Εταιρείες

Στην Ελλάδα για πρώτη φορά η ετήσια Γενική Συνέλευση του PensionsEurope

Την Ελλάδα επέλεξε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνταξιοδότησης PensionsEurope, για να πραγματοποιήσει την ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του, την Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022.

Ο ασφαλιστικός οργανισμός, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, αντιπροσωπεύει 25 ενώσεις συνταξιοδοτικών ταμείων και παρόμοιων ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και η Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης Ελλάδας, σε 22 ευρωπαϊκές χώρες και εξυπηρετεί συνολικά 110 εκατομμύρια μέλη – πολίτες, με περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 4 τρισεκατομμυρίων ευρώ.

Με αφορμή την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Δ. Λάζαρης, δήλωσε «Η διοργάνωση της γενικής συνέλευσης της Pensions Europe στην Ελλάδα συνιστά για την Ένωση, τα Ταμεία που αυτή εκπροσωπεί, τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους μας, μια ψήφο εμπιστοσύνης. Ταυτόχρονα, η φιλοξενία και η δια ζώσης επικοινωνία και ανταλλαγή εμπειριών, σκέψεων και ιδεών με τους ευρωπαίους συνεργάτες μας, θα αποτελέσει μια πολύτιμη εμπειρία για το παρόν και το μέλλον των ΤΕΑ στην Ελλάδα».

Σκοπός της PensionsEurope είναι η ορθή ενημέρωση για την προστασία και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις συντάξεις στον χώρο εργασίας, καθώς και η προώθηση φορολογικών αρχών που ενθαρρύνουν τις συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας