Στρατηγικός επενδυτής στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου το ΤΕΑ ΕΑΠΑΕ

1115

 

Τη συμμετοχή του ως στρατηγικός επενδυτής στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου ανακοίνωσε και επίσημα, στις 18 Δεκεμβρίου, το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ. Στο δελτίο τύπου που υπογράφει ο Πρόεδρος του Ταμείου, κ. Χρήστος Παπαδόγιαννης (φωτ.). αναφέρονται τα εξής:

 

Το Δ.Σ. του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ανακοινώνει ότι το Ταμείο συμμετέχει ως στρατηγικός επενδυτής στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου σύμφωνα με διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών και του Ν4340/2015 στο πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ως θεσμικός επενδυτής αποφάσισε να στηρίξει την πραγματική οικονομία της χώρας μέσα από συμμετοχή στη Συνεταιριστική Τράπεζα της ΗΠΕΙΡΟΥ, της λιγότερο πλούσιας περιοχής στην Ελλάδα και με αυτό τον τρόπο να συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια ανάπτυξής της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, διασφαλίζοντας θέσεις εργασίας.

Στόχος του Ταμείου είναι η ανάπτυξη της Τράπεζας σε υγιείς βάσεις, όπως η αύξηση του κύκλου εργασιών, η επαναφορά στην κερδοφορία, η ενδυνάμωση του στελεχιακού δυναμικού, και η εφαρμογή αναπτυξιακής στρατηγικής σύμφωνα με πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδίου πενταετίας.

Πιο συγκεκριμένα, θα επιδιωχθεί η ανάπτυξη της τραπεζικής πίστης, ώστε να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία, μέσω της χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς επίσης ο σχεδιασμός και η παροχή επενδυτικών λύσεων που να καλύπτουν τις αυξημένες και σύνθετες επιχειρηματικές ανάγκες και την προοπτική ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Πρόεδρος
Χρήστος Παπαδόγιαννης

Προηγούμενο άρθροΗ ΑΙG βραβεύτηκε στα e-volution Awards
Επόμενο άρθροΝέος σταθμός Glassdrive® στον Πειραιά