Στο ΕΣΠΑ και οι ασφαλιστές της Δυτικής Μακεδονίας

718
Σωματείο Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Δυτικής Μακεδονίας

Με ενέργειες της ΠΟΑΔ και του Σωματείου Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Δυτικής Μακεδονίας, οι ασφαλιστές της συγκεκριμένης περιφέρειας εντάχθηκαν στο Νέο Πρόγραμμα «Στήριξη Ρευστότητας σε Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στη Δυτική Μακεδονία».

Στο νέο πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» 2014-2020 του ΕΣΠΑ 2014-2020 συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ μπορούν να ενταχθούν και επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο πρώτο πρόγραμμα. Η Απόφαση-πρόσκληση ανακοινώθηκε στις 11/1/2021 ΑΔΑ:ΩΥΓΘ7ΛΨ-5ΞΘ. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν από τις 27 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 3 Μαρτίου 2021.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Δυτικής Μακεδονίας, κ.κ. Γεώργιος Νίκος και Γεώργιος Αλεξανδρίδης,  αναφέρουν σχετικά:

«Όλη η προσπάθεια για ένταξη των ΚΑΔ μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, που είναι το δεύτερο (στο πρώτο οι ΚΑΔ μας δεν είχαν ενταχθεί ), ξεκίνησε στις 27/11/2020 όπου με επιστολή μας προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ), στην οποία το Σωματείο μας είναι Μέλος, ενημερώσαμε για την πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που τέθηκε και δημοσιεύθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 26/11/2020 από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κο Λυσσαρίδη Νικόλαο, και από τον Περιφερειάρχη, Κο Κασαπίδη Γεώργιο, για την δημιουργία ενός νέου προγράμματος τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ, για την στήριξή των επιχειρήσεων που δεν εντάχθηκαν στο προηγούμενο πρόγραμμα. Ενεργώντας άμεσα, η ΠΟΑΔ απέστειλε στις 3.12.2020, προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Τσακίρη, και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κασαπίδη Γεώργιο, αίτημα για την ένταξη των ΚΑΔ των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στο νέο Πρόγραμμα. Από το Ιδιαίτερο Γραφείου του Υφυπουργού, κ. Τσακίρη, η ΠΟΑΔ έλαβε την επομένη ημέρα της αποστολής, δηλ. στις 4.12.2020, σχετική απάντηση.

Θέλουμε να Ευχαριστήσουμε την ΠΟΑΔ, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Κο Κασαπίδη Γεώργιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κο Λυσσαρίδη Νικόλαο, και όλους όσους συνέβαλαν για το θετικό αποτέλεσμα της ένταξης μας στο νέο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε με την υγειονομική και οικονομική κρίση που έφερε η πανδημία του Covid-19 η στήριξη του κλάδου μας αλλά και όλων των κλάδων πρέπει να συνεχιστεί, για να επανέλθουμε όλοι μαζί το συντομότερο δυνατόν στην κανονικότητα».

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΕυρωπαϊκή Πίστη: Αύξηση παραγωγής +5,13% και επίτευξη των στόχων για το 2020
Επόμενο άρθροΠΣΣΑΣ: Διαδικτυακά η Ετήσια Γενική Συνέλευση