Εταιρείες

Στην Αθήνα το Διεθνές Συνέδριο των Οικονομικών Διευθυντών του Ομίλου ERGO

Την Αθήνα και την ERGO Ελλάδος επέλεξε ο Όμιλος ERGO για τη διοργάνωση του International CFO Meeting, του ετήσιου διεθνούς συνεδρίου όλων των Οικονομικών Διευθυντών των εταιρειών του Ομίλου.

Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ERGO συμμετείχαν περισσότεροι από 25 Οικονομικοί Διευθυντές των κυριότερων εταιρειών του Ομίλου ERGO, οι οποίοι συζήτησαν αναλυτικά όλα τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον ασφαλιστικό κλάδο διεθνώς.

Αναλύθηκαν οι τάσεις που επικρατούν στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα εφαρμογής των νέων λογιστικών προτύπων IFRS 9 & 17, καινοτομίας και ψηφιοποίησης, καθώς και κανονιστικής συμμόρφωσης.

Οι επικεφαλής των Οικονομικών Διευθύνσεων του Ομίλου των εταιρειών ERGO εργάστηκαν σε μικρότερες ομάδες στο πλαίσιο ενός ειδικού Workshop με θέμα “Data universe at ERGO”, εστιάζοντας στα “Μεγάλα δεδομένα: και πώς να κατανοήσουμε τις πληροφορίες που διαθέτουμε”.

Οι συμμετέχοντες Οικονομικοί Διευθυντές του Ομίλου παρακολούθησαν την παρουσίαση, από τον Διευθυντή Τομέα Χρηματοοικονομικών και Διοικητικών Λειτουργιών, κ. Δήμο Πολυμενίδη, της ERGO Ελλάδος, ως επιτυχημένου case study, λόγω της κερδοφόρου δραστηριότητάς της και της αναπτυξιακής πορείας της, παρά την οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Τιμώμενο πρόσωπο στο πλαίσιο του συνεδρίου ήταν ο CFO του Ομίλου ERGO Δρ. Christoph Jurecka, ο οποίος από τον Ιανουάριο 2019 προάγεται στη θέση του CFO στον όμιλο της Munich Re.

Kokkalas ERGO
Ο CEO της ERGO Ελλάδος, κ. Θεόδωρος Κοκκάλας, στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε στα πλαίσια του International CFO Meeting.

Στο επίσημο δείπνο του συνεδρίου, που παρέθεσε ο CEO της ERGO Ελλάδος κ. Θεόδωρος Κοκκάλας, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα γόνιμη και παραγωγική συνεργασία που είχε με τον CFO του Ομίλου  ERGO Δρ. Christoph Jurecka, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO Ελλάδος.

Ο κ. Κοκκάλας εξήρε «την ωριμότητα με την οποία αντιμετώπιζε όλα τα θέματα» και τον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, αλλά και στη διοικητική ομάδα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Έκλεισε την ομιλία του δηλώνοντας χαρακτηριστικά «θα μας λείψεις, αλλά είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη νέα θέση που αναλαμβάνεις ως CFO της Munich Re και σου ευχόμαστε καλή τύχη».

Εμφανώς συγκινημένος υπήρξε στην τοποθέτησή του και ο Δρ. Christoph Jurecka, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Κοκκάλα για τη δημιουργική και αποτελεσματική κοινή πορεία τους στο ΔΣ της Ελλάδος και τα στελέχη του Ομίλου για τα θερμά τους λόγια και την αποτελεσματική συνεργασία τους.

Τόνισε ότι αποχωρεί από τη θέση του στην ERGO σε μια περίοδο που ο Όμιλος έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και είναι σίγουρος ότι η ομάδα των Οικονομικών Διευθυντών του Ομίλου είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για το μέλλον και τις προκλήσεις της αγοράς.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας