Διεθνή

Στην Allianz ο κ. Sergio Balbinot. Στο πεδίο ευθύνης του και η Ελλάδα

Από την 1η Ιανουαρίου 2015, ο κ. Sergio Balbinot (μέχρι 31/12/2014, Chief Insurance Officer της Generali), συμμετέχει στο Δ.Σ. της Allianz SE.

Στο πεδίο ευθύνης του θα είναι οι ασφαλιστικές εργασίες του Γερμανικού Ομίλου στις χώρες της Δυτικής και Νότιας Ευρώπης (Γαλλία, Κάτω Χώρες, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία) και στην Αφρική.

O κ. Oliver Bäte θα αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της Allianz στις 7 Μαΐου 2015, αμέσως μετά τη συνεδρίαση των μετόχων, μετά από σχετική απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου. Έως τότε, ο κ. Baete θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνος του τομέα Global Property & Casualty μέχρι τη γενική συνέλευση των μετόχων του 2015. Το εποπτικό συμβούλιο της Allianz αποδέχτηκε με αυτόν τον τρόπο το αίτημα του CEO της Allianz, κ. Michael Diekmann, να μην επεκταθεί η διάρκεια της θητείας του στο διοικητικό συμβούλιο πάνω από το όριο ηλικίας των 60 ετών. Ο κ. Michael Diekmann θα παραμείνει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση της 6ης Μαΐου 2015. Το εποπτικό συμβούλιο ενέκρινε τον διορισμό του κ. Sergio Balbinot ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Allianz SE για μία περίοδο τεσσάρων ετών.

Στο σχετικό δελτίο τύπου του γερμανικού ασφαλιστικού Ομίλου, ο κ. Sergio Balbinot δηλώνει: «Στην επαγγελματική μου καριέρα, με βοήθησε σίγουρα το ότι μπορώ εύκολα να αναγνωρίσω διαφορετικές οπτικές γωνίες, πολιτισμούς και ευαισθησίες, και το ότι είμαι σε θέση να ακούω».

«Ο ισορροπημένος τρόπος διοίκησης του κ. Balbinot ήταν σημαντικός για τη διασφάλιση της σταθερότητας στη Generali, στη διάρκεια μιας περιόδου που χαρακτηρίστηκε από ανακατατάξεις. Αυτό το ταλέντο του αναμένεται να ωφελήσει και την Αllianz», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: 2015: Συντελείται η νέα τάξη στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας