Οικονομικά Μεγέθη

Ευρωπαϊκή Πίστη: Αύξηση παραγωγής +5,13% και επίτευξη των στόχων για το 2020

Σημαντική αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων κατά 5,13% πέτυχε η Ευρωπαϊκή Πίστη το 2020, στα €223,3 εκατ., από €212,4 εκ. το 2019.

Η Εταιρεία, μέσα στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον των τελευταίων ετών, συνεχίζει τη θετική της πορεία και αυξάνει την παραγωγή της, σε αντίθεση με το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη διατηρεί υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, από την ίδρυσή της έως σήμερα και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης των τελευταίων 11 ετών, αύξησε τα ασφάλιστρά της κατά 89,5% από €117,9 εκατ. σε €223,3 εκατ. Παράλληλα, η Εταιρεία σημείωσε μείωση των Γενικών Εξόδων της έναντι των προϋπολογισθέντων, κατά 1,5% και κράτησε σταθερό το κόστος πρόσκτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των ασφαλίστρων της ασφαλιστικής αγοράς στη δεκαετία 2009 – 2019 μειώθηκε κατά 22% από τα €5,4 δις στα €4,2 δις και το 2020 μειώθηκε κατά 4,5% σύμφωνα με στοιχεία της 30/11/2020 της Ε.Α.Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η μόνη ασφαλιστική Εταιρεία με 4 πιστοποιητικά ISO, με 10 συνεχή βραβεία ως True Leader Εταιρεία, ενώ βραβεύεται για 7 συνεχόμενα έτη από το Ελληνικό Ινστιτούτο – EBEN GR, για την Επιχειρηματική της Ηθική και την Εταιρική της Υπευθυνότητα, μάλιστα, τα τελευταία 2 χρόνια, λαμβάνει την ανώτατη διάκριση, όντας η μοναδική εταιρεία που το καταφέρνει αυτό.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη, όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, «παραμένει σταθερή στην ιδρυτική της φιλοσοφία να είναι με συνέπεια και αφοσίωση, ως να είναι ο μοναδικός της, κοντά σε κάθε ασφαλισμένο της, συνεργάτη της και μέτοχό της. Φιλοσοφία, η οποία την οδήγησε στην σημερινή εξέχουσα θέση της αυτοδύναμα, χωρίς καμία στήριξη από Πολυεθνικές Εταιρείες, Τράπεζες, Δημόσιο ή άλλες πηγές».

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας