα Μαΐστρος, Tel: +30 2310 017 000, Fax: +30 2310 017 100, Email: [email protected], 26ης Οκτωβρίου 48, 54627 Θεσσαλονίκη).

Οι Δηλώσεις Συμμετοχής γίνονται ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ INTERNET στην παρακάτω διεύθυνση: https://form.jotformeu.com/72865130884362

Περισσότερα για τους ομιλητές εδώ.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας